Gazete Vatan Logo

Dc Filmleri İzleme Sırası...dc Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Genişletilmiş evren filmleri 2013 yılında çelik adam adlı yapım ile başlamıştır. En büyük çizgi romanları arasındadır. Süper kahraman filmleri, zaman geçtikçe genişleyen kurgusal evrenin kapılarını meraklı seyircilere açmıştır. 

Dc Filmleri İzleme Sırası...dc Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

DC alışa gelmiş kurgu yapısının içerinde ortak olaylar, karakterler ve oyuncular görülmektedir. 

DC Filmi Ne Demek? 

DC, harfleri şirketin popüler olan hikayelerinden Detective Comics'in baş harflerinden elde edilmiştir. Çizgi roman karakteri olan Batman, bu şirketle beraber doğmuştur. Ve Amerika'nın büyük bir bölümü çizgi romanları gerçek sinemaya aktaran yapım şirketidir. Marvel evreninde üç ayrı aşamaya ayrılmıştır.

En önemli nokta ise Marvel tarafında oldukça fazla süper kahraman hikayesinin var olmasıydı. Hikayelerin farklı olması kadar kahraman sayısı da oldukça fazlaydı. Marvel sinematik evreni, kurulduğu anda ortaya çıkarılacak filmlerin sıraları planlanmış bir durumdaydı. Çizgi romanlarında sıralaması karışık olduğu bilinmekteydi.

Ayrıca Marvel bu karışıklık içinde planlı çalışması ve hikayeleri sırası ile yayınlaması hayranlık duyulacak özellikleri arasındadır. Bu durum Marvel sinematik evrenini heyecanlı ve zirvede tutmasını sağlamaktadır. 

DC Filmleri İzleme Sırası, DC Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Haberin Devamı

DC filmleri izleme sırası konusunda serinin hayran kitlesi iki bölüme ayrılmaktadır. Birinci kitle kronolojik sırama ile olayları örgüsüne göre izlemeyi tercih ediyor. İkinci kitle ise çıkış tarihine göre izlemeyi tercih etmektedir. 

Wonder Woman 

Wonder Woman 1984

Batman v Superman: Dawn of Justice 

Justice League

Shazam 

Black Adam 

Birds of Prey 

Aquaman 

Suicide Squad 

Man of Steel 

DC Filmleri İzleme Sırası Tarihe Göre 

DC filmlerinin çıkış tarihine göre izlemeyi seven kişiler için yayın sıralamasına göre özetle;

Man of Steel - 2013

Batman v Superman: Dawn of Justice - 2016

Suicide Squad - 2016 

Wonder Women - 2017

Justice League - 2017

Aquaman - 2018

Shazam ! - 2019 

Birds of Prey - 2020

Wonder Woman - 2020

Zack Snyder's Justice League - 2021

The Suicide Squad - 2021

Hem iyi kahramanları, hem de kötü kahramanların kendine ayrı bir hayran kitlesi ile DC filmleri izleme sırası bu sıralamaya göredir. Filmler arası geçişlerde görünmeyen bir köprü bulunmakta. Bir süper kahraman filminin diğer süper kahraman filmindeki olayları üzerine devam etmesi, olaylara vurgu yapmaktadır.

Haberin Devamı

Bu sebeple filmlerdeki olayları mantıklı anlamak gerekmektedir. DC evreni, Marvel bünyesini biraz geride bırakmış olsa da, Marvel şuanda dünyanın en popüler kahramanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Ve gelecekte daha iyi projelerle ilerlemeyi hedeflemektedir.