Gazete Vatan Logo
Magazin Ben bir savaşçıyım!

Ben bir savaşçıyım!

Dünyaca ünlü süper modeller Gigi ve Bella Hadid’in annesi eski model Yolanda Hadid, yazdığı kitabında Lyme hastalığı ile mücadelesini “Ben bir savaşçıyım, ancak teslim olmalıyım” sözleriyle anlattı

Ben bir savaşçıyım!

Eski model Yolanda Hadid (53), şimdilerde ‘Believe Me: My Battle with the Invisible Disability of Lyme Disease’ adını verdiği kitabını beğeniye sunmaya hzırlanıyor. Kitabında 2012 yılında yakalandığı Lyme hastalığı ile nasıl mücadele ettiğini anlatan Hadid, yaşadığı zor günleri şu sözlerle özetledi: “Hayatımın en zor dönemleriydi. Ben bir savaşçıyım ancak teslim olmalıyım diye düşünüyordum. Daha fazla böyle yaşayamam, sadece kaybolmak istiyorum diyor, sonra 3 çocuğumu (Gigi, Bella, Anwar) düşününce mücadeleye devam kararı alıyordum. 5 yılın sonunda aydınlığa kavuştuğum için çok mutluyum.”

Yolanda Hadid, hastalığın ardından bir çiftlik evine yerleşerek, hayatına yeniden başlama kararı aldı. Hadid, sık sık atlarıyla vakit geçiriyor.

Lyme hastalığı

Kenelerin deriye tutunması sonucu bulaşan bir hastalık. Vücuda yayılan Borrelia burgdorferi isimli bakteriyle, çok sistemi tutabilen, farklı evrelerinde deri, eklemler, kalp ve sinir sistemini ilgilendiren değişik belirti ve bulgularla seyreder.