Türkiye için tarihi aşama! Yerli çip 'Kırmık' yola çıktı...
Türkiye için tarihi aşama! Yerli çip 'Kırmık' yola çıktı... Çip krizi koronavirüs salgınından sonra Tayvan-Çin gerilimi ile artarak devam ediyor. Son dönemde savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda yerli ve milli ürün ortaya koymaya başlayan Türkiye yeni bir aşamaya geçmek üzere. Yerli çip çalışmalarıyla adından söz ettiren YongaTek'in tasarladığı ve şu an test aşamasında olan 'Kırmık'ın seri üretime geçmesiyle otomotiv ve savunma sanayinde büyük bir adım atılmış olacak.
17.08.2022 Ekonomi
Rahim ağzı kanserine "yerli çip" ile hızlı teşhis
Rahim ağzı kanserine "yerli çip" ile hızlı teşhis İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Melike Karakaya'nın ürettiği kağıt tabanlı "mikroakışkan çip" sayesinde rahim ağzı kanseri yarım saat içerisinde teşhis edilebilecek.
25.01.2017 Sağlık
Rahim ağzı kanseri artık "yerli çip" ile yarım saatte teşhis edilecek
Rahim ağzı kanseri artık "yerli çip" ile yarım saatte teşhis edilecek İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Melike Karakaya'nın ürettiği kağıt tabanlı "mikroakışkan çip" sayesinde rahim ağzı kanseri yarım saat içerisinde teşhis edilebilecek. İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, bunun sağlıkta çığır açacak bir gelişme olduğunu söyledi.
25.01.2017 Yaşam