Gazete Vatan Logo
Magazin Güven Hokna: Önüne gelen 'ben tiyatro yapıyorum' diyor

Güven Hokna: Önüne gelen 'ben tiyatro yapıyorum' diyor

Bir dönemin en çok izlenen dizilerinden 'Yaprak Dökümü'nde oynadığı Hayriye Tekin karakteri ile hafızalara kazanan duayen tiyatro ve dizi oyuncusu Güven Hokna, şimdilerde ekranlardan uzak bir hayat yaşıyor. Fahriye Evcen, Gökçe Bahadır, Deniz Çakır, Neslihan Atagül gibi isimlerle çalışan usta oyuncu, sinema ve dizi dünyasına kazanan isimler hakkında konuştu.

Güven Hokna: Önüne gelen 'ben tiyatro yapıyorum' diyor

2006-2010 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan ve her bölümü ilgiyle takip edilen efsane dizi 'Yaprak Dökümü'nün Hayriye Tekin'i Güven Hokna, uzun bir aradan sonra geçtiğimiz günlerde Nişantaşı'nda objektiflere takıldı. Ayaküstü basın mensuplarıyla konuşan 76 yaşındaki Hokna, "Yaprak Dökümü dizisi şimdi ekranlarda olsaydı yeni jenerasyonu yakalardı ve yine çok sevilirdi" ifadelerini kullandı.

"BİR AİLE OLUŞTURDUK"

"İyi yazılması ve iyi sanatçı topluluğunun bir arada olması her zaman çok avantajlı olmayabiliyor ama biz yürek olarak o kadar güzel birleştik ki bir aile oluşturduk" diyen ünlü isim, 47 yaşına geldiğine dair espri yaparak sözlerine şöyle devam etti:

Onlar bizleri anne-baba, biz de onları evlatlarımız olarak gördük. 'Yaprak Dökümü'nü çok özlüyorum. 'Süper Baba', 'Perihan Abla' ve 'Yaprak Dökümü' dizisi başyapıt oldu. 'Tadımız kaçmasın!' sözü vardı benim söylediğim, çok hoş bir laftı o. Benim tadım da gayet iyi, 47 yaşına geldim.

"TECRÜBELİ OLMANIZ YETMEZ"

Muhabirlerin, "Yaprak Dökümü dizisinden sonra sizi çok projede göremedik. Bunun sebebi neydi?" sorusu karşısında oyuncu, "Ben tiyatro kökenli biriyim. Tiyatro çok zor bir şey, şimdi önüne gelen ben tiyatro okuyorum diyor; bir geçim kaynağıdır evet ama donanımınız şart" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

Ben şaşkınlık yaşıyorum. Hangi cesaretle bunu söyleyebiliyorsun? Tiyatro o kadar zor ve dayanılması güç bir meslektir ki sevmeniz ve tecrübeli olmanız yetmez, müthiş bir yürek ister. Tiyatronun zorluğunu gençler bilse korkudan çamaşır değiştirirler. Bu sebeple benim için her şey para değil. Ben asla 2-3 işi bir arada yapmam, bir iş yakalarım ve ona yoğunlaşırım; illa başrol olsun diye de diretmem. Seçici olmamın ve çok ekranlarda görünmememin nedeni bu ve bunun gibi sebepler.

"SAĞLIĞI YERİNDE"

Güven Hokna, Halil Ergün ile hala görüştüklerini söyleyerek; "Çok seviyorum Halil'i. Hem onun, hem benim dizlerimizden sıkıntılarımız var. Halil dizlerinden ameliyat geçirdi ama sağlığı gayet yerinde. Hemen hemen her gün konuşuyoruz. Çok şeker, çok güzel ve çok sevdiğim bir insan" dedi.

"ÇOK GÖRÜŞEMİYORUZ"

Usta oyuncu, "'Yaprak Dökümü' dizisi Fahriye Evcen, Gökçe Bahadır, Deniz Çakır, Neslihan Atagül gibi birçok yıldız ismi sinema ve dizi dünyasına kazandırdı. Bununla ilgili düşünceleriniz neler?" sorusuna da yanıt verdi.

"Bizler onlara gerçek Anne-Baba gibi yaklaştık" diyen Hokna, şu ifadeleri kullandı:

Onlar da bize itaat ettiler, saygı duydular. Çok gençtiler ve belki de tecrübeleri yetersizdi ama bugün çok iyi yerlere geldi hepsi, yolları açık olsun. Çok şekerler, hepsi güzel insanlar. Ben Ankara'ya yerleştiğim için çok görüşemiyoruz onlarla.

 

YENİ PROJESİ GELİYOR

Güven Hokna yakın zamanda bir sinema filmi projesinde yer aldığını, çekimlerin bittiğini ve Şubat ayı içerisinde sinema filminin vizyonda olacağını da söyledi.

Haberin Devamı