Gazete Vatan Logo

Baba Zula, Franz Ferdinand öncesinde sahne alıyor!

Geleneksel doğu kökenli enstrümanların kullanımını elektronik öğelerle birleştirerek bambaşka ufuklar aralayan Baba Zula, her zamankinden çok daha deneysel 3 şarkıdan oluşan Kızıl Gözlüm EP'sini tüm dünyada yayınladı. Grup, aynı zamanda 19 Haziran'da Zorlu PSM'de gerçekleşecek Franz Ferdinand konserinin de açılış grubu olarak sahneye çıkacak.

Baba Zula, Franz Ferdinand öncesinde sahne alıyor!

Kızıl Gözlüm, grubun Eylül ayında yayınlamayı planladığı yeni stüdyo albümü 'Derin Derin'in de müjdecisi. EP'ye adını veren Kızıl Gözlüm, grubun kurucusu Murat Ertel prodüktörlüğünde kaydedildi. Hüseyni makamının synth davulları ile senkronize edildiği psychedelic kentsel folklorun sesi olan şarkı oldukça dikkat çekici. Parça, grubun diğer kurucusu Levent Akman'ın bendir ve kaşık, Periklis Tsoukalas’ın elektrik ud performanslarını da içeriyor. Mini albümdeki diğer şarkı Kervan Yolda, grubun Eylül ayında yayınlanacak yeni albümünde de yer alıyor. Parçanın 2 farklı remix'i bulunuyor.

EP'nin kapağı, Esma ve Murat Ertel tarafından tasarlandı ve uluslararası bir grafik sanatçısı olan Murat Ertel'in babası Mengü Ertel'in eserlerinden oluşturuldu.