Gazete Vatan Logo

Nükhet Duru: Çok duygusal bir gün geçirdim

Nükhet Duru, 'Beni Nükhet Duru Sanıyorlar' isimli kabarede; 40 yılı aşkın müzik kariyerini, yaşadıklarını, acı-tatlı anılarını ve yol arkadaşlarını anlatıyor.

Nükhet Duru: Çok duygusal bir gün geçirdim

Şarkılarıyla bazen hüzünlendiren bazen güldüren usta sanatçı, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) son gününde İzmirliler'den büyük ilgi gördü.

İsmet İnönü Kültür Merkezi'ni tıka basa dolduran İzmirli sanatseverler, Nükhet Duru'nun 'Beni Nükhet Duru Sanıyorlar' kabaresine tam not verdi. Anlattığı anıları ve söylediği parçalarla izleyenlere keyifli anlar yaşatan Duru, kahkahalarıyla İzmirlileri mest etti.

Duru, "Fuarda büyümüş biri olarak çok duygusal bir gün yaşadım ve yaşamayı sürdüreceğim. Fuarın ilk yıllarından itibaren İzmir seyircisi beni keşfetti. Çok sevdi. Ben de o moralle mesleğime daha çok sarılmıştım. bugün fuarda dolaşırken gözlerim geçtiğimiz yollarda eskiden sahne aldığım gazinoları aradı. Gazinoların yerlerine baktıkça 'o şuradaydı, şu buradaydı' derken çok duygusal bir gün geçirdim. Her yer anı ve güzel günler" dedi.

"SANAT TÜKENMEZ'

İzmir'de 10 günlük çeşitli kültür ve sanat aktivitelerinin İzmirli sanatseverler için yeterli olup olmadığı konusunda konuşan Duru, "Sanat tükenmezdir. Tiyatro o gece ve o saatte gerçekleştirilen ve ertesi gün bambaşka olan bir sanattır. Zaman aynı şekilde tekrarlanamaz. Bugün ben de sanatseverlere hem teatral hem de müzikal bir Oyun sergileyeceğim. Bunun dışında bu fuarda daha çok konser, tiyatro yani sanatsal etkinlikler daha da çoğalmalı. Sanatın bütün kolları artarak sürdürülmeli" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı