Yargıtay Kararları

Yargıtay Kararları

Son dakika yargıtay kararları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yargıtay kararları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yargıtay kararları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yargıtay Kararları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yargıtay kararları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.044 yargıtay kararları haberi bulunmuştur. Tüm yargıtay kararları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Silahlı tehdit terör örgütü PKK varlığını devam ettirdiği sürece oradaki faaliyetlerimiz devam edecek. Örgüt mensupları, hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir süreçten geçiriliyor. Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu örgüt mensubu değil diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu” dedi.
21.12.2023 Gündem
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu. Avukat Cansen Erdoğan, kararı değerlendirerek, "Yargıtay tarafından verilen karar çok önemli bir karar. Fakat uygulamada hiçbir şekilde uygulanmıyor." şeklinde konuştu.
18.10.2023 Çalışma Hayatı
Ankara'da Hazine arazisi satışı vaadiyle dolandırıcılığa 6 tutuklama
Ankara'da Hazine arazisi satışı vaadiyle dolandırıcılığa 6 tutuklama Ankara'da Hazine'ye ait arazileri satma vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirlenen, aralarında avukatların da bulunduğu 11 şüpheliden 6'sı, tutuklandı.
17.10.2023 Yaşam
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! 'Derhal kontrol edin'
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! 'Derhal kontrol edin' Son yıllarda tüketiciler, üreticiler ve kargo şirketleri arasında yaşanan olumsuzluklar hakkında konuşan Av. Dr. Ali Önal, tarafların hak ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi. Taşıyıcı şirketlerin hasar gören paketlerde sorumluluk kabul etmediklerine dair imza istedikleri iddiaları hakkında konuşan Önal, “Kargo şirketlerinin sorumluluk kabul etmiyorum şeklindeki söylemi varsa, bunlar geçersiz ihtirazı kayıtlardır. Bunların her şekilde tüketicinin lehine olacak şekilde yorumlanan Yargıtay kararları mevcuttur. Vatandaşların imza atmaması mümkündür” dedi.
25.09.2023 Gündem
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Özellikle pek çok EYT'li aynı durumu yaşıyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması ile hem prim günü eksik olanlar emekli olabiliyor, hem de emekli maaşları artıyor. Tek bir kurumdan emekli olamayanlar hizmet birleştirmesi ile emeklilik imkanına kavuşuyor. Ancak bu kanun bazı çalışanlar için dezavantaj yaratıyor. Konunun detaylarını anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete emeklilik için müracaat edecekleri uyararak başvurusu reddedilenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
10.08.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni hamle!  'Duyduklarım karşısında şaşkına döndüm'
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni hamle! 'Duyduklarım karşısında şaşkına döndüm' Kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilebilmesi için yüzde 25'lik artış sınırı getirildi. Ancak bu sınırı uygulamak istemeyen mülk sahipleri mevcut kiracısını çıkarmamın yollarını arıyor. Böylece hem mülkünü yüksel bedel karşılığı kiraya verirken hem de depozito, peşin kira gibi kalemlerle ek gelir elde edebiliyor. Kiralık ev talebindeki artış ev sahiplerinin 'keyfi' taleplerinin artmasına yol açtı. İstanbul'da yaşanan olay ise 'Bu kadar da olmaz.' dedirten türden.
3.05.2023 Ekonomi
Evli kadınların bekarlık soyadı için dava açmalarına gerek kalmayacak: 9 ay sonra başlıyor
Evli kadınların bekarlık soyadı için dava açmalarına gerek kalmayacak: 9 ay sonra başlıyor Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı ile Türk Medeni Kanunu'nun 187'inci Maddesi'ndeki 'Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir' hükmü, eşitliğe aykırı bulunarak iptal edildi. 9 ay sonra yürürlüğe girecek bu karar ile kadınların evlendikten sonra yalnızca bekarlık soyadlarını kullanabilmeleri için dava açmalarına gerek kalmayacak.
28.04.2023 Gündem
Kiracı-ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kritik 1 ay detayı
Kiracı-ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kritik 1 ay detayı Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Mülk sahipleri hükümet tarafından devreye alınan yüzde 25'lik artış sınırını aşmak için her yolu deniyor. Pek çok ev sahibi ise mevcut kiracısını çıkararak evini yüksek bedeller ile yeniden kiraya vermek istiyor. Kiracı-ev sahibi arasındaki davanlar hiç olmadığı kadar artarken kiracılar sahip oldukları hakları merak ediyor.
