Gazete Vatan Logo
Magazin Görüntüsüyle şaşırttı

Görüntüsüyle şaşırttı

Bebek'te denizden çıkarken çekilen Meral Zeren, canlı yayındaki görüntüsüyle şaşırttı


Sinema oyuncusu Meral Zeren'in parasızlık yüzünden dram yaşadığı şeklindeki haberler bir süre önce magazin basınının gündemine gelmişti.

Bebek'te denizden çıkarken fotoğraflanan Zeren'in yıkılmak üzere olan bir evde oturduğu ifade edilmişti.

Saba Tümer'in CNNTURK'teki programına konuk olan Meral Zeren, ekrandaki görüntüsüyle şaşırttı. Fotoğraftakinin aksine son derece bakımlı ve güzelliğinden bir şey kaybetmemiş bir halde ekrana çıkan Zeren, maddi anlamda zorluklar yaşasa da söylenenler kadar dipte bir hayat sürmediğini anlattı.

BELKİ DE O GÜN GAZINIZ VARDI!

Zeren'in denizden çıkarkenki görüntüleri içinde en çok canını sıkan şey de kilolu görünmesi olmuş. Ayağa kalkıp "Benim göbeğim o kadar büyük değil" diyerek medyada çıkan resimlerde bir gariplik olduğunu söyleyen Meral Zeren'in bu sözlerine Saba Tümer'den ilginç bir yanıt geldi. Tümer, "O gün belki de gazınız vardı" şeklindeki söylemiyle ekran başındakileri güldürdü.

ORADA HERKES DENİZE GİRİYOR

Fotoğraflandığını farketmediğini söyleyen Meral Zeren, "Hiç bir şekilde farkında değildim. Zaten farkında olsaydım biraz göbeğimi içeri çekerdim. Sanki göbeğimin üzerine bir göbek daha koymuşlar" dedi. Fotoğrafları görünce şoke olduğunu ve utanıp sıkıldığını ifade eden Meral Zeren, Bebek'te bir çok kadının da denize girdiğini, kendisinin de hanımların denize girdiği gün çantasını alıp sahile indiğini belirtti. Arkadaşlarıyla haberleşip sahildeki bir köşede oturdukları, evden yiyecek içecek getirip sohbet edip çoluk çocuk denize girdiklerini anlatarak "Hizmetçisiyle gelen sosyetik hanımlar bile var" dedi.

Meral Zeren, Bebek'te denize girmenin tuhaf bir tarafı olmadığını anlatmak için, "Orada sosyetiği de esnaf çocuğu da denize giriyor. Kaldı ki ben 17 yıldır Bebek'te oturuyorum. Kalkıp da Taksim'den gelip de Bebek'te denize girmiyorum ki" ifadesini kullandı.

BÜTÜN SANATÇILAR ZOR DURUMDA KALDILAR

Gazinolarda şarkı söylediği dönemlerde para kazanabildiğini ancak gazinoların kapanmasıyla bir çok sanatçının çok zor durumlara düştüğünü ifade eden Meral Zeren, bir şekilde para biriktirip 92 yılında Bebek'teki evini aldığını ve elindeki kalan parasının da diğer masraflara gittiğini anlattı.

O zamanlar bir anda gazinoların kapanması nedeniyle şoke olduğunu ve herkesin zor durumda kaldığını, kaset yapabilenlerin yırttığını ancak bir sponsor bulamaması nedeniyle kendisinin de sıkıntıya düştüğünü söyleyen Meral Zeren, "Bir iki yerle görüştüm ama bana dediler ki 'Siz de bir pay koyun, birlikte yapalım'.. O yüzden yapamadım. Yapamayınca da zor durumda kaldım" dedi.

UFAK TEFEK BORÇLARIM VAR AMA...

