Gazete Vatan Logo

280 cazcı İstanbul’u coşturmaya geliyor

23’üncü Akbank Caz Festivali’nin programı açıklandı

25 Eylül’de başlayıp üç hafta sürecek olan festivalde 50 konser yer alıyor.

Dünya çapında caz yıldızlarına ev sahipliği yapan Akbank Caz Festivali’nin 23’üncüsü 25 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Cassandra Wilson, Harriet Tubman, Enrico Rava, Mare Nostrum,İlhan Erşahin gibi Türkiye ve dünya cazının en iyilerinin sahne alacağı festival, 45 ayrı mekanda gerçekleşecek. 50 konser, 3 panel ve 6 atölye çalışmasının gerçekleşeceği festival süresinde toplam 280 müzisyen sahne alacak. 25 Eylül’de Malavi kökenli İngiliz müzisyen Malia’nın, Nina Simone’un unutulmaz şarkıları ‘Four Women’, ‘If You Go Away’, ‘Feeling Good’ gibi unutulmaz parçalarıyla açacağı festivalin bu yılki onur konuğu ise dünyaca ünlü trompetçi Enrico Rava. Zengin sahne şovunu eşsiz performansıyla birleştiren Rava, “Rava Tribe“ projesi ile 27 Eylül’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak.

Bu konserde ayrıca davulda Fabrizio Sferra ve trombonda ise dünyanın en iyilerinden Gianluca Petrella ona eşlik edecek.

İstanbullu cazcılar

Geçtiğimiz yıl yayınladığı ‘Saltash Bells’ albümü ile ‘En İyi Albüm’ ödülüne lâyık görülen ünlü İngiliz saksafon sanatçısı John Surman ve İtalyan trompetçi Paolo Fresu, Fransız akordeon sanatçısı Richard Galliano ve İsveçli piyanist Jan Lundgren’dan oluşan Mare Nostrum aynı gün 28 Eylül’de sahneye alacaklar.

Festivalde yerli sahatçılardan ise Jehan Barbur & İlhan Erşahin, Birsen Tezer, Ece Göksu & Neşet Ruacan, Evrim Demirel, Tamer Temel yer alıyor.

Haberin Devamı