Yerli İlaç

Yerli İlaç

Son dakika yerli ilaç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli ilaç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli ilaç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli İlaç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli ilaç gelişmeleri de dahil olmak üzere 607 yerli ilaç haberi bulunmuştur. Tüm yerli ilaç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meclis ne zaman tatile giriyor 2024? Meclis tatile girecek mi 2024?
Meclis ne zaman tatile giriyor 2024? Meclis tatile girecek mi 2024? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ne zaman tatile gireceği, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. 8. yargı paketi konuşulurken seçimler öncesinde TBMM'nin tatile gireceği tarih merak ediliyor. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek?
28.02.2024 Gündem
'Yerli ilaç, ithal ilaçtan yaklaşık 6 kat daha ucuza geliyor'
'Yerli ilaç, ithal ilaçtan yaklaşık 6 kat daha ucuza geliyor' Dr. Ahmet İnal, eş değer ilaç kullanımıyla ilgili yaptıkları çalışmaya değinerek, "Yerli ilaç kullandığınız zaman, ithal ilaçtan yaklaşık 6 kat daha ucuza geldiğini görüyoruz. Bu bizim için çok yüksek bir rakam. Yerli ilacı kullandığınız zaman paranızın hem kendi ülkenizde kalmasını sağlıyorsunuz hem de yerli ilacınızı kullanmış oluyorsunuz" dedi.
8.07.2021 Sağlık
'Yerli ilaç, ithal ilaçtan yaklaşık 6 kat daha ucuza geliyor'
'Yerli ilaç, ithal ilaçtan yaklaşık 6 kat daha ucuza geliyor' Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İyi Klinik Araştırma ve Uygulama Merkezi (İKUM) Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İnal, eş değer ilaç kullanımıyla ilgili yaptıkları çalışmaya değinerek, "Yerli ilaç kullandığınız zaman, ithal ilaçtan yaklaşık 6 kat daha ucuza geldiğini görüyoruz. Bu bizim için çok yüksek bir rakam. Yerli ilacı kullandığınız zaman paranızın hem kendi ülkenizde kalmasını sağlıyorsunuz hem de yerli ilacınızı kullanmış oluyorsunuz" dedi.
8.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Gen İlaç halka arz için SPK'ya başvurdu!
Gen İlaç halka arz için SPK'ya başvurdu! Türkiye’nin önde gelen yerli ilaç üreticisi Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
18.05.2021 Ekonomi
Külliye'de yerli aşı toplantısı yapıldı
Külliye'de yerli aşı toplantısı yapıldı Toplantıda, Faz 3 uygulamalarına yönelik hazırlıklar ile seri üretim için mevcut kapasite ve yapılan planlamalar değerlendirildi.
29.04.2021 Gündem
Geri ödeme listesine eklendi! Sayı 9 bin 20'ye yükseldi
Geri ödeme listesine eklendi! Sayı 9 bin 20'ye yükseldi Bakan Selçuk iyi haberi duyurdu. Birçok vatandaş yararlanacak. Listeye eklendi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada “10’u solunum sistemi ilacı olmak üzere toplamda 87 ilacı daha geri ödeme listemize aldık.” dedi.
2.02.2021 Gündem
Türkiye'den ses getirecek aşı çalışmaları! 7 Türk aşısı yolda!
Türkiye'den ses getirecek aşı çalışmaları! 7 Türk aşısı yolda! TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde üniversiteler ve ilaç şirketlerinin yer aldığı 49 kuruluş ve 436 araştırmacının ortak çalışmalarıyla geliştirdiği 7 aşıdan 3’ünün hayvan deneyleri tamamlandı. Karı koca bilim insanları Prof. Dr. Mayda ve İhsan Gürsel’in yerli bir ilaç firmasıyla geliştirdiği aşıda sona yaklaşıldı. Faz 1 çalışmasının martın sonunda başlaması, aşının da haziranda piyasaya sürülmesi hedefleniyor.
10.01.2021 Corona Virüsü
Kanser tedavisinde yeni yöntem
Kanser tedavisinde yeni yöntem Mersin Üniversitesi (MEÜ) İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Ayaz'ın (31) geliştirdiği fotodinamik tedavi yöntemi ile kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçlarının yan etkileri en aza indirilecek.
