Yezidi

Yezidi

Son dakika yezidi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yezidi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yezidi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yezidi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yezidi gelişmeleri de dahil olmak üzere 221 yezidi haberi bulunmuştur. Tüm yezidi haberleri aşağıda listelenmiştir.
‘Çeko Pir’ kod adlı Saad Ali Bedel öldürüldü!
‘Çeko Pir’ kod adlı Saad Ali Bedel öldürüldü! Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT) Irak'ın Sincar bölgesinde düzenlenen operasyonda, PKK/KCK-YBŞ sözde Sincar askeri kanat sorumlusu, 'Çeko Pir' kod adlı Saad Ali Bedel, etkisiz hale getirildi.
3.03.2023 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu Suriye meselesiyle ilgili konuşarak, "Elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" dedi.
21.07.2022 Siyaset
AK Parti'li Kurtulmuş: Üniversitelerin kalitesinin yükselmesi ana hedefimiz
AK Parti'li Kurtulmuş: Üniversitelerin kalitesinin yükselmesi ana hedefimiz AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Mardin'de Artuklu Üniversitesi'nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, son 5 yıllık kalkınma planlarından birinin, Türkiye’den en az 3 üniversitenin dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmesi olduğunu söyledi. Üniversite sayısını 76'dan 207'ye yükselttiklerini belirten Kurtulmuş, "Üniversitelerin sadece sayısının artması yeterli değil. Şimdi geldiğimiz noktada üniversitelerin seviyesinin artması, kalitesinin yükselmesi ve Türkiye üniversitelerinin uluslararası alanda rekabet edebilir üniversiteler haline gelmesi de ana hedefimiz" dedi.
14.10.2021 Siyaset
Ermenistan ne yapacağını şaşırdı! Bu kez de Yezidileri cepheye sürdü
Ermenistan ne yapacağını şaşırdı! Bu kez de Yezidileri cepheye sürdü Azerbaycan ordusu tarafından hezimete uğrayan ve işgal altındaki Dağlık Karabağda savaşacak asker bulamayan Ermenistan'ın çareyi, ülkedeki 35 bin Yezidi Kürtlerini cephede ön saflarda savaştırmakta buldu.
5.11.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan güvenli bölge açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan güvenli bölge açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Suriye'deki insani krizin sonlanmasını samimiyetle isteyen herkes güvenli bölge konusunda elini taşın altına koymalı" açıklamasında bulundu. Oktay ayrıca, "Biz kimin ne dediğine, ne kadar destek verdiğine bakmadan barış koridorunu hayata geçirmekte kararlıyız." ifadelerinde bulundu.
26.11.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Bu iş bitmiştir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Bu iş bitmiştir! Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sınır ötesine operasyonla ilgili "Artık söz bitti diyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik. Barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün belki yarın denebilecek kadar yakın. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz. Belki bugün belki yarın, bu harekatı yapmaya mecburuz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "50+1" tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır ve bu iş bitmiştir. Yüzde 50 sınırı vazgeçilmez bir kriterdir. Bu tartışmayı bir daha açılmamak üzere kapatıyoruz" dedi.
5.10.2019 Siyaset
Devlet Bahçeli'den güvenli bölge mesajı
Devlet Bahçeli'den güvenli bölge mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Fırat'ın doğusuna yuvalanmış teröristleri Hüseyni mücadele ruhuyla tesirsiz hale getirip milli bekamızı güvenceye kavuşturmak önümüzdeki en temel gündemdir. Güvenli bölge, ortak devriye derken insanlık düşmanlarına hala silah sevkiyatı yapan ABD ise samimiyetsizdir." ifadesini kullandı.
10.09.2019 Siyaset
Çavuşoğlu: YPG, rejim dahil herkesle iş birliği içine girebilir
Çavuşoğlu: YPG, rejim dahil herkesle iş birliği içine girebilir Ankara’da Demirören Medya’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu temsilciler ve yazarlara dış politika gündemini değerlendirdi. “Adana Mutabakatı iyi uygulandığı zaman işimize yarar” diyen Çavuşoğlu, rejim güçlerinin Fırat’ın doğusuna girmesinin yaratacağı güvenlik endişelerini dile getirdi.