30.01.2023 Ekonomi
Katili 6,5 yıl sonra müebbet alan Sibel'in annesi: Adalet geç de olsa yerini buldu
Katili 6,5 yıl sonra müebbet alan Sibel'in annesi: Adalet geç de olsa yerini buldu İzmir'in Buca ilçesinde 6,5 yıl önce nişanlısı Sibel Çelik'i (24) bıçaklayarak öldürüp, cesedi bazaya koyduktan sonra evi ateşe verdiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan Halil Yılmaz (38), ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis ve mala zarar verme suçundan ise 1,5 yıl hapse çarptırıldı. Sibel Çelik'in annesi Cemile Çelik, "Sibel geri gelmeyecek ancak katili cezaevinde. Yaptığı yanına kalmadı. Adalet geç de olsa yerini buldu" dedi.
19.01.2023 Yaşam
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu. Avukat Cansen Erdoğan, kararı değerlendirerek, "Yargıtay tarafından verilen karar çok önemli bir karar. Fakat uygulamada hiçbir şekilde uygulanmıyor." şeklinde konuştu.
1.11.2022 Çalışma Hayatı
Emekli promosyonunda 'blokaj' detayı! Banka değiştirenler dikkat
Emekli promosyonunda 'blokaj' detayı! Banka değiştirenler dikkat Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emekli promosyonlarıyla ilgili flaş detaylar ortaya çıktı. Bankalar tek tek emekli promosyonlarıyla ilgili rakamları açıkladı. Aylık aldığı bankayı değiştirmek isteyen emekliler, aylıklarına blokaj konulması, promosyonlarının haczedilmesi gibi engellerle karşılaşıyor. Yargıtay kararları ise emeklilerin aylığına blokaj uygulanamayacağını hükme bağlıyor.
17.08.2022 Emekli
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Eğer yargıyı düzeltebilirsek, yargı sorunlarını çözebilirsek, bu konuda çok ciddi adımlar atılmakla birlikte, bu eksikliklerimizi giderebilirsek, her şey düzelir. Memlekette adalet varsa, hukuk varsa; her şey tıkır tıkır işler. Bütün sistemler, adalete bağlıdır. Adaleti rahat bıraksınlar, her şey tıkır tıkır yürür. Her şey sistemin içinde yürür" dedi.
1.07.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! 4000 lira sınırı ve...
Tapuda yeni dönem! 4000 lira sınırı ve... Tapu işlemleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Ev, arsa alacak milyonları ilgilendiriyor. Sistem değişiyor. Görev tanımları değiştirilerek, tapu işlemlerinin noterlerden yapılmasına olanak sağlandı. Buna göre noterlerin taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapmak, bu sözleşmeyi taraflardan birinin talep etmesi, harç ve giderleri ödemesi halinde elektronik ortamda tapu siciline şerh koymak, ayrıca taşınmaz satış sözleşmesi yapma yetkisi olacak. Bu işlemler karşılığında noter ücreti dışında herhangi bir ücret alınmayacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 Türk Lirası’ndan az ve 4 bin Türk Lirası’ndan fazla olamayacak.
26.05.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alacak milyonları ilgilendiriyor
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alacak milyonları ilgilendiriyor Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Konut kredisi ile ilgili açıklanan paketlerin ardından yeni bir hamle geldi. Resmen duyuruldu. Sistem tamamen değişiyor. Büyük kolaylık sağlanacak. Bakan Bozdağ duyurdu. Gayrimenkul alım ve satım işlemleri artık noterliklerde yapılacak. Peki yeni sistem ev alıp satacak olanları nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
10.05.2022 Ekonomi
İki ödeme birden! Maaş yükseldikçe artıyor
İki ödeme birden! Maaş yükseldikçe artıyor İhbar tazminatı ve kıdem tazminatı ile ilgili son dakika açıklaması! Kıdem tazminatı ile ilgili çok az kişinin bildiği detay ortaya çıktı. Emeklilik, askerlik, kadınlar için evlilik nedeniyle işten ayrılanlar dikkat! Çifte tazminat alma hakkı doğabilir. 7 bin gün ya da 25 yıl 4500 gün prim günü şartı bulunuyor. Şartları tamamlayanlar SGK’dan yazı alarak işyerlerinden tazminatlarını alıp ayrılabiliyor. İşte detaylar...
10.05.2022 Çalışan Hakları
Ev alım - satımında yeni dönem! Tapu ile ilgili flaş açıklama, artık noterlerde yapılacak
Ev alım - satımında yeni dönem! Tapu ile ilgili flaş açıklama, artık noterlerde yapılacak Gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Sistem tamamen değişiyor .TBMM gündemindeki son düzenleme ile konut alım satımlarında tapu dairelerinde yapılan devir işlemleri artık noterlerde de yapılabilecek. Noterde yapılacak işlemlerin gayrimenkul alım satımlarını hızlandırması bekleniyor.
