Yıllık izne çıkmadan kaç gün önce işverene bildirim yapılmalıdır?
Yıllık izne çıkmadan kaç gün önce işverene bildirim yapılmalıdır? Yıllık izne çıkmak isteyen çalışanlar, belli bir süre önce bunu işverene bildirmek zorundadır. Yıllık izin konusunda son karar işverenin olsa da yönetmelikte belirtilen süreye uyulmadığı durumda işverenin yıllık izin talebini dikkate almayabilir. Peki çalışanlar, yıllık izin taleplerini ne kadar zaman önce işverene iletmelidir?
11.04.2019 Uzmana Sor
İşe iade davasını kaybeden işçi, kıdem ve ihbar tazminatlarını talep edemez mi?
İşe iade davasını kaybeden işçi, kıdem ve ihbar tazminatlarını talep edemez mi? İşinden haksız yere çıkarıldığını iddia ederek işe iade davası açan çalışanlar, bu davayı kaybetmeleri durumunda; kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, ücret ya da diğer tüm alacaklarını işverenden talep etme hakkına sahip olup olmadıklarını merak ediyor.
11.03.2019 Çalışan Hakları
Hafta tatili günleri yıllık izin süresine dahil midir?
Hafta tatili günleri yıllık izin süresine dahil midir? Yıllık izne çıkacak olan işçiler, hafta sonlarının yıllık izin süresinden sayılıp sayılmayacağını merak ediyor.Peki İş Kanunu, hafta tatili günlerini yıllık izne dahil ediyor mu yoksa yıllık izin gününden hafta sonu günleri düşülerek mi hesap yapılıyor. İşte merak edilen sorunun cevabı...
21.01.2019 Çalışan Hakları