30.01.2019 Gündem
Fahrettin Altun: ABD'nin uyguladığı plan stratejik olarak hatalıydı!
Fahrettin Altun: ABD'nin uyguladığı plan stratejik olarak hatalıydı! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "ABD, Suriye'deki durumu kontrol altına almak için birkaç adım atmalıdır. Türkiye ile birlikte çalışarak, Münbiç yol haritasının daha fazla gecikmeden hayata geçirilmesini sağlamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.
23.01.2019 Dünya
İbrahim Kalın'dan son dakika açıklaması: Kimseden izin almayız
İbrahim Kalın'dan son dakika açıklaması: Kimseden izin almayız İbrahim Kalın ABD heyetinin Ankara temasları hakkında basına açıklama yaptı. Kalın, Bolton'a YPG'nin işlediği suçları içeren iki adet dosya verdiğini bildirdi. Silahların toplanması konusundaki çalışma yapılacağını söyleyen Kalın "Biz herkesle koordinasyon yaparız ama kimseden izin almayız." dedi.
8.01.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump doğru karar verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump doğru karar verdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times'taki makalesinde, "ABD Başkanı Trump, Suriye'den çekilme kararı alarak doğru bir adım attı" ifadesini kullandı
7.01.2019 Gündem
PKK o teröristi gönderdi! Karayılan'ın en yakın adamı
PKK o teröristi gönderdi! Karayılan'ın en yakın adamı Diyarbakır’da 2 yılda 208 teröristin etkisiz hale getirilmesi örgütü paniğe sevk etti. PKK elebaşı Karayılan bölgeye yakın adamı Şerif Yakut’u gönderdi. O hain JÖH’ün hedefinde
1.01.2019 Ekonomi
Yemen'in güneyinde yoğunlaşan çatışmalar halkı göçe zorluyor
Yemen'in güneyinde yoğunlaşan çatışmalar halkı göçe zorluyor İsveç'te devam eden istişare görüşmelerine rağmen şiddetli çatışmaların devam ettiği Dali kentinde köylerden kaçışlar sürüyor.
12.12.2018 Dünya
ŞOK! Cinsel ilişki kölesi yaptılar! 200'den fazla kadınla...
ŞOK! Cinsel ilişki kölesi yaptılar! 200'den fazla kadınla... IŞİD tarafından bir seks kölesi olarak satılan kadın, yüzlerce kadın ve çocuğa tecavüz ettiğini itiraf eden teröristlerle yüzleşti ve; "Bu kızların gözyaşlarını ödeyeceksiniz" dedi.
6.02.2018 Dünya
Son dakika... Haberler sabah geldi! 'Er ya da geç...'
Son dakika... Haberler sabah geldi! 'Er ya da geç...' Irak ordusu, Kerkük'te peşmergenin geri çekilmesinin ardından Bay Hasan ve Havana petrol sahalarını kontrolüne aldı. Ayrıca Ezidi kenti olan Musul'un Sincar ve Mahmur ilçe merkezlerinde de kontrol ele alındı. Öğle saatlerinde ise Türkiye'nin askeri üssünün bulunduğu Başika'ya Irak askerleri girdi. Ordu birlikleri İran sınırına da ulaştı, Hanagin'den peşmerge tamamen çıkarıldı. Harita değişti: Barzani, Kerkük, Sincar ve Mahmur'u kaybetti... Kerkük'e yeni Vali atandı. Ordu en son Türkiye'nin askeri üssünün bulunduğu Başika'ya girdi. Barzani iç savaştan korkuyor. İşte bölgeden son dakika haberleri....
18.10.2017 Dünya
Irak, BM'ye mektup gönderip yardım istedi!
