Emekli ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, seyyanen zam ve refah payı detayı
Emekli ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, seyyanen zam ve refah payı detayı Milyonlarca kişinin gözü memur ve emeklilere yapılacak zam oranına çevrildi. Meclis bayram öncesinde hızlı çalışma dönemine giriyor. Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren tasarı Meclis'te olacak. AK Parti'deki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte teklif bu hafta komisyonlara gelecek.
19.06.2023 Gündem
Memur maşlarına, emekli aylıklarına ve ikramiyelerine zam geliyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, 1.186 lira artış olacak
Memur maşlarına, emekli aylıklarına ve ikramiyelerine zam geliyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, 1.186 lira artış olacak Memur maaşları, emekli aylıkları ve ikramiyeleri ilgili son dakika gelişmesi! . Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam geliyor. Memur ve emekli milyonların beklediği tarih ve oran açıklandı. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Yeni maaşlar belli oldu. 1.186 lira fark olacak. Tarih belli oldu. Geri sayım başladı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, idareciyle birlikte 3 milyonun üzerinde memur 3600 ek gösterge yasasının çıkmasını bekliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi emekli maaşları ile emekli ikramiyelerini artıracak. Memur ve emekli maaşlarında 1.300 lira, ikramiyelerde ise 50 bin TL'yi aşan artışlar olacak. Ek gösterge cetvelini yeniden belirleyecek ve meslek gruplarındaki kademeleri değiştirecek olan 3600 ek gösterge hakkında yapılan çalışmalar devam ediyor. 3600 ek gösterge için ilk toplantı 16 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında ve sendikaların katılımıyla yapılmıştı. İkincisi de 16 Mart’ta gerçekleştirilen toplantının üçüncüsü yani son toplantı ise 10 Mayıs’ta yapılacak. Peki 3600 ek gösterge nedir, kimlere verilecek? Ek gösterge ile kimin maaşı ne kadar artacak? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri...
5.05.2022 Memur
Zam açıklaması! Yüzde 2,5 ek zam yolda... Yüz binlerce işçi alacak, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise...
Zam açıklaması! Yüzde 2,5 ek zam yolda... Yüz binlerce işçi alacak, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise... Yeni yılla birlikte çalışanların maaşlarında artış oldu.Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam sonrası hem özel sektör hem de kamuda zam oranları yukarı çekildi. Çalışanların net maaşları belirlense de ilave zamlar gündemdeki yerini koruyor. Ek zam ile ilgili son dakika açıklaması Türk-İş'ten geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, devlet işçilerine de memurlara yapıldığı gibi ilave zam yapılacağını ifade ederek, "Memur emeklileri ve memurlara 2,5 puan ilave zam yapıldı. Aynısını bize de verecekler. Bu akşam ya da yarın Cumhurbaşkanı bu konuyla ilgili açıklama yapar. Ama bu yeterli değil. Aynısını Bağ-Kur ve işçi emeklisine de vermesi gerekiyor. Sanırım onunla ilgili de bir çalışma yapılıyor. Kamuoyunu bilgilendirirler diye düşünüyorum" dedi.
26.01.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri