Gazete Vatan Logo
Magazin 'Biz arabeskçiler maça hep 3-0 yenik başlıyoruz'

'Biz arabeskçiler maça hep 3-0 yenik başlıyoruz'

Alişan evleniyor mu? Emrah için neler dedi? Kalaşnikofu kaç saniyede söküp takıyor? Şarkılarını çalmayan radyo kanalları için neler diyor? “Geçmiş olsun” dediği kaç gün yaşıyor? Hafta Sonu Alişan’la her şeyi konuştu...

Hayırlı olsun Alişan, bu kaçıncı albüm oldu?

Meşhur olmadan önce Serkan Burak adı ile yaptığım iki albümü de sayarsak 14’üncü oldu. Çocukken yapmış olduğum o iki albümde bir dünya rekoru kırmış olabilirim. Yıl 1990, ben 14 yaşındaydım. 48 saatte, 14 şarkılık repertuvar, mix, aranje, okumalar hepsi yapılıp, kaset bitmişti.

Para kazandın mı bu iki kasetten?

Hiç kazanmadım ama okulda çok havam oldu! Zaten dağıtım elden değil, evden yapıldı. Bastırılan 10 bin kaset eve gelmiş, balkonumuz kutu dolmuştu. Babam komşulara, arkadaşlara satıyor, ben de kendi arkadaşlarıma veriyordum.

Gezi zamanında çıkan albümün ‘Seni Biraz Fazla Sevdim’ yalan oldu.

Sadece ben değil, o zaman hiç kimsenin yaptığı şarkılar ve müzik konuşulmadı. O ortamda, güzel bir albüm olmasına rağmen, tabii benimki de başarılı olmadı.

Peki, bir yıl sonra gelen bu albümde farklı olan nedir?

Biraz daha eski, benim ilk albümlerim gibi bir tarzda yaptım. Son zamanlarda belki beni çalmayan radyolar da çalar diye, pop altyapılı albümler yapıyorduk. Bu sefer “Kim çalarsa çalsın, arabesk, fantezi ve Türk halk müziği yapacağım” dedim. Bir arkadaşım “Emrah’ın ‘İhtiyacı Var’ şarkısı sana çok iyi gider” diye tavsiye etmişti ama ümitsizdim. “Emrah vermez şarkısını veya çok para ister” diyordum. Ona ulaştım, biraz sohbet ettik. Hemen kabul etti ve “Tabii okuyabilirsin” dedi. Özellikle bizim arabesk dünyamızda “Öldür ki; yaşayasın” mantığı vardır. Kimse kimsenin elinden tutmaz. Onun benimle hem bu şarkıyı okuması hem de sonra “Alişan çok iyi okudu, iyi bir ses” demesi beni çok gururlandırdı.

Haberin Devamı

Hayatında aldığın en büyük destek bu diyebilir miyiz?

Evet, en büyük bu oldu. Bir de İbrahim Abi (Tatlıses) ekrandan “Benim veliahtım Alişan’dır” dedi, bir de odur. Gerçi, sonra geri aldı (kahkahalar).

Emrah senden para almış, ben öyle duydum.

Vallahi para vermedik, para verseydik böyle iyi bir şarkının bedeli yoktu. Sen ona çok pahalı bir hediye almışsın. Evet, doğru. Ben ona sürpriz yapacaktım ama baktım, çocuğu oluyor, oğluna hediye aldım.

‘Ben de 12-13 sene bedelliyi bekledim’

Haberin Devamı

Erkek erkeğe düet riskli gelmedi mi?

Aksine, seslerimiz çok uydu. Annem bile dinlerken “Kim sen, kim Emrah karıştırıyorum” dedi. Emrah daha bağırmadan yavaşça okur ya, bu şarkı mi bemol. “Abi, bravo benim sesime çıkabildin” dedim.

Askerlik demişken bedelli hakkında ne düşünüyorsun?

Yalan yok, ben de 12-13 sene bedelliyi bekledim. Valla ben hak kazananlar adına seviniyorum. Kimsenin de bir şey demeye hakkı yok çünkü eğer devlet bir hak verdiyse onu kullanmak herkesin hakkıdır.

