Gazete Vatan Logo
Magazin "Herkes yatak odamıza girdi"

"Herkes yatak odamıza girdi"

Oyuncu Berk Oktay ve boşanma davası süren eşi Merve Şarapçıoğlu’nun iCloud hesapları geçen yıl hack’lenmiş ve çiftin mahrem fotoğrafları sosyal medyaya yayılmıştı.Merve Sarapçıoğlu konuyla ilgili ilk kez Hürriyet gazetesinden Cengiz Semercioğlu'na konuştu.

"Herkes yatak odamıza girdi"

Merve Şarapçıoğlu, Berk Oktay’la 1,5 yılı evli olmak üzere, 8 yıllık beraberliğini ve o fotoğrafları neden çektiklerini ilk kez anlattı... “Benim de mahrem fotoğraflarım çıktı, ben Berk’ten daha mağdurum, hangi kadın bunu kendine yapar? Benim canımı en çok yakan 8 yılımı verdiğim Berk’in buna inanması” dedi. İşte yapılan röportajdan bir kesit...

Boşanma davası açtığınız süreçte hack’lenme olayı ortaya çıktı, Berk ve senin mahrem fotoğraflarınız soyal medyaya düştü...

- Aslında boşanma davamız açılmadan önce bir hacker çetesi çökertildi. Başka ünlülerin hesaplarını da çalmışlardı. O süreçte Berk çok yoğun çalıştığı için olayı ben takip ettim.
Hacker’lar sizinle nasıl iletişime geçti?
- +44, +46 gibi saçma sapan numaralar var. Bu numaralarla hacker’lar gecenin bir vakti seninle iletişime geçiyor.
Ne yazıyorlardı?
- Seninkinin de hesabını ele geçireceğiz, sana şunları yapacağız gibi şeyler yazıyorlardı. Zaten bunları yazdıktan kısa bir süre sonra yakalandılar. Süreci polislerle birlikte takip ettim. Hatta mahkemeye götürüldükleri gün de polislerle birlikteydim.
Kimlermiş?
- Yaşları küçük bir sürü çocuk... Bir çete lideri var, yaşı diğerlerine göre daha büyük. İnsanlara şantaj yapıp para alıyorlar.
Sizin hangi hesabınız hack’lendi?
- iCloud hesabımız... Zaten “senin telefonunun içine girdim” gibi saçma sapan şeyler yazıyorlardı.
Ama sizin Berk’le fotoğraflarınız çete çökertildikten sonra ortaya çıktı...
- Bilmiyorum, belki de hepsi yakalanmadı. Ya da tutuklanandan birkaçı serbest kaldı. Ben bu olayın çok üstüne gittim. Bugün olsa bu kadar üstüne gitmezdim. Hataydı...
Neden?
- Çünkü beni gördüler. Çete başı 86 doğumlu Daki rumuzlu birisiydi. O beni görünce “Sana göstereceğiz” diye tehdit etti. Benim kim olduğumu biliyorlardı. Sonra da Berk’le özel fotoğraflarımın yayınlandığı IP adresi bana ve anneme ait çıktı. Oysa ben fotoğraflar yayınlandığı zaman şikayet edip erişim engeli istedim. Eşime yolladığım ya da birlikte çektiğimiz fotoğrafları neden yayınlayayım? Akıl sağlığında olan hangi insan böyle bir şey yapar? Bu, yatak odasını komple kamuya açmak gibi bir şey.

Haberin Devamı

O FOTOĞRAFLARI KOMİKLİK OLSUN DİYE ÇEKTİK

Haberin Devamı

O fotoğrafları fantezi olsun diye mi çektiniz?

- Onlar daha çok bizim komiklik olsun diye çektiğimiz fotoğraflardı. Tabii eşlerin birbirlerine yolladığı özel fotoğraflar da vardı. İfşa edilenlerin çoğu benimdi. Berk uzakta olduğu için ona yolladığım özel fotoğraflardı.

Meme estetiği sonrası fotoğraflar da mı Berk’e yollamak içindi?

- Hayır, onlar doktora yollamak için çekilenlerdi. Berk zaten estetik ameliyatlarımda yanımdaydı.

Berk’in kasklı çıplak fotoğrafları?

- Komiklik olsun diye çekilen fotoğraflar, fantezi değil.

Kaldı ki karıkoca arasında fantezi de olabilir, kim karışabilir buna?

- Tabii ki, kimse karışamaz. Ama onlar daha çok yan yana otururken komiklik olsun diye çektiğimiz fotoğraflardı. Hepsi rezillik gibi dağıldı. Herkes yatak odamıza girdi. Birlikte mağdur olduk.

Haberin Devamı

Videolarınız da sosyal medyaya düştü...

- iCloud hack’lenince hepsi yayıldı. Zaten artık ödüm kopuyor, her şeyim kapalı. iCloud görmek, duymak istemiyorum.

Hürriyet