16.12.2020 Sağlık
Besin takviyesi klinik çalışmaları için iş birliği yaptılar
Besin takviyesi klinik çalışmaları için iş birliği yaptılar Kanser alanında araştırmalar yapan tıp akademisyenlerinden Prof. Dr. Ali Sarper Diler ve Spektral Holding arasında viral kanserlere yönelik formule edilmiş olan destek tedavi amaçlı patentli besin takviyesi buluşlarının klinik çalışmaları için iş birliği anlaşması imzalandı.
30.10.2020 Sağlık
Covid-19 deneylerinde kullanılan bir fare yaklaşık 10 bin TL
Covid-19 deneylerinde kullanılan bir fare yaklaşık 10 bin TL Farmakoloji ve Toksikoloji Uzmanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, korona virüs için yapılan aşı geliştirme çalışmalarında 2 tür fare kullanıldığını, bu farelerin bir tanesi için 1000 ile 1200 dolar arasında yani yaklaşık 10 bin TL ödemek gerektiğini söyledi. Aksoy, Türkiye’de son yıllarda artan yerli ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarına dikkat çekerek transgenik ve knock-out laboratuvar hayvanları için mutlaka ulusal bir üretim merkezinin kurulması gerektiğini vurguladı.
29.10.2020 Bilim ve Teknoloji
İlaç firmaların zam oyunu 'pes' dedirtti!
İlaç firmaların zam oyunu 'pes' dedirtti! İlaç firmaları, her yıl aralıkta başlattıkları zam baskısını bu yıl erkene çekti. Birçok kritik ilaç piyasaya verilmiyor. Eczane ve depoda ilaç yok, olan ise vatandaşa oluyor.
4.10.2020 Yaşam
Abdi İbrahim'den 4.2 milyar liralık satın alma
Abdi İbrahim'den 4.2 milyar liralık satın alma 108 yıldır ilaç sektöründe faaliyet gösteren ve 18 yıldır kesintisiz pazar lideri olan Abdi İbrahim, ilaç sektörünün öncü ülkesi İsviçre’de kurulu 83 yıllık OM Pharma ilaç şirketini İsviçreli bir ortak girişim grubu ile birlikte satın aldı.
18.09.2020 Ekonomi
Kovid tedavisinde dışa bağımlılığı bitirecek ilacın üretimi 'resmen' başladı
Kovid tedavisinde dışa bağımlılığı bitirecek ilacın üretimi 'resmen' başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay açıkladığı Kovid-19 ilacının sentezlendiği laboratuvarlar ve üretim tesisleri, ilk kez Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından görüntülendi. 40 gün gece gündüz laboratuvardan çıkmayan ekipler sayesinde Kovid tedavisinde kullanılan bir ilacın Türkiye'de ilk kez "hammaddeden kutuya", her aşamasında tamamen yerli ve milli üretimi başarıldı. Salgının başlarında Çin'den ithal etmek zorunda kaldığımız Favipiravir, herhangi bir ikinci salgın durumunda, dışa bağımlı olmadan Gebze'de üretilebilecek.
14.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Corona ilacı bulundu mu? Korona ilacı son gelişme ve haberler!
Corona ilacı bulundu mu? Korona ilacı son gelişme ve haberler! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilaç çalışmalarıyla ilgili önemli gelişmeyi paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, ‘’Hekimlerimizin COVİD-19 hastalığı tedavisinde etkin şekilde kullandığı Favipiravir isimli ilacı TÜBİTAK çatısı altında çalışan bilim insanlarımız kendi sentezimizle üretmeyi başardı.’’ İfadelerini kullandı. Öte yandan, ''TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu'' çatısı altındaki bilim insanları tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen ilk yerli sentez ilaç görücüye çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İlacın ruhsatlandırma aşamasına gelmesi hem mutluluk hem de gurur verici." ifadelerini kullandı. İşte Korona ilacı son gelişme ve haberler…
12.06.2020 Gündem
Bakan Varank müjdeyi verdi: Kovid-19'a karşı çok önemli bir ilacı ürettik
Bakan Varank müjdeyi verdi: Kovid-19'a karşı çok önemli bir ilacı ürettik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Kovid-19'a karşı yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı ürettik." açıklamasını yaptı.
