Gazete Vatan Logo
Magazin Besteleriyle yaşayacak

Besteleriyle yaşayacak

Ani ölümüyle sanat dünyasını yasa boğan, ünlü besteci, aranjör Atilla Özdemiroğlu (73) dün Levent Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. Özdemiroğlu’nun düşüp belini kırdığı, girdiği ameliyat sonrası fenalaşıp hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Besteleriyle yaşayacak

Ünlü müzisyen Atilla Özdemiroğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı. Özdemiroğlu’nun ilk eşi Ayla Pelit’le kızı Yaprak ve oğlu Sarp’la, dördüncü eşi Hepgül Hepbir’le kızları Lara ve Lidya cami avlusunda bir araya gelip taziyeleri kabul etti.

- Sanat dünyasından yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde cami avlusunda izdiham yaşandı. Sanatçının Türk bayrağına sarılı tabutuna çocukları için “Eşin ve çocukların” yazılı çelenk koyuldu.

- Bugüne kadar dört evlilik yapan Özdemiroğlu’nun 15 yıl aşk yaşadığı Müjde Ar’la, ikinci eşi Füsun Önal’ın törene katılmaması dikkat çekti.

- Gonca Vuslateri eşi Edip Burak Ertoğan’la kendisini tanıştıran ünlü müzisyenin tabutunun başına geçerek gözyaşı döktü.

- Hayli bitkin olduğu görülen Sezen Aksu’nun fotoğraflarının çekilmemesi için yardımcıları adeta önünde set kurdu. Kalabalık nedeniyle tabutun başına gidemeyen Aksu oturduğu yerde dua edip gözyaşı döktü.

- Zülfü Livaneli “Türkiye’nin Atilla Özdemiroğlu’su ama buradaki dostların Ati’si. Herkesin onunla ilgili çok güzel anıları var. Büyük müzisyen olduğu kadar çok da yaratıcıydı. Dostluğuyla insana enerji aşılayan coşku veren kişiliği vardı. O yüzden sevgiyle anılıyor ve uğurlanıyor. Besteleriyle yüzyıllarca yaşayacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

- Nilüfer ise şunları söyledi: “Çok kibar çok efendiydi. Büyük eksiklik. En son geçen sene Kayahan’ın cenazesinde kendisini görmüştük. Telefonla konuştuğumuzda ‘Çok iyiyim’ diyordu.”

Belinin kırılmasına dayanamadı

Ani ölümüyle sanat dünyasını yasa boğan ünlü sanatçının kızı Yaprak Özdemiroğlu, iki yıldır akciğer kanseri tedavisi gören babasının düşüp belini kırdığını, girdiği ameliyat sonrası fenalaşarak hayatını kaybettiğini söyledi. Babasının müzik camisanda ilkleri gerçekleştiren bir müzisyen olduğunu ifade eden Özdemiroğlu “Düştü ve bel kemeğini kırdı. Ameliyata almak zorunda kaldılar yoksa felç olacağını söylediler. O da öyle yaşamak istemezdi. Dolayısıyla risk alındı. Ameliyat kabul edildi. Ameliyata girdiğinde omurgalarına çok fazla beton koymak zorunda kalmışlar. Ameliyat dört saat sürdü. Narkoz ağır geldi. Çıktıktan sonra bizlerle pek konuşamadı ve ayılamadı. Bir anda ağırlaştı ve ertesi sabah da kaybettik” dedi. Özdemiroğlu babası Atilla Özdemiroğlu’nun neredeyse tüm müzik aletlerini iyi derecede çalabildiğini ve pilot olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı