Gazete Vatan Logo
Magazin Ağız dolusu gülmeye ihtiyacımız var

Ağız dolusu gülmeye ihtiyacımız var

Çok sevilen No: 309 dizisinin Filiz karakteri Ceren Taşçı gülmenin hayatın panzehiri olduğunu düşünüyor. Gülerek ayakta kalmaya inanıyor. Sokaktaki insanların ona tebessümle bakması, “size çok gülüyoruz” demesi de doğru bir iş yaptığının kanıtı.

Ağız dolusu gülmeye ihtiyacımız var

Biraz sizi tanıyabilir miyiz, nedir hikayeniz, nasıl başladı bu yolculuk?

Çocukken, annem işten eve yorgun geldiğinde onu güldürmek için türlü türlü hallere girerdim. Televizyonda gördüklerimi taklit ederdim, etrafımızdaki insanları... Ailemin, öğretmenlerim desteğiyle tiyatro kursları, tiyatro oyunları derken üniversiteye kadar uzandı yolculuğum.

Oyunculuk sizde neye karşılık geliyor, bu anlamda nasıl besleniyorsunuz?

Oyuncu olmasaydım başka bir iş yapamazdım. Oynarken aldığım hazzı hiçbir şeyden almıyorum. Sanki sınırları çizili bir dünyanın içinde sınırları zorlamak, hatta aşmak gibi, yaşamda yaptığımız gibi yani. Olabildiğince çok dinliyorum, izliyorum sadece tiyatro oyunlarından, müzikten, filmlerden bahsetmiyorum hayatın her anını duymaya çalışıyorum. Rol model almıyorum kimseyi. Ama beğendiğim, yeni bir film, yeni bir oyun yapsa da izlesem dediğim ve hayran olduğum çok fazla insan var.

Rol aldığınız No: 309 dizisinin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

Menajerim ile adution’ımı çektik, dizide Filiz’i gördüğümüz ilk sahneden bir parçaydı hatta. Sonra görüşmeye çağrıldım, her şey yolunda gitti ve bu kadar güzel bir ekiple çalışma şansı buldum.

Haberin Devamı

İnsanlar sizin canlandırdığınız Filiz karakterini sevdiler, sokakta insanlar Filiz’in repliklerini taklit ediyor. Bu ilgiyi bekliyor muydunuz?

Beklemiyordum. Ama çok mutluyum. Severek yaptığınız birşeyin seyirciler tarafından da kabul görüp, sevilmesi kadar güzel bir şey yok. Sokakta insanlar beni durdurup, size çok gülüyoruz dediklerinde doğru bir şey yaptığımı hissediyorum.

Kostümle şişmanlıyorum

Ceren Taşçı NO 309 dizisi için ‘şişman görünecek’ özel bir kostüme sahip. Taşçı nasıl öyle kilolu göründüğünü şöyle anlatıyor; “Elyaftan bir takma popom var sonra göbeğim. Abartılı makyajım yapılıyor, Filiz’e özel saçlarım ve en son benimi yapıyorlar. Filiz’i fiziksel olarak var ederken kostümden, makyaja, saça bütün ekiple birlikte özenle ve keyifle çalışıyoruz.”

Almadovar ile çalışmak isterdim

İnsanları güldürebilmek sanırım şu günlerde en ihtiyacımız olan şey...

Haberin Devamı

En çok ihtiyacımız olan şey. Ben mesela sürekli gülüyorum! Hayata pozitif bakıp, sevmek gerek, gerçekten sevmeyi öğrenmek gerek. Güldürmeninse samimiyetle alakası olduğunu düşüyorum.

Neva Tiyatro’yu da kurdunuz...

Artık kendi adımızı verdiğimiz, oyunlarını kendimiz seçtiğimiz ve bizi anlatan bir alana sahip olmak istedik. Kenardakiler oyunuyla da yolculuğumuza başladık.

Oyunculukla ilgili en büyük hayaliniz nedir?

Ömrümü oynayarak geçirmek istiyorum. Yaptığımız tiyatro oyunlarıyla bütün dünyayı dolaşmak, bir sinema filmi yapmak çok istiyorum. Bir de hayal bu uçmak serbest nasılsa, Almadovar ile çalışmayı çok isterdim.