Öğrencilere ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır? Ulaşım desteği ne kadar, öğrencilere ulaşım desteği şartları nelerdir?
Öğrencilere ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır? Ulaşım desteği ne kadar, öğrencilere ulaşım desteği şartları nelerdir? İlköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine verilecek ulaşım desteği başvurusuna yönelik detayları sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu hakkında yaptığı açıklamada "Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL" şeklinde açıklama yaptı. Peki, Öğrenci ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır? 2023 yıl ücreti ne kadar oldu?
3.01.2023 Ekonomi
Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması! Ek ödemeler belli oldu! 4.608 lira! Yol ve yemek ücreti...
Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması! Ek ödemeler belli oldu! 4.608 lira! Yol ve yemek ücreti... Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Asgari ücrette ek ödeme tutarları belli oldu. En düşük yol ve yemek ücretleri ortaya çıktı. Maaş bordalarında gerçekleşecek olan değişimin hesabı yapıldı. Söz konusu tebliğde, aynı zamanda işverenler tarafından çalışanlara yemek verilmek suretiyle sağlanan menfaatlere ilişkin istisna tutarı, 2022 takvim yılı için 34 TL ve çalışanların işyerine gidip gelmesi için sağlanan menfaatlere ilişkin istisna tutarı da 17 TL olarak belirlendi. Şu an 5.500 TL brüt ücret alan bir çalışan, yeni destekle birlikte 2022 yılının ocak ayında 4 bin 608 lira para geçecek. İşte asgari ücret ile ilgili tüm detaylar...
24.12.2021 Çalışan Hakları
Milyonlarca kamu ve özel sektör çalışanını ilgilendiriyor! Ödeme yapılacak mı?
Milyonlarca kamu ve özel sektör çalışanını ilgilendiriyor! Ödeme yapılacak mı? Corona virüs salgını nedeniyle birçok çalışan ya evden çalışma sistemine geçti ya da ücretsiz izne çıkarıldı. Evden çalışmaya başlayanlar ile kamu kuruluşlarında idari izne ayrılanlar yemek ve servis ücretlerinin ödenip ödenmeyeceğini merak ediyor. Özel sektörde bazı şartlarda yemek ücreti ödeniyor. Kamu kuruluşlarında ise yemek ve servis ücreti ödemelerinde farklılık bulunuyor. Örneğin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda idari izne ayrılan çalışanlara yemek ve servis ücreti ödenirken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda ödeme yapılmıyor.
9.04.2020 Ekonomi
Litvanya'dan Rusya'ya şok
Litvanya'dan Rusya'ya şok Litvanya, topraklarından geçen Rus kamyonlarından yol ücreti almaya karar verdi...
3.12.2015 Dünya