Gazete Vatan Logo
Magazin Aday sanatçılar belli oldu

Aday sanatçılar belli oldu

'12. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri', 7 Mayıs Pazartesi sahiplerini bulacak YENİ

Beyoğlu'ndaki Sadri Alışık Tiyatrosu Küçük Sahne'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Sadri Alışık'ın eşi Çolpan İlhan, titiz çalışmalar sonucu adayların belirlendiğini ifade ederek, ödül töreninin 7 Mayıs Pazartesi günü
Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Salonu'nda yapılacağını söyledi.

Sinema ödülleri adayları, sinema jürisi başkanı Atilla Dorsay, tiyatro oyuncu ödülleri adayları ise tiyatro jürisi başkanı Üstün Akmen tarafından açıklandı.

SİNEMA ÖDÜLLERİ
Sinemada 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında 'Polis' filmindeki rolüyle Haluk
Bilginer, 'Takva' ile Erkan Can, 'Hokkabaz' ile de Cem Yılmaz aday gösterildi.

'En İyi Kadın Oyuncu' dalında 'Kader' filmindeki rolüyle Vildan Atasever, 'Küçük Kıyamet' filmindeki rolüyle Başak Köklükaya ve 'Beynelmilel' filmindeki rolüyle Özgü Namal aday olarak açıklandı.

'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında 'Küçük Kıyamet' filmindeki rolüyle İlker Aksun, 'Eve Dönüş' filmindeki rolüyle Civan Canova ve 'Sis ve Gece' filmindeki rolüyle İlyas Salman aday oldu.

'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülüne, 'Korkuyorum Anne' filmindeki
rolüyle Şenay Gürler, 'Hayatımın Kadınısın' filmindeki rolüyle Ezgi Mola ve 'Cenneti Beklerken' filmindeki rolüyle Melisa Sözen aday olarak gösterildi.

Bu arada, bu yıl 'Umut Vaat Eden Oyuncu' ödüllerine de 'Korkuyorum Anne' filmindeki rolüyle Arzu Bazman ve 'Barda' filmindeki rolüyle de Volga Sorgu layık görüldü. Sinema dalında 'Onur Ödülü' Fatma Girik ile Memduh Ün'e verildi.

TİYATRO ÖDÜLLERİ
Tiyatro alanında 'Yılın En Başarılı Yapımının Yönetmeni' dalında 'Ölümsüz Öykü' oyununun yönetmeni Kenan Işık, 'Titanik Orkestrası'nın yönetmeni Macit Koper ve 'Inıshmaan'ın Sakatı' oyununun yönetmeni Ahmet Levendoğlu aday
gösterildi.

'Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu' dalında 'Etna-Bedendeki Kuyu'daki rolüyle Laçin Ceylan, 'Böcek' adlı oyundaki rolüyle Tülay Günal ve 'İyi Geceler Anne'deki rolüyle Celile Toyon ve Hikmet Körmükçü aday olarak
belirlenirken, 'Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu' dalında da 'Ölümsüz Öykü' adlı oyundaki rolüyle Erhan Abir, 'Oyun Sonu'daki rolüyle Genco Erkal ve Bülent Emin Yarar, 'Yeraltından Notlar'daki rolüyle Payidar Tüfekçioğlu aday oldu.

Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek ve kadın oyuncuları ödüllerinde ise Sema Çeyrekbaşı, Demet Evgar, Bensu Orhunöz, Eraslan Sağlam, Bora Seçkin, Yıldıray Şahinler aday olarak belirlendi.

'Müzikal ya da Komedi' dalında ise 'Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu' ödülüne 'Kocasını Pişiren Kadın'daki rolüyle Erdem Akakçe, 'Tak Tak Takıntı' adlı oyundaki rolüyle Ali Poyrazoğlu, 'Hırçın Kız' adlı oyundaki rolüyle Fırat Tanış aday gösterildi.

'Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu' ödülünde ise 'Omuzumdaki Melek'deki rolüyle Ayda Aksel, 'Rumuz Goncagül' adlı oyundaki rolüyle Hasibe Eren ve 'Kocasını Pişiren Kadın' adlı oyundaki rolüyle Devrim Yalkut aday olarak belirlendi.

Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek ve kadın oyuncuları ödüllerine ise Berrak Kuş, Mahperi Mertoğlu, Binnur Şerbetçioğlu, Eser Ali, Enis Arıkan ve Mert Asutay aday gösterildi.

7 Mayısta yapılacak ödül töreninde ayrıca, Tiyatro dalında 'Onur Ödülü' Turgut Özakman'a ve 'Gençlik Özel Ödülü' de Tomris Karakartal ve Deniz Gönenç Sümer'e verilecek

Basın toplantısına, jüri üyeleri ve adayların bir kısmı ile Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık da katıldı.

Haberin Devamı