Kur korumalı zorunlu karşılık oranı ne demek? Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek?
Kur korumalı zorunlu karşılık oranı ne demek? Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek? Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında oran değişikliğine gitti.  Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 oldu. TCMB, zorunlu karşılıkları 2010 yılından başlayarak para politikasında etkin biçimde kullanmaya başlamıştı. Peki, Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek?
21.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası açıkladı! Zorunlu karşılık oranı ne oldu? Zorunlu karşılık oranı değişikliği ne zaman yürürlüğe girecek?
Merkez Bankası açıkladı! Zorunlu karşılık oranı ne oldu? Zorunlu karşılık oranı değişikliği ne zaman yürürlüğe girecek? Merkez Bankası duyurdu! Zorunlu karşılık oranında değişikliğe gidildi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar göre, Daha önce sadece bireysel hesapları kapsayan dövizden TL'ye dönüşümde belli oranı yakalama şartı, tüzel kişi ve şirket hesapları için de geçerli oldu. Buna göre, döviz hesabından Türk Lirası hesabına dönüşüm için belirlenen oranı tuturamayan bankaların ilave zorunlu karşılık yükümlülüğü arttırıldı. Peki, Zorunlu karşılık nedir? Zorunlu karşılık oranı nedir? Zorunlu karşılık oranı ne oldu? İşte TCMB zorunlu karşılık oranında yaptığı değişiklik!
31.08.2022 Ekonomi
Zorunlu karşılık oranı nedir, ne demek? Merkez Bankası zorunlu karşılık oranı artarsa ne olur, TCMB zorunlu karşılık oranlarını neden artırdı?
Zorunlu karşılık oranı nedir, ne demek? Merkez Bankası zorunlu karşılık oranı artarsa ne olur, TCMB zorunlu karşılık oranlarını neden artırdı? Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yaptı. Döviz cinsi mevduat için zorunlu karşılık oranı 200 baz puan artırıldı. Yapılan açıklamada, "Türk lirası cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin yaklaşık 7,4 milyar lira, yabancı para cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin ise yaklaşık 3,8 milyar dolar karşılığı tutarında artması öngörülmektedir" denildi. Peki, zorunlu karşılık oranı nedir, ne demek? Merkez Bankası zorunlu karşılık oranı artarsa ne olur? Merkez Bankası Zorunlu karşılık oranı neden arttırdı?
9.11.2021 Gündem
Rezervi Botaş eritti bankalar çoğaltacak
Rezervi Botaş eritti bankalar çoğaltacak Merkez Bankası’ndan 3.2 milyar dolarlık sürpriz hamle
3.01.2015 Ekonomi