Gazete Vatan Logo
Magazin Adnan Şenses'in olay yaratan mirası bölüşüldü!

Adnan Şenses'in olay yaratan mirası bölüşüldü!

Ünlü sanatçı Adnan Şenses'in vefatının ardından kızı ile eşi arasında sorun haline gelen benzin istasyonunun geçtiğimiz hafta satışı gerçekleşti. Adnan Şenses'in soruna neden olan mirası nihayet bölüşüldü. Benzin istasyonunun satışı sonrası para varislere bölüşüldü.

Adnan Şenses, ölümünden önce Zeytinburnu'ndaki benzin istasyonunu 10 milyon dolara satışa çıkarmıştı. Ancak satışın gerçekleşmesine ömrü yetmedi. Sanatçının ölümünün ardından ise eşi Lale Şenses ile kızı Arzum arasında benzin istasyonuyla ilgili sorun çıktı.

Ayladır alıcısını bekleyen istasyon, geçen hafta nihayet satıldı. 7 milyon dolara alıcı bulan benzinliğin parası, varisler arasında bölüştürüldü. En büyük payı, Şenses'in oğlu gibi sevdiği teknik direktör yeğeni Muhsin Ertuğral aldı.

Şenses'in eşi ile kızı ise daha küçük pay aldı. Satış işleminin ardından, benzin istasyonunun çalışanları kazan kaldırdı. Aylardır biriken maaşlarını isteyen pompacılar, geçtiğimiz hafta mahkemeye başvurup paralarını talep etti.

Adnan Şenses kimdir?

Adnan Şenses 21 Ağustos 1935, Bursa - ö. 25 Aralık 2013, İstanbul..
Türk sanat müziği şarkıcısı, müzisyen bestekar söz yazarı ve eski sinema oyuncusu.
İlkokula Ankara İsmet İnönü İlkokulu'nda başlayan Adnan Şenses, tahsilinin devamını İstanbul'a taşındıkları Karagümrük İlk ve Ortaokulu'nda tamamladı. Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956 yılında çevresinin sesine verdiği ilgi doğrultusunda müzik hayatına atıldı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan aldı.
İlk önce Ankara Radyosu'nda çalışan Şenses, 16 yıl burada hizmet etti. Ardından, ünlü gazinolarda çalıştı, 47 film çevirdi ve birçok albüm yayımladı. 2013 yılında Sezen Aksu'nun hediye ettiği "Bekleyemedin Mi" ve "Kaybolan Yıllar" isimli şarkılarının da bulunduğu "Adnan Şenses Bir Efsanedir" albümünü yayınladı. Albümde Sezen Aksu dışında Selami Şahin ve Selçuk Tekay gibi isimlerin de şarkıları bulunuyor.
Mide kanseri nedeniyle tedavi altında bulunan Adnan Şenses, 25 Aralık 2013 tarihinde, tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

Haberin Devamı