Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul bu yaz yanıyor!

İstanbul bu yaz yanıyor!

Havaların ısınmasıyla beraber konser sezonu da açıldı... Dünyaca ünlü birçok isim İstanbul’da konser vermeye hazırlanıyor. İşte es geçmemeniz gereken konser tarihleri...

İstanbul bu yaz yanıyor!

%100 Music Presents Parkfest

15 Mayıs (KüçükÇiftlik Park)

Sezonun açılışı Parkfest ile yapılıyor. Azealia Banks, Riff Cohen, Jain, Hey Douglas ve Gökçe Kılınçer festivalde sahne alacak isimler. Festivalin yıldız ismi ise sansasyonel Amerika’lı rapçi Azealia Banks. 2012 yılında yayınladığı ilk EP’i 1991’deki ‘212’ isimli şarkısı sayesinde tüm dünyanın tanıdığı bir yıldız haline geldi. Bolca dans edeceğiniz bir güne hazır olun!

Beirut

28 Mayıs (Küçük Çiftlik Park)

Indie-rock grubu Beirut, yeni albümü “No No No” ile BKM Organizasyon ile geliyor. Zach Condon’un kurucusu olduğu ve farklı kültürlerden gelen müzisyenlerin oluşturduğu yüksek müzik kalitesine sahip indie-rock grubu Beirut, birbirinden eğlenceli ve içli şarkılara imzalara atıyor.

Chill-Out Festival

28-29 Mayıs (LifePark İstanbul)

Chill-Out Festival Istanbul, Caz’dan soul ve funk’a, electronica ve house’dan indie’ye uzanan müzikal seçkisi, konsept sahneleri, kültürel ve sanatsal aktiviteleri, eşsiz doğası ve bu yıl da farklılaşarak sunacağı sıra dışı atmosferiyle, festival tutkunlarını büyüleyici bir yolculuğa davet ediyor. Festivalin ön plana çıkan isimleri Bedouin, Chairlift, Cigarettes After Sex, Matthew Herbert, Chico Trujillo, dOP, Lucas Santtana, Mimi Love & The Sorry Entertainer, Orchestra Of Spheres, The Field ve nicesi...

Haberin Devamı

Doritos Presents: Babylon Soundgarden

4 Haziran (Babylon Kilyos)

Festival ruhunu doyasıya yaşatan Doritos Presents: Babylon Soundgarden 2016, deniz kıyısında doğanın ve iyi müziğin tüm gün keyfini sürmek isteyenlerle buluşuyor. Babylon Soundgarden’da bu sene; Folk müziği elektronik ritimlerle birleştiren, “Stolen Dance” ile adını duyuran Milky Chance, Max Colombie’nin özgün vokali etrafında şekillen sevilen şarkılarıyla elektronik pop grubu Oscar&The Wolf ve soul müziğe yeni bir soluk kazandıran İngiliz müzisyen ve prodüktör Jamie Woon sahne alıyor.

Dropout Festival- Die Antwoord

5 Haziran (KüçükÇiftlik Park)

Bugüne kadar yayımladığı üç stüdyo albümü ve bu şarkıları için çektikleri birbirinden vurucu müzik videoları ile müzik endüstrisinde bütün ezberleri bozarak isimlerini zirveye yazdıran Die Antwoord, uzun zamandır beklenen destansı canlı performansıyle ilk kez Türkiye’de.

Haberin Devamı

PJ Harvey

8 Haziran (Zorlu PSM)

Bugüne kadar yayınladığı 9 stüdyo albümüyle günümüz müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri olmayı başaran İngiliz şarkıcı, besteci, şair ve yazar PJ Harvey geliyor. İkonik şarkıcının en az albümleri kadar değerli canlı performanslarıyla da müzik kariyerinde büyük başarılar kazandı. Son albümü The Hope Six Demolition Project’i anlatacak.

Sigur Rós

11 Haziran (Zorlu PSM)

İzlanda’da başlayan serüvenini büyük bir başarıyla tüm dünyaya taşıyan, post-rock sahnesinin en önemli gruplarından Sigur Rós, uzun zamandır beklenen canlı performansıyla ilk kez Türkiye’de. Grup, farklı boyutların kapılarını açan tarifsiz güzellikteki müziği ve Jónsi Birgisson’un falsetto vokallerinin kusursuz birleşiminden oluşuyor.

Patti Smith and her band

23 Haziran (Zorlu PSM)

Punk’ın vaftiz annesi, müzisyen, besteci, şair ve yazar... Sadece müzik tarihine değil, sanat tarihine damgasını vuran yaşayan efsane Patti Smith, izleyicilerine ömür boyu unutulmayacak türden bir deneyim yaşatacak. 19. yüzyıl Fransız şiirinden, özellikle de Arthur Rimbaud’dan beslenen Patti Smith, Beat kuşağının söylemlerini garage rock eşliğinde sunarak büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

One Love Festival 15

17 Temmuz (Parkorman)

Müzikseverlerin her yıl sabırsızlıkla beklediği One Love, Pozitif deneyimiyle 15’inci kez gerçekleştirilecek! One Love Festival bu sene yine yazın büyük buluşması olacak! Festival kapsamında Django Django, SBTRKT (DJ set), Balthazar, Arthur Beatrice, Butch, Ben Pearce, Kalben, Umut Adan, Cervus, İlker Aksungar ve çok daha fazlası sahne alacak.

İstanbulBlueNight presents: MUSE

26 Temmuz (KüçükÇiftlik Park)

10 yıllık özlemin ardından Muse, tekrar İstanbul sahnesinde. Drones turnesi kapsamında sahne alacak olan grup, son yüzyılın en iyi canlı performans sanatçılarından sayılıyor. Emin olun bu kez karşınızda çok daha çılgın, çok daha olgun ve çok daha güçlü bir Muse var. Adeta unutulmaz bir konser deneyimine şahit olacaksınız.

Haberin Devamı

Masstival: Sia

8 Ağustos (KüçükÇiftlik Park)

“Chandelier”, “Diamonds,” “Invincible”, “Radioactive”, “Titanium”... Günümüzün en büyük pop hitlerine imza atan SIA nihayet Türkiye’de! Sahne şovları da şarkıları gibi oldukça renkli ve heyecan verici olan SIA’nın özellikle dansçılarıyla süslediği enerjik performansları izleyicilere coşku dolu anlar yaşatıyor!