Şiddetli ağrıların en başında kronik migren ve yüz ağrıları geliyor
Şiddetli ağrıların en başında kronik migren ve yüz ağrıları geliyor Kronik ağrıların yanı sıra sebebi bulunmayan şiddetli ağrıların tanı ve tedavisiyle ilgilenen algoloji bölümü, uzun süredir süregelen ağrılarla mücadele ediyor. Uzm. Dr. Zeynep Tuncer, algoloji uzmanlarının en sık karşılaştığı hastalıkların başında ise kronik migren ve yüz ağrılarının geldiğini belirtti.
18.08.2022 Sağlık
Sınav stresinden dişleri kırılıyor!
Sınav stresinden dişleri kırılıyor! Haziran ayı pek çok öğrenci için sınav ayı… Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs stresine bir de sınav stresi eklenince pek çok öğrenci için bu süreç sancılı geçiyor. Salgın ve sınav stresini bir arada yaşayan öğrencilerde diş sıkma problemleri sıklıkla görülüyor. Bruksizm adı verilen diş sıkma sorunu dişlere zarar veriyor hatta dişlerin kırılmasına neden olacak boyutlara ulaşabiliyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız Bruksizm hakkında bilgi verdi ve tedavi yöntemlerini anlattı.
3.06.2021 Sağlık
En şiddetli ağrıların başında geliyor!
En şiddetli ağrıların başında geliyor! Trigeminal nevraljinin tek taraflı, kısa süreli, şimşek çakması veya elektrik çarpması şeklinde tarif edilen saplanıcı ağrı atakları ile karakterize olduğunu; ani başlayıp ani sonlanan bir baş ağrısı çeşidi olduğunu dile getiren Nöroloji Uzmanı Dr...
24.02.2016 Sağlık