Gazete Vatan Logo
Magazin 27 sene önce öldürülmüştü! Ünlü rapçi Tupac cinayetinde yeni gelişme!

27 sene önce öldürülmüştü! Ünlü rapçi Tupac cinayetinde yeni gelişme!

27 yıl önce ABD'nin Las Vegas kentinde silahlı saldırıda öldürülen rap müziğinin sevilen ismi Tupac Shakur cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Cinayete ilişkin bir kişi, Las Vegas polisi tarafından tutuklandı.

27 sene önce öldürülmüştü! Ünlü rapçi Tupac cinayetinde yeni gelişme!

Las Vegas'ta 27 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden efsane rapçi Tupac Skahur cinayetiyle ilgili bir kişi tutuklandı.

27 YIL SONRA TUTUKLANDI

Rap efsanesi Tupac Shakur, 1996 yılında Las Vegas'ta bir arabada silahlı saldırı sırasında dört kez vuruldu. Katili ise bulunamadı. 

Rap müziğinin efsane ismi Tupac Skahur ABD'nin Las Vegas kentinde 1996 yılında silahlı saldırıya uğramıştı. Aracında kırmızı ışıkta beklerken vurulan Shakur'un vücuduna 4 kurşun isabet ederken, kaldırıldığı hastanede bir hafta sonra hayatını kaybetmişti.

Tupac Shakur cinayetiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Las Vegas polisi, cinayete ilişkin Duane 'Keefe D' Davis isimli kişiyi tutukladığını duyurdu. Şüpheli hakkındaki suçlamalar belirsizliğini koruyor.

TUPAC SHAKUR KİMDİR?

Tupac Amaru Shakur (16 Haziran 1971 - 13 Eylül 1996), 2Pac ve Makaveli sahne adlarıyla da bilinen Amerikalı rapçi ve aktördür. 75 milyondan fazla albüm satışı ile tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biridir.

Shakur, New York City'nin Harlem semtinde, Lesane Parish Crooks adıyla doğdu. Annesi Afeni Shakur, siyasi aktivist ve Black Panther Party üyesiydi ve 1969'da New York City'deki polis karakollarına ve ofislere koordine saldırılar planladığı iddiasıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

Shakur, çoğunlukla sosyal ve politik konuları ele alan rap müziğiyle tanınır. Şarkılarında yoksulluk, şiddet, ırkçılık ve sosyal adaletsizlik gibi konuları işledi. Shakur, rap müziğinde bir trend yarattı ve diğer rapçileri de sosyal ve politik konuları ele almaya teşvik etti.

Shakur, aynı zamanda başarılı bir aktördü. Juice (1992), Poetic Justice (1993) ve Above the Rim (1994) gibi filmlerde rol aldı.

Shakur, 13 Eylül 1996'da Las Vegas'ta bir araba içinde vurularak öldürüldü. Cinayeti hala aydınlatılamadı.

Shakur'un ölümü, hip hop dünyasında büyük şok ve üzüntü yarattı. Ancak müziği ve mesajı ölümünden sonra da yaşamaya devam etti. Shakur'un albümleri hala milyonlarca satıyor ve şarkıları genç nesil tarafından da beğeniliyor.

Shakur, hip hop dünyasının en önemli figürlerinden biri olarak kabul edilir. Müziği ve mesajı, günümüzde hala gençlere ilham vermeye devam etmektedir.

Haberin Devamı