Gazete Vatan Logo
Magazin Hayalini yaşa prenses

Hayalini yaşa prenses

Birleşmiş Milletler Vakfı tarafından kız çocuklarının eğitimine destek verecek özel bir proje gerçekleştiriliyor.

Hayalini yaşa prenses

Milli jimnastikçimiz Tutya Yılmaz, “Hayallerini Yaşa Prenses” mottosuyla Dilan Bozyel’e poz verdi. Sosyal medyada fotoğrafları beğendinizde kızlar için Disney sizin adınıza 1 dolar bağışta bulunuyor

Rapunzel oldu

Projenin Disney Türkiye ayağında fotoğrafçı Dilan Bozyel, olimpiyatlarda Türkiye’yi başarıyla temsil etmekte olan Milli jimnastikçimiz Tutya Yılmaz’ı fotoğrafladı. Fonda ise Avrupa ve Asya kıtaları arasında bir köprü olan İstanbul’un birbirinden güzel silüetleri yer aldı. Fotoğraflar, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde New York’da düzenlenecek bir sergi ile fiziki olarak da ziyaretçilerin bağenisine sunulacak. Yılmaz, fotoğraflarda Rapunzel olarak poz verdi.

Birleşmiş Milletler Vakfı bünyesinde 2010 yılından bu yana tüm dünyada kız çocukları ve genç kızlara eğitim ve liderlik alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için destek verebilmek üzere Girl Up adlı bir proje başlatıldı. Disney markası da projeye, Disney’in faaliyet gösterdiği ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 43 ülkeden destek vermek üzere bir sosyal sorumluluk kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda 16 ülkeden alanlarında güzel işler yapmış fotoğraf sanatçıları, Disney Prensesleri’nden ve onların ilham verici hikayelerinden yola çıkarak yine kendi ülkelerinden seçtikleri genç kızların, başarıya giden yoldaki disiplin, azim ve cesaretlerini ön plana çıkaran fotoğraflarını çekti.

Türkiye’de #HayalleriniYaşaPrenses etiketiyle bu fotoğraflara yapılan her beğeni veya yine #HayalleriniYaşaPrenses etiketi ile kendi hayallerinin fotoğrafını Facebook, Instagram ve Twitter mecralarında paylaşan herkes için Disney, Girl Up projesine 1 dolar bağışta bulunacak.