Gazete Vatan Logo
Magazin Burcu Kara oğlu Ali'nin gözündeki şişliği anlattı: Doktorlar tümör olduğunu söyledi

Burcu Kara oğlu Ali'nin gözündeki şişliği anlattı: Doktorlar tümör olduğunu söyledi

Geçtiğimiz aralık ayında oğlu Can'ı kucağına alarak ikinci kez anne olma mutluluğu yaşayan Burcu Kara, ilk çocuğunun iki aylıkken gözünde çıkan 'Hemanjiom' adlı tümör hakkında açıklama yaptı. 43 yaşındaki oyuncu, beş aylıkken gözü neredeyse kapanan Can'ın iyileşme sürecini anlattı.

Burcu Kara oğlu Ali'nin gözündeki şişliği anlattı: Doktorlar tümör olduğunu söyledi

Burcu Kara, 2016 yılında yapımcı ve yönetmen Fırat Parlak ile nikâh masasına oturmuştu. 2017'de Ali adını verdikleri oğlunu kucağına alan oyuncu, Aralık 2022'de Can'ın doğumuyla ikinci kez anne olmuştu.

Zaman zaman sosyal medya hesabından annelik tecrübelerine dair paylaşımlar yapan Burcu Kara, oğlunun yaşadığı sağlık sorunu hakkında ilk kez açıklamada bulundu.

"DOKTOR TELAŞ YAPTI"

Size ne zamandır bahsetmek istediğim bir konu var. Hazır perşembe gecesi fırsat bulmuşken yazayım istedim. Ali'nin sol gözü iki aylıkken şişmeye başladı. Biz bir bakalım dedik, gözlemledik, nazardır dedik, geçer dedik. Sonra daha da büyüdü ve beşinci ayında gözü neredeyse kapandı. Bu süreçte biz tabii çok önemli bir bölge olduğu için, birden fazla doktorun fikrini almak istedik. İlk gittiğimiz doktor hafiften bir telaş yaptı. Karşı odadaki doktora da gidip konuştu. Biz de ister istemez bir 'ne oluyor?' dedik. Sonra bize bir açıklama yaptılar ve bunun bir çeşit tümör olduğunu söylediler. İsmi 'hemanjiom'muş. Tabii tadımız kaçtı o anda.

Haberin Devamı

"ANNE KARNINDA GELİŞEN ZARARSIZ BİR TÜMÖR"

Burcu Kara, "Başka doktorlara da gittik, onlar da aynı açıklamaları yaptı. Çoğu çocukta olabilen, anne karnından itibaren gelişen zararsız bir tümör. Zamanla geçebilir, geçmeyebilir. Ameliyat edilebilir, kortizon tedavisi uygulanabilir gibi seçenekler vardı" ifadelerini kullandı.

"2.5 YAŞINDA TAMAMEN KAYBOLDU"

Biz beklemeyi seçtik. Zaman gerçekten birçok şeyi tamir ediyordu çünkü. Aynı son gittiğimiz doktorun dediği gibi oldu. Zamanla küçüldü tümör. 2-2.5 yaşında da tamamen kayboldu çok şükür.

"AMELİYAT KARARI İÇİN ACELE ETMEYİN"

Ünlü oyuncu, "Özellikle bebek ve çocuklarda, kortizon tedavisi ve ameliyat gibi ciddi kararları vermek için acele etmeyin. Onların vücutları mucize gibi, birçok şeyi onarabiliyor. Geniz eti de böyle bir konu mesela. (Aldırmak kararını vermeden araştırın.) Bilirkişi olarak değil ama bu konularda birden çok tecrübesi olan biri olarak size öncelikle sakin kalmanızı önermek istedim. Tabii ki bu konuda tecrübeli bir doktor kontrolünde. Unutmayın ki sizin başınıza ilk kez gelen şeyi onlar belki bininci kez deneyimliyor. Tüm evlatlara sağlıklı bir ömür dilerim" mesajını yayınladı.

Haberin Devamı