Gazete Vatan Logo
Magazin Alanur ve Ziya karşı karşıya! Veda Mektubu 1. bölümde neler oldu?

Alanur ve Ziya karşı karşıya! Veda Mektubu 1. bölümde neler oldu?

Kanal D'nin heyecanla beklenen dizisi Veda Mektubu'nun ilk bölümü 27 Şubat Pazartesi günü ekranlara geldi. İşte gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış Veda Mektubu, dizisinin 1. bölümünde yaşananlar...

Alanur ve Ziya karşı karşıya! Veda Mektubu 1. bölümde neler oldu?

Kanal D'nin heyecanla beklenen dizisi Veda Mektubu'nun ilk bölümü ile ekranlara geldi. Veda Mektubu'nun başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar, Bennu Yıldırımlar, Rabia Soytürk, Emre Kıvılcım gibi isimler yer alıyor. Dizide farklı kültürlerde yetişen iki farklı aileyi hem geçmiş hem de gelecek bir araya getiriyor.

TARİH TEKERRÜR EDİYOR

Posta.com.tr’den Büşra Eracun Akkaya’nın haberine göre; yıllar önce büyük bir aşk yaşayan Alanur ve Ziya'nın çocukları enteresan bir tesadüf ile bir araya geldi. Mehmet'in yönettiği servis şirketinde çalışan şoförlerden birisi polisi görünce kaçmaya başladı. Alanur'un kızı Aslı ise servisin içinde yolculuk yaparken sakatlanma riski yaşadı. Başka bir polis kontrolünde durdurulan araç incelenirken Mehmet olay yerine geldi.

Sinirlerine bir türlü hakim olamayan Aslı, bütün hırsını Mehmet'ten çıkarmaya çalıştı. Polis aracı bağlayacağını söyleyince eşyalarını almak için Aslı servise bindiği sırada şoför araca atlayıp servisi kaçırdı. Aslı'nın kaçırıldığını gören Mehmet, kendi aracına atlayıp servisi takip etti.

Haberin Devamı

Servisin önünü kesen Mehmet, bir şekilde Aslı'yı şoförün elinden kurtardı. Karakola ifade vermek için birlikte araca binen Mehmet ve Aslı arasında yol boyunca gergin dakikalar yaşandı.

ALANUR ÖFKE SAÇTI

Veli mesajlaşma grubundan Aslı'nın kaçırıldığını öğrenen Alanur, karakola gitti. Aslı ve Mehmet tam karakoldan çıktığı sırada gelen Alanur, olayı anlamaya çalıştı. Aslı'nın şikayetçi olmadığını duyunca daha da sinirlendi.

MEHMET NİŞANLANIYOR

Karakol çıkışı Aslı'ya teşekkür yemeği için randevulaşan Mehmet, eve gittiğinde üvey dayısının kızı ile ailesi uygun gördüğü için nişanlanacağını duydu. Hatice ile nişanlanmak istemeyen Mehmet, baskın bir ailede yetiştiği için duruma karşı gelemedi ve Aslı ile buluşmaya gidemedi.

Nişan töreninin konuşulacağı yemek biter bitmez kendini dışarı atan Mehmet, şirket dosyasından Aslı'nın ev adresine bakıp yanına gitti. Aslı'nın öfkesini dindirmeyi başaran Mehmet, dışarı çıkmaya ikna etti ve çocukluk anısı olan bir yere götürdü.

Haberin Devamı

Aslı'ya yakın zamanda nişanlanacağını söyleyen Mehmet, Aslı'nın öfkesiyle yine karşı karşıya kaldı.

ASLI ANNESİYLE YÜZLEŞİYOR

Aslı'nın ailesi her ne kadar modern görünse de tıpkı Mehmet'in ailesi gibi oldukça baskıcı ve kontrolcü davranıyor. Alanur, kızlarının geleceği için elinden geleni yaparken, kontrolü elden bırakmamak için kızlarının istediklerini görmezden geldi. Alanur, Aslı'nın eğitimini tamamlaması için zorla Fransa'ya göndermeye çalışınca anne-kız birbirine girdi.

MEHMET VE ALANUR KARŞI KARŞIYA

Okul müdürü yaşanan servis skandalından sonra Mehmet'i okula çağırdı. Mehmet okula girer girmez Aslı'yı dans ederken gördü. Bir süre Aslı'yı izledikten sonra müdürün yanına çıkacağı sırada Alanur ile karşılaştı. Öfkeli ve küçümseyici tavırla Mehmet ile konuşunca Aslı çok üzüldü. Aslı ise gizlice Mehmet ile buluşma planı yaptı.

MEHMET, ASLI'YA AÇILIYOR

Haberin Devamı

Aslı ile buluşan Mehmet, hayatındaki gerçekleri Aslı'ya anlatmaya başladı. Nişanlanmak istemediğini ve Aslı'ya olan hislerini itiraf etti.

ASLI, ALANUR'A KENDİNİ HATIRLATTI

Mehmet ile aşk yaşamaya başlayan Aslı, Fransa'ya gitmemek için Alanur'un karşısına çıktı. Annesiyle büyük bir savaş içine giren Aslı, Mehmet'e aşık olduğunu söyledi.

Mehmet'in kim olduğunu araştıran Alanur, Ziya'nın oğlu olduğunu öğrenince soluğu Aslı'nın yanında aldı. Aslı'nın elinden telefonunu alan Alanur, kızını odaya kilitledi.

MEHMET, ZİYA'YA GEÇMİŞİNİ HATIRLATTI

Hatice ile evlenmek istemeyen Mehmet, babası ve annesinin karşısına çıkıp bu evlilikten vazgeçmeleri için yalvardı. Annesi Seher ise Mehmet'i bu yoldan vazgeçirmek için ayılıp bayıldı.

MEHMET, HATİCE'YE YAR OLMUYOR

Aslı'nın aşkıyla yanan Mehmet, Hatice'ye haksızlık yapmak istemedi ve gidip kapısını çaldı. Hatice'yle çocukluktan beri birbirlerini tanıdıklarını hatırlatan Mehmet "Biz seninle iyi yaren olduk ama yar olmak başka" dedi.

ASLI VE MEHMET, ALANUR'A YAKALANIYOR

Haberin Devamı

Aslı'ya ulaşamayan Mehmet, yine Aslı'nın evine gitti. Aslı tam olanları Mehmet'e anlatacaktı ki Alanur'a yakalandı. Mehmet'i gören Alanur, sinirden çılgına döndü.

Alanur evden çıkınca bir şekilde evden kaçan Aslı, Mehmet ile buluştu. Aslı ve Mehmet yaşadıkları zorluklar hakkında dertleşirken Mehmet çözümü evlenmekte buldu.

ALANUR VE ZİYA KARŞI KARŞIYA

Aslı ile Mehmet'in yaşadığı ilişkiden rahatsız olan Alanur, Ziya'nın kapısına dayandı. Yıllar sonra ilk defa birbirlerini gören eski aşıklar, göz göze gelince ne yapacaklarını bilemedi. Kendini toparlayan Alanur "Oğlunu kızımdan uzak tut. Yoksa olacaklardan ben sorumlu değilim" dedi.