12.06.2020 Ekonomi
Corona virüs tedavisi için yerli ilacın satışına izin verildi
Corona virüs tedavisi için yerli ilacın satışına izin verildi İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, yerli firma tarafından üretilen corona virüs ilacının satışına izin verildiğini açıkladı.
9.05.2020 Corona Virüsü
Yerli ilaç firması corona virüs için ilaç üretimine başladı
Yerli ilaç firması corona virüs için ilaç üretimine başladı YERLİ ilaç firması Abdi İbrahim koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan sıtma ilacını Türkiye'de üreterek Sağlık Bakanlığı'na ücretsiz olarak teslim etmeye başladı. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, ilacın üretim sürecini ve kullanımını anlattı.
5.04.2020 Corona Virüsü
Corona'ya karşı yerli ilaç ve aşı çalışması! Burun spreyi şeklinde...
Corona'ya karşı yerli ilaç ve aşı çalışması! Burun spreyi şeklinde... Moleküler Biyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile gerçekleştirilen toplantı sonrası koronavirüse karşı Türkiye'de yerli aşı ve ilaç çalışmalarına hızla başlanacağını söyledi ancak aşı çalışmaları için 6 ay-1 yıl gibi bir sürenin gerekeceğini belirtti.
24.03.2020 Sağlık
TEB'den "bazı ilaçlar geri ödemeden çıkarılacak" iddialarına açıklama!
TEB'den "bazı ilaçlar geri ödemeden çıkarılacak" iddialarına açıklama! Türk Eczacıları Birliğince (TEB), "bazı ilaçların geri ödeme kapsamından çıkarılacağı" iddialarına ilişkin, "Kolay ulaşılabilir bir sağlık hizmeti için ilaçların geri ödeme kapsamından çıkarılması yerine daha fazla ilaç kaleminin geri ödeme kapsamına alınması gerekmektedir." değerlendirmesi yapıldı.
11.02.2020 Sağlık
Anne ilgisiyle 31 yıldır hayata tutunuyor
Anne ilgisiyle 31 yıldır hayata tutunuyor Doğuştan kas erimesi hastalığıyla mücadele eden Çağlar Özyiğit, tüm zorluklara karşın yaşamdan kopmayarak, aynı hastalıkla başa çıkmaya çalışanlara örnek oluyor. Anne Gülgün Özyiğit, "Biz Çağlar'la hiç eve kapanmadık. 'Tedavisi yok, boşuna para harcıyorsun' deseler de biz Çağlar'la her şeyi yaptık" dedi.
1.02.2020 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! SGK 9 ilacı geri ödeme listesine aldı! Hangi ilaçları kapsıyor?
Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! SGK 9 ilacı geri ödeme listesine aldı! Hangi ilaçları kapsıyor? Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan düzenlemeyle 9 ilaç daha geri ödeme listesine alındı. Peki SGK’nın geri ödeme listesine aldığı ilaçlar neler? Hangi ilaçları kapsıyor? İşte detaylar…
12.01.2020 Gündem
9 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
9 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 9 ilacın geri ödeme listesine alındığını duyurdu.
11.01.2020 Sağlık
Yerli ilaç için önemli adım
Yerli ilaç için önemli adım İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi, yerli ilaç konusunda Türk firmalarının geliştirdiği molekülleri klinik öncesi testlerden geçirmek için gerekli GLP sertifikası almaya hak kazanan Türkiye'nin ilk ilaç analiz laboratuvarı olmayı başardı.
29.12.2019 Sağlık
'Vampir kelebek' ile mücadele için yerli ilaç geliştirildi
'Vampir kelebek' ile mücadele için yerli ilaç geliştirildi Türkiye'de özellikle Karadeniz sahil şeridindeki illerde yoğun görülen bitki zararlısı "ricania japonica" ile mücadele için yerel iki mantar türünden ilaç hazırlandı.
20.12.2019 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yerli İlaç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli ilaç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.