Yedisu fayı nerede, nereden geçiyor, kaç km? Yedisu fayı en son ne zaman kırıldı?
Yedisu fayı nerede, nereden geçiyor, kaç km? Yedisu fayı en son ne zaman kırıldı? Prof. Dr. Süleyman Pampal “Bu bölge hassas bir bölge, depremin olduğu bölgenin batısında Malatya fayı olarak bildiğimiz bir fay var, kırılmamış ve aktif faylar bunlar. Yedisu fayı daha önemli, bu fay 7,4 civarında deprem üretmiş bir fay. Zaten biz bu fayı gündeme getiriyorduk, demek ki bu bölgede kırılabilecek ve 7-7,5 arası deprem üretebilecek faylar var.” Açıklamasının ardından Yedisu fayı nerede, kaç km, hangi illerden geçiyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
26.01.2024 Gündem
Yedisu fayı nereden geçiyor, hangi iller etkiler? Yedisu fay hattı nerede, kaç km, en zon ne zaman kırıldı? Fay hattı haritası!
Yedisu fayı nereden geçiyor, hangi iller etkiler? Yedisu fay hattı nerede, kaç km, en zon ne zaman kırıldı? Fay hattı haritası! 200 km'lik deprem hattını gezen Munzur Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taylan Sançar, “Malatya fayı hala aktif, Yedisu fayı Erzincan ve Tunceli'yi etkileyecek” dedi. Sançar; deprem bölgesindeki izlenimlerini paylaştı ve Yedisu fayı ile Malatya fayına dikkat çekti. Dikkat çeken açıklamanın ardından Yedisu fay hattı için yapılan aramalar arttı. Peki, Yedisu fayı nereden geçiyor, hangi iller etkiler? Yedisu fay hattı nerede, kaç km, en zon ne zaman kırıldı?
25.02.2023 Gündem