“Bir savaş olursa cipi de veririm, cepheye de giderim” demişsin. Gider misin sahiden?

Tabii ki, giderim. Kalaşnikof tüfeği 75 saniyede söküp, 90 saniyede takarım, zaten takamazsan bittin! Acemilikte benim ödülüm var. Üç köşe teşkil diye bir atış vardı, iki bin 500 kişi arasında birinci oldum.

Albümde türküler ağırlıkta, Karadeniz yöresinden de var, Kürtçe türkün de var.

Geçen seneki albümde ‘Kınıfır’ diye bir türküm vardı. ‘Urfalıyam Ezelden’ dizisinde okununca gündeme geldi, çok tuttu. Ben de aldım yeniden bu albüme koydum, klip de çekeceğim. Yudum’dan ‘Esmesun Ayrılık’ geçtiğimiz yılın en çok dinlenen türküsüydü. Çok güzel bir türküdür, onu da okumak istedim. Kürtçe türküler de söyledim.

Haberin Devamı

Favori üçlüsü

Emrah, İbrahim Tatlıses bir de Burhan Çaçan... Albümleri çıkar çıkmaz alır arabada teybe koyar ezberleyene kadar çıkarmazdım.

Evleneceğim kız en az 28 yaşında olmalı

Seni evlendiremiyoruz. Acun gibi bir Adriana Lima mı bekliyorsun?

Yok canım. Bakalım, seneye güzel şeyler olacak inşallah.

Şu anda biri varmış gibi konuşuyorsun.

Uzun zamandır birlikte sinemaya gidip, yemek yediğim biri, yani romantik ilişkim yok.

Peki, evlenmek için aradığın kız nasıl olmalı?

Önce gözlere bakarım ama rengine değil; manasına, bakışına... Çok güzel bir kız ama boş bakıyorsa olmaz. Beni en çok etkileyen odur. Bir de dolu, bilgili biri olsun, o benden, ben ondan bir şeyler alabileyim. Yaş 38 oldu evleneceğim biri en az 28 olmalı ki, onunla konuşayım. Benim yaşıma uygun olsun ama yakın olmasın.

Neden? Yakın olursa ne olur?

Haberin Devamı

Kadınlar daha çabuk yaşlanıyor çünkü. Geçen gün bir kadına “Abla” dedim, kadın 36 yaşında çıktı, ayıp oldu. Ablam gibi duruyordu ama ne yapabilirim!

Demet Akalın ile barış görünmüyor

Sen de albüm fotoğraflarında yaşından büyük çıkmışsın. Sakaldan dolayı mı?

Böyle bir şey olsun diye özellikle istedik. Eskiden renkli renkli, canlı resimler çekerdik. Bu sefer siyah-beyaz, albümün tarzına uygun, biraz ağır bir imaj olsun istedik. Bu resimler çok beğenildi, Instagram ve Twitter’dan çok sayıda arkadaşlık teklifi alıyorum (kahkahalar).

Sanki fotoğraflar olmasa almayacaksın da!

Özellikle bu albüm resimlerinden sonra talep patladı. Takibe takip! Geçen biri, ‘g.t.’ yazmış, küfür etti zannettim. Meğer geri takip demekmiş (kahkahalar). Eylülde Instagram’da 215 bin takipçim vardı. Biri şifremi ele geçirip hack’lemiş, “Sayfamı kapatın” diye mesaj yollamış, hesabım kapatılmış. Bir sabah kalktım, “Niye beni sildin, engelledin” diye 50 tane mesaj dolu telefonum. Neyse, hesabı geri aldık. Şu an 93 bine ulaştık.

Bu soruyu sordum çünkü merak ediliyor; Demet Akalın ile de barışır mısın?

O konu hakkında konuşmak istemiyorum.

10 yıl içinde kendini nerede görüyorsun?

Herhalde hayatımda pek bir şey değişmez. Ama bir çocuğum ve eşim, ailem olsun isterim. Hayatımda hayal ettiğim her şeye ulaştım, bir tek arzum kaldı; bir albüm yapıp, Orta Doğu müzik pazarına açılmak istiyorum.