Vaka sayıları arttı İtalya'da 'yeşil sertifika' uygulaması yürürlüğe giriyor
Vaka sayıları arttı İtalya'da 'yeşil sertifika' uygulaması yürürlüğe giriyor Delta varyantı bir çok ülkede vaka sayılarının artmasına neden olurken, İtalya Başbakanı Mario Draghi, ülkede insanların toplu şekilde bulunduğu birçok yerde ‘yeşil sertifika’ döneminin başlayacağını açıkladı. İngiltere, Fransa ve İspanya’daki vaka artışlarını işaret eden Draghi, İtalya’da da bu vaka artışlarının görülmemesi için aşı olma çağrısında bulundu.
23.07.2021 Dünya
Yeşil sertifika uzmanları geliyor!
Yeşil sertifika uzmanları geliyor! Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği uygulaması Resmi Gazete’de yayımlandı. Dünya’da çevre krizi artarken, çevre ve insan sağlığını önceleyen yapıların dönüşümü de beraberinde geliyor. Sürdürülebilir bir performansa sahip olan yeşil binalar da bu farkındalığın ilk adımını oluşturarak yeşil sertifika ve yeşil sertifika uzmanları devreye sokuluyor. Böylece Çevre Dostu Yeşil Binalar insan sağlığını ve çevresel etkileri dikkate alma özelliği taşıyarak, çevreye olumlu katkıda bulunacak.
9.06.2021 Yaşam
Elektrik fiyatları ile ilgili flaş değişiklik! 1 Haziran'da...
Elektrik fiyatları ile ilgili flaş değişiklik! 1 Haziran'da... Elektrik fiyatları ile ilgili flaş karar! Yeni bir dönem başlıyor. Elektrik zamlarından etkilenmemek mümkün olacak. Fiyat risklerini ortadan kaldıracak sistemler devreye giriyor. AVM’ler, OSB’ler, sanayiciler gelecek dönemlerin elektriğini bugünden alıp, fiyat değişimlerinden kendilerini koruyabilecek.
27.05.2021 Ekonomi
Binalara "yeşil sertifika" geliyor
Binalara "yeşil sertifika" geliyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hayata geçirilmesi planlanan düzenlemeyle Türkiye genelinde "çevreyle dost" kriterlerini karşılayan bina ve yerleşim yerlerine "yeşil sertifika" verilecek.
29.09.2021 Gündem