Gazete Vatan Logo

Erzurumluları ayağa kaldırdı!

Hakan Akkaya'dan kızdıran sözler...

Bugün Ne Giysem jüri üyesi Hakan Akkaya’nın kıyafetini beğenmediği yarışmacıya "Buraya Nene Hatun gibi gelemezsin" dediği iddiası Erzurumlu’ların tepkisine yol açtı.

Nene Hatun heykeli önünde toplanan kadınlı- erkekli Erzurumlular, TV kanalının kapatılmasını istedi.
Geçen Nisan ayında özel bir televizyon kanalında yayınlanan ’Bugün ne giysem?’ isimli yarışmada jüri üyesi Hakan Akkaya’nın bir yarışmacıya, "Buraya Nene Hatun gibi gelemezsin" dediği iddia edildi. Kulaktan kulağa yayılan modacının bu sözleri, Erzurumlular’ın tepkisine neden oldu.

Tebrizkapı Semtinde Nene Hatun’un heykeli önünde Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı önderliğinde toplanan çoğu kadın, televizyon kanalının kapatılmasını istedi. Programı izlemediği için bir avukat aracılığıyla modacının sözlerinden haberdar olduğunu söyleyen Zekiye Çomaklı, şöyle dedi:

"Tarihi bilmeyen birisinin söylediği talihsiz bir cümle. Bu tarihin mensubu bir insan olsaydı Nene Hatun gibi dünyada kadınlara sembol olmuş ismi bu şeklide zikreder miydi? Kütahyalı bir avukat bunu fark ediyor RTÜK ve Başbakanlığa şikayette bulunuyor. Bizim de bu vesileyle haberimiz oldu. Geç alınmış bir duyum ama onurumuzu, zedeleyen bu olayı Başbakana taşımak istiyoruz. O adamcağızı muhatap almıyoruz.

Televizyon kanalının kapatılmasını istiyoruz. RTÜK, Başbakanlık, hatta Cumhurbaşkanlığından bunu istiyoruz. Erzurum, bu ülkenin hem kilidi hem anahtarı konumundadır. Bizi insanlar küçümsemesin. Sabrımızdan dolayı kimseye sesimizi çıkarmıyoruz. Erzurum halkı edeplidir ama küfretmeyi, dövmeyi de bilir. Ancak, bunları yapmaz milliyetine ve dinine sığdıramaz."

NENE HATUN KİMDİR?

Erzurum’da dünyaya gelen Nene Hatun, 93 Harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, kentteki Aziziye Tabyası’nı kahramanca savundu. Nene Hatun, gelinken kundaktaki bebeğini evde bırakarak baltası ile savaşan kadın kahraman olarak biliniyor.

Haberin Devamı