Irak, BM'ye mektup gönderip yardım istedi! Irak, ülkede terör örgütü DEAŞ tarafından işlenen insanlık suçlarının delillerinin toplanarak sorumluların yargılanması için BM'den yardım istedi
16.08.2017 Dünya
"PKK ve YPG küçük yaşta çocukları kullandı"
"PKK ve YPG küçük yaşta çocukları kullandı" ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK ve örgütün Suriye uzantısı YPG'nin küçük yaşta çocukları kullandığını bildirdi.
27.06.2017 Dünya
BM'den Türkiye'ye teşekkür
BM'den Türkiye'ye teşekkür Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ursula Mueller, "Türkiye'ye, hayatını kurtarmak için yurdunu terk eden 3,5 milyon insana cömert yaklaşımından dolayı teşekkür ediyoruz. Şartları son derece iyi olduğu için dünya Türk devletine teşekkür borçludur." dedi.
29.09.2021 Gündem
Teröristler baskın yaptı! Vahşet görüntüleri
Teröristler baskın yaptı! Vahşet görüntüleri Terör örgütü IŞİD'in Şii köylerinde yaptığı bir katliam sırasında kadın ve çocukların uzuvlarını kestiği mahkumları ise başını kesmek suretiyle infaz ettiği belirtildi.
20.05.2017 Dünya
‘Diktatörlükte seçim olur mu?’
‘Diktatörlükte seçim olur mu?’ BBC World’e konuşan Başbakan Yıldırım, “Vatandaşın oy verdiği yerde diktatörlük olur mu? Diktatörlük olsaydı ona da kendimiz karar verirdik. Yüzde 80-90 uygun bir oranda bu işi yapar aradan çıkardık” dedi.
28.04.2017 Siyaset
Vahşet kazınca ortaya çıktı... 1646 ceset!
Vahşet kazınca ortaya çıktı... 1646 ceset! Musul'ın batısındaki Sincar'da açılan 31 toplu mezarda bulunan cesetler, terör örgütü IŞİD'in katlettiği Ezidilere ait.
10.04.2017 Dünya
ABD resmen kabul etti! Çıkış yolu kalmadı
ABD resmen kabul etti! Çıkış yolu kalmadı Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen YPG'ye destek vermeye devam eden ABD bu sefer kaçamayacak. ABD’nin hazırladığı haritada PKK’lı teröristler mor renkle, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin peşmerge güçleri mavi renkle yansıtıldığı görülüyor.
29.09.2021 Gündem
Kanada 800 Yezidiyi daha kabul edecek
Kanada 800 Yezidiyi daha kabul edecek Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Hussen, şu ana kadar Irak'tan getirilen 400 Yezidi'ye ek olarak yıl sonuna kadar 800 kişinin daha kabul edileceğini açıkladı.
17.06.2021 Dünya
"PKK çocukları kaçırıp DEAŞ'a satıyor!"
"PKK çocukları kaçırıp DEAŞ'a satıyor!" Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, DEAŞ terör örgütünün sayıları çok ciddi rakamlara ulaşan çocuk militanlara sahip olduğunun bilindiğini belirterek, "Terör örgütü kaçırdığı bu çocuklarının bir kısmını henüz olgunlaşmamış dini duygularını kullanarak, bir kısmını kimyasal maddeler aracılığıyla bir kısmını da aileleri üzerinden tehdit ederek kendisine militan yapıyor. İşin daha korkunç tarafı bu çocukların bazılarını da canlı bomba olarak kullanıyor." dedi.
29.09.2021 Gündem
Son daika haberleri: İnsan Hakları İzleme Örgütü: PKK'da çocuklar var
Son daika haberleri: İnsan Hakları İzleme Örgütü: PKK'da çocuklar var son dakika haberleri: PKK'nın bünyesinde 29 ayrı vakayı belgelediğini duyuran uluslararası örgüt, teröristlerin 13 yaşındaki bir kız çocuğunu dövdüğünü ve çocuğun kaçmasına izin vermediklerini dünyaya ilan etti.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yezidi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yezidi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.