Gazete Vatan Logo
Magazin Dünya ünlüleri photoshop’a karşı!

Dünya ünlüleri photoshop’a karşı!

Times dergisi Photoshop’u protesto etmek için üstsüz poz veren Keire Knightley ve onun gibi düşünen ünlüleri topladı. İşte doğallığı tercih eden ünlüler ve gerekçeleri...

1- KEIRE KNIGHTLEY

‘Hep büyütüyorlar işte gerçek hali...’

Akımı başlatan, 29 yaşındaki Hollywood yıldızı Keira Knightley oldu. Gerçek halini göstermek için bir dergiye üstsüz poz veren Knightley, The Times’a yaptığı açıklamada göğüslerinin her fotoğraf çekiminde photoshop ile büyütülüp daha dolgun gösterildiğini, vücut hatlarının ise daha kıvrımlı hale getirildiğini, bunu için de hayranlarına gerçeği göstermek istediğini söyledi. Knightley, normal insanların gerçek olmayan güzellik standartlarına uyma zorunluluğu hissettirildiğinden de yakındı.

2- JAMIE LEE CURTIS

‘Dünya 40 yaşında gibi olmamı bekliyor’

50’li yaşlarına adım atan ünlü oyuncu Jamie Lee Curtis de, sahte vücut güzelliğinden yakınanlardan. “Kıyafetlerim üzerimde yokken olan bir gerçek var. Muhteşem ölçülere sahip değilim. Çok büyük ve yumuşak göğüslerim var ve yeniden kilo aldım. İnsanlar hala 40’lı yaşlarda gibi görünmemi bekliyor ama değilim. Photoshop’la bunu sağlamak sahtekarlık” dedi.

Haberin Devamı

3- LORDE

Onun sivilcesi onun kararı...

Yeni Zelandalı genç şarkıcı Lorde de Twitter’dan sivilceli bir fotoğrafını paylaşarak, photoshop protestosuna katılan isimlerden. 19 yaşındaki Grammy Ödüllü şarkıcı, yüzündeki lekeler ve sivilceler nedeniyle sık sık photoshop’lanıyor. Buna isyan eden Lorde, Instagram’dan akne kremli bir fotoğrafını bile paylaşmıştı.

4- KATE WİNSLET

Kate her şeye karşı...

Ünlü oyuncu, 2003 yılında GQ dergisinin kapak kızı olduğunda, normalden uzun bacakları ve abartılı kıvrımlarıyla dikkat çekmişti. Fotoğraflara isyan eden Winslet aynı zamanda estetik ameliyata da karşı. “Bu benim ahlaki değerlerime aykırı, önemli olanın her zaman doğal güzellik, bu fikrimi hiçbir zaman değiştirmeyeceğim” demişti.

5- LADY GAGA

‘Hayatımda hiç böyle görünmedim’

Geçen yıl Aralık ayında Glamour dergisine kapak olan Lady Gaga, “Vay be cildim ne kadar mükemmelmiş, saçım da çok yumuşak’ diye düşündüm. Ama sabah uyandığımda böyle görünmüyorum. Hatta günün hiçbir vaktinde böyle görünmedim” diye yakınmıştı. Photoshop’un hayranlarını kötü etkilediğini söyleyen yıldız, “Sanki onlara kendileri güzel değilmiş gibi hissettiriyor” da demişti.

Haberin Devamı