Gazete Vatan Logo
Magazin Ankara’ya bir de buradan bakın

Ankara’ya bir de buradan bakın

Siyaset kokan sokakları ile Ankara’nın eğlenceli tarafını bazen unutabiliyoruz. Şehirde ulaşılabilir lüks mottosu ile yola çıkan JW Marriott, bünyesindeki restoranlar ve barları ile alternatif bir yaşam alanı sunuyor.

Oteller yemek yemek ve eğlence için nedense ikinci planda düşündüğümüz yerlerdir. Öyle ki konaklamanın dışında pek aklımıza gelmez. Başkentteki JW Marriott içerisindeki restoranlar ve eğlence alanları ile bir çekim merkezi haline gelmiş. Gurme tatlara merakınız varsa eğer mutlaka buranın yolunu tutmalısınız. Öncelikle şöyle bir alternatif sunuyor size; ‘Uluslararası Yemek Festivali...’ Bu kapsamda her Cuma ve Cumartesi akşamı Hint, Asya, Tex-Mex, Arap ve Çin mutfağı gibi farklı bir kültün mutfağını misafirlerinin beğenisine sunuyorlar. Asya gecelerinden sorumlu Asya Mutfak Şefi Jennina Esparas, Ortadoğu lezzetlerinin şefi Soliman Mohamed ve Sushi Şefi Karsini Suparno ana restoran Fires&Flavors’ta tam bir ziyafet sunuyor.

Steakhouse’u es geçmeyin

Son yılların yükselen tadı ‘steak’e verdikleri değer de gözden kaçmıyor. JWSteakhouse’a uğramanızı öneririz. İsmail Güler, mutfağına değer veren şeflerden... Gelen tüm etleri ve malzemeyi en ufak ayrıntısına kadar kontrol ediyor. Yeni reçeteler hazırlarken, mönüdeki tatların da en iyi şekilde nasıl sunulacağı üzerine çalışıyor. Amerika’daki mutfak geçmişi, Michelin yıldızlı restoranlardaki çalışmaları ile mönüye yeni bir soluk kazandırmış. Özel tatlara açıksanız eğer dinlendirilmiş ete geçmeden önce başlangıçlarda Güler’in yarattığı lezzetleri tatmanızı öneririz. Moleküler keçi peynirli pancar spagetti, kaya patates, parmesan dondurma ile tütsülenmiş domates çorbası başlangıç olarak mönünün özel lezzetleri. 16 saat ağır ateşte pişirilmiş dana kaburga ise şefin favorisi... İsterseniz İsmail Şef de size mutfağına dair özel bilgileri anlatıyor. Burada arka planda çalan müzikten dekorasyona kadar gerçek bir steakhouse ambiansı içinde kendinizi bulacaksınız. Ayrıca restoranı ön plana çıkaran başka bir ayrıntı da bol şarap çeşitli kavı...

Haberin Devamı

Caz tutkunları için bir vaha

Otelin bir diğer altı çizilmesi gereken ayrıntısı Ankara gece hayatında az rastlanır örneği olan şehrin ışıklarını en iyi izleyebileceğiniz 22. katdaki Skye Vue Lounge&Terrace... Mekan, Ankara’da caz tutkunlarına iyi müzik sunuyor. Buranın gerek terası gerekse yarattığı hava oteli bir bakıma yaşam kompleksi olarak da algılamanızı sağlıyor. Yaz ayları için özel bir caz programı hazırlığında olduklarının da şimdiden altını çizmek gerek. Ayrıca farklı konseptteki alanlara da kapılarını açmışlar. Spor ve eğlenceyi konsept partiler ile buluşturan Velocity Sports&Entertainment... Canlı maç yayınları ile ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Ulaşılabilir lüks mottosundaki JW Marriott, geçtiğimiz yıl gerçekleşen ‘World Luxury Hotel Awards’ kapsamında “Avrupa’nın En İyi Lüks Fitness Spa Merkezi” ödülünü Karma Wellness&Fitness merkezi ile elde etmiş. Türk hamamı, sauna, jakuzi ve buhar odaları, rahatlatıcı masaj uygulamaları, vücut ve cilt bakımlarının sunulduğu özel ve VIP odaları bulunuyor. Amaç ise bedenen yorgunluğunuzu atmak. Karma’nın en özel kısmı ise genelde karanlık olan spor merkezlerinden farklı olarak buradaki spor alanının gün ışığı alıyor olması...