Gazete Vatan Logo
Magazin Hollywood yıldızlarından yeni hamle! Lüks malikanelerini satışa çıkardı

Hollywood yıldızlarından yeni hamle! Lüks malikanelerini satışa çıkardı

Aralarında pop müziğin ünlü ismi Britney Spears ve ünlü ABD'li komedyen Jim Carrey'nin olduğu bir grup Hollywood yıldızının, Los Angeles'ta yürürlüğe girecek yeni vergi düzenlemeleri nedeniyle milyon dolarlık malikanelerini satışa çıkardığı ortaya çıktı.

Hollywood yıldızlarından yeni hamle! Lüks malikanelerini satışa çıkardı

Hollywood'un en büyük yıldızlarından bazılarının, Los Angeles'ın yeni 'malikane vergisi'nin başlayacağı 1 Nisan öncesinde ultra lüks dairelerini satmak için harekete geçtiği ortaya çıktı. ULA Yasası adlı vergi, 5 milyon dolardan daha değerli mülklerin satıcılarının yüzde 4'lük bir transfer vergisi ödemesini gerektirecek.

YAKLAŞIK 1 MİLYAR DOLAR GELİR BEKLENİYOR

Aynı yasa, 10 milyon dolardan yüksek satış yapılması durumunda ise yüzde 5.5 vergi ödenmesini zorunlu kılacak. Toplanan tüm para ise sosyal konutlarda kullanılacak. Şehir, bu satışlardan 1 milyar dolara kadar gelir kazanmayı hedefliyor.

YASA YÜZÜNDEN EVLERİNİ SATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Jim Carrey, Britney Spears ve Kylie Jenner gibi ünlüler, işte bu yasa sebebiyle geniş alanlara yayılan mülklerini son aylarda satışa çıkardı.

SADEDE 6 AY ÖNCE SATIN ALMIŞLARDI

Carrey, şubat ayında 1179 metrekarelik evini 29 milyon dolara satışa çıkarırken, Britney Spears eşi Sam Asghari ile sadece 6 ay önce aldıkları, Calabasas'taki 1082 metrekarelik evi için 12 milyon dolarlık ilan verdi.

Haberin Devamı

7 YATAK ODASI VE 10 BANYOSU VAR

Independent'ta yer alan habere göre; Kylie Jenner ise Travis Scott'la birlikte sahibi oldukları, Beverly Hills'teki 7 yatak odalı ve 10 banyolu mülkünü 33 milyon dolardan fazla bir fiyatla satışa çıkardı. İkili, bu evi 2018'de 20,4 milyon dolara satın almıştı.

"ÇILGINLIK YARATTI"

Lüks emlak ajansı Official'dan simsar Tyrone McKillen, New York Times'a konuşarak; "Bu yasa 1 Nisan tarihini atlatmaya çalışan insanlarda biraz çılgınlık, değer arayan alıcılar içinse pek çok fırsat yarattı" ifadelerini kullandı.