Gazete Vatan Logo
Magazin Cinsel tacizin faturası: 39 milyon dolar!

Cinsel tacizin faturası: 39 milyon dolar!

Geçtiğimiz yıl Hollywood'u sarsan cinsel taciz skandalının baş aktörlerinden olan ve kariyeri hızla dibe vuran Kevin Spacey, Netflix'i de büyük bir zarara uğrattı.

Cinsel tacizin faturası: 39 milyon dolar!

Deadline'ın haberine göre; Netflix, Kevin Spacey'nin yer aldığı iki proje yüzünden 39 milyon dolar zarar etti.

Taciz skandalları patlak verince oyuncunun rol aldığı 'House of Cards'ın prodüksiyonuna ara verilmiş ve bir süre sonra dizinin Spacey olmadan yoluna devam etmesine karar verilmişti. Spacey'nin başrolünde yer aldığı biyografi filmi 'Gore' ise henüz görüceye çıkmadan çöpe gitmek zorunda kalmıştı.

Kevin Spacey kimdir?

Kevin Spacey 26 Temmuz 1959’da New Jersey’ de doğdu. İki kere Oscar ödülü kazanmış Amerikalı tiyatro ve sinema oyuncusu ve yönetmen.

Kevin Spacey Fowler, teknik yazar olan Thomas Geoffrey Fowler ve sekreter olan Kathleen (Spacey)’in üçüncü çocukları olarak South Orange, New Jersey’ de doğmuştur. FOX News tarafından Amerikan Nazi Partisi üyesi olmakla suçlanan babası genellikle işşiz kalırdı, bu durum da ailenin sık sık taşınmasına sebep olurdu. Aile nihayet 1963 yılında Güney Kaliforniya’ya yerleşebilmiştir. Spacey Kaliforniya’da büyümüştür.

Kariyeri

Televizyon ve sinema filmlerinde yardımcı oyunculuk yapmaya başlamadan önce kariyerine 1980’lerde tiyatro oyuncusu olarak başladı. 1990’larda oynadığı fimlerle büyük beğeni kazandı. 1995 yılında rol aldığı Olağan Şüpheliler filmindeki performansı ile en iyi yardımcı erkek oyuncu oscarını kazanarak kariyerinin zirvesine çıktı. Bu başarıyı 1999 yılında Amerikan Güzeli filmindeki sıradışı oyunculuğu takip etti ve bu filmi ile En iyi Erkek Oyuncu oscarını kazandı. Spacey, Se7en, Pay It Forward, The Usual Suspects, L.A. Confidential, ve en son filmi Superman Returns gibi iz bırakan birçok Hollywood filminde rol almıştır. Kendi seslendirmesi ile Call Of Duty Advanced Warfare’de Jonathan Irons isimli kötü karakter tarafından canlandırılmıştır.

Haberin Devamı

18 Mart 2011’de, Netflix dizisi House of Cards’da Frank Underwood rolü için adı duyuruldu. 2013’te 65. Primetine Emmy Ödülleri’nde Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Emmy Ödülü’ne aday gösterildi. Bu bir internet televizyonu dizisi için ilkti. En sonunda 72. Altın Küre Ödülleri’nde drama dizileri için en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı ve 21. SAG Ödülleri için 2. sezondaki performansıyla SAG’ın Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne aday gösterildi.

Haberin Devamı