Yıllar içerisinde geçinebilmek için arabasını ve bir kaç parça mücevherini sattığını belirten Meral Zeren, daha önce kendisine isteğe bağlı emeklilik sigortasından maaş bağlattığını söyledi. "Bu ara baktım idare de bitti. Allah'tan kredi kartları yetişti imdadımıza.. Önce ekstrelerini falan rahat ödüyordum. Fakat bir ara o kadar sıkıştım ki ödemelerim bir-iki ay gecikti" diyen Meral Zeren, onları da bir şekilde kapattığını ve bir iki ufak tefek borçları olduğunu söyledi. Geçen yıl kalorifer borcunu ödeyemediğini ve İGDAŞ'a borçlandığını anlatan Meral Zeren, şömine ya da elektrikle ısındığını belirtti.

"Özgüvenimi kaybetmedim" diyerek tüm zorluklara karşın ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen Meral Zeren, bir süre önce borçları nedeniyle intihar eden oyuncu Yaman Tarcan'ı hatırlatarak herşeye rağmen moralini düzgün tutmak için çabaladığını ifade etti.

EVİMİ SATMAK İSTEMİYORUM

Meral Zeren, emekli maaşıyla geçindiğini, arada tek tük çıkan işlerden kazandığını ancak tekrar istikrarlı bir başlangıç yapmayı istediğini anlatarak "Biraz bir şeyler biriktireyim ki ihtiyarlığımda rahat edeyim diyorum. Evimi satmayı şimdilik düşünmüyorum... Şimdi kendimi çalışabilecek kadar güçlü kuvvetli hissediyorum. Çok şükür sağlık durumumda bir sorun yok" şeklinde konuştu.

Zeren, tüm zorluklarına rağmen bir köpeği ve bir çok kediye de baktığını, üzüldükçe onlara sığındığını söyledi.


ESKİ DOSTLAR ARADI MI?

Saba Tümer'in, medyaya yansıyan haberlerden sonra eski dostlarından kimsenin arayıp aramadığıyla ilgili soruya "Hiç öyle bir telefon gelmedi henüz" yanıtını veren Meral Zeren, "Mesela kimlerden beklerdiniz?" sorusuna da "Sezen (Aksu) benim arkadaşım. Birlikte çalışmıştık. Nükhet (Duru) çocukluğumdan beri tanışırız. Müşerref Tezcan mesela. Bunlar benim hep arkadaşlarım. Ama tabi onların da ayrı ayrı konuları var, vakitleri yok, çalışmaları var. Hiç böyle sitem de edemem, etmeye de hakkım yok ama beni sevmelerini isterim eskisi gibi" dedi.

BENİ SEVMİYORLAR MI?

Aranmadığı zaman sevilmediğini hissettiğini ve paniğe kapıldığını söyleyen Meral Zeren, "Acaba sevmiyorlar mı, çirkinleştim mi, şişmanladım falan. İyi bir şey değil esasen. Bunları yenmek çok önemli bir şey aslında" diye konuştu ve kendisinin arkadaşlarını aramaya utandığını belirtti. Zeren, "Ben arkadaşlarımı seviyorum. Eski oynadığım aktör arkadaşlarımla biraraya gelip sohbet etmek, konuşmak isterim. Öyle bir ortam olsa daha iyi olur, moralim düzelir" dedi.

SELAMİ ŞAHİN İLE AŞK YAŞAMIŞ

13 yaşında şarkı söyleyerek sahne hayatına başladığını anlatan Meral Zeren, bir dönem beraber olduğu Selami Şahin'in kendisine 'Sensiz Olmuyor' ve 'Sen Mevsimler Gibisin, Değişirsin Sevgilim' şarkılarını bestelediğini söyledi.

1975 yılında Selam Şahin ile tanıştıklarını ve aşk yaşadıklarını anlatan Meral Zeren, "O aralar sık sık kavga ediyorduk. Her gün gazetede ayrıldılar, Selami'nin elinde bir valiz'... 78 yılına kadar devam etti. Bir yandan onu kışkırttılar, bir yandan beni kışkıttılar" diyerek ilişkilerinin bittiğini belirtti.

Yapımcıların o dönemlerde kendisinin evlenmesini istemediğini ve bu nedenle de Şahin ile ilişkilerinin bitmek durumunda kaldığını anlatan Meral Zeren, Selami Şahin ile şimdi iyi dost olduklarını söyledi.

Televizyon Gazetesi



Haberin Devamı