6.04.2022 Ekonomi
Fazla mesai ücretleri ile ilgili flaş detay, yanlış hesaplanıyor! Yüzde 50 ve üzeri...
Fazla mesai ücretleri ile ilgili flaş detay, yanlış hesaplanıyor! Yüzde 50 ve üzeri... Fazla mesai ücreti ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. İş sözleşmesi yapılırken mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Fazla mesai ücreti için belirleyici oluyor. Çalışma süresi en fazla haftalık 45 saat olarak belirleniyor. Bu sürenin üzeri ise fazla mesai olarak kabul ediliyor. Ancak bazı işverenler çalışanlarının fazla mesai ücretini ya vermiyor ya da eksik şekilde ödüyor. Böyle bir durumda çalışanın itiraz hakkı bulunuyor. Fazla çalışma saat ücreti, normal çalışma saat ücretinin yüzde 50 fazlası olarak belirleniyor. İşçiye fazla çalışma yaptığı saatler için normal çalışma ücreti ödenmişse, sadece kalan yüzde 50 kısmı ödeniyor.
17.01.2022 Çalışan Hakları
Havale ve EFT ile para gönderenler dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz
Havale ve EFT ile para gönderenler dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz Bankada hesabı olan, internet üzerinden havale yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Önemli bir detay ortaya çıktı. İnternet bankacılığı ile havale yaparken pek çok kişi açıklama kısmını boş bırakıyor. Bu durum para gönderen için mağduriyet oluşturabiliyor. Para gönderen kişinin borçlu görünmesine neden olabiliyor. Kayseri Barosu avukatlarından Emir Akpınar, internet bankacılığı ile para gönderme konusunda, “Gönderilen havaleye not düşülmezse karşı tarafa ödenen borç olarak nitelendirilir” diyerek uyarıda bulundu.
9.01.2022 Ekonomi
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! İmzalamadıysanız tekrar düşünün
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! İmzalamadıysanız tekrar düşünün Tüm çalışanları ilgilendiren karar! İstifa eden işçinin hakları ile ilgili son karar Yargıtay'dan geldi. Yargıtay, milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendiren bir karar verdi. Daire kararında, dilekçesinde kendi isteği ile istifa ettiğini belirten işçinin daha sonra herhangi bir hak talep edemeyeceği kaydedildi.
31.12.2021 Çalışan Hakları
WhatsApp yazışmaları delil sayıldı! İşçiler tazminatsız işten çıkartıldı
WhatsApp yazışmaları delil sayıldı! İşçiler tazminatsız işten çıkartıldı Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! WhatsApp yazışmaları delil niteliğinde sayıldı. İşçiler tazminatsız olarak işten çıkartıldı. İzmir'de korona virüs önlemleri kapsamında uygulanan kapanmalarda, sağlık çalışanlarının konaklaması için hizmet veren otel personelleri WhatsApp üzerinden işe geri çağrıldı. WhatsApp üzerinden gelen mesajların geçerliliğinin olmadığını ileri süren ve tüm uyarılara rağmen işe gelmeyen, bu sebeple de iş akitleri feshedilen personeller soluğu mahkemede aldı. Yerel mahkeme ise Yargıtay'ın aldığı emsal karara atıfta bulunarak, WhatsApp yazışmalarını delil sayıp, işvereni haklı buldu.
15.12.2021 Çalışma Hayatı
Evli çiftler dikkat! Bunlar boşanma sebebi sayılıyor
Evli çiftler dikkat! Bunlar boşanma sebebi sayılıyor Evli çiftleri ilgilendiren kritik karar! Evliliğiniz tehlikede olabilir. Kimse bilmiyor ama bunlar boşanma sebebi sayılıyor. Pandemi döneminde büyük artış yaşandı. Sigara içme, düğünde takılan takıların paylaşımı, cinsel içerikli siteleri ziyaret, doğumda eşin yanında bulunmama... Yargıtay dosyalarında yer alan sebepler yaşam tarzınızı bir kez daha gözden geçirmenize neden olabilir.
8.09.2021 Gündem
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Yıllık izin ve kıdem tazminatı kararı…
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Yıllık izin ve kıdem tazminatı kararı… Çalışan milyonlarca kişi merak ediyordu. Yargıtay kararları ile tek tek açıkladı. Pandemi süresince kullanılan kısa çalışma ve ücretsiz izin süreleri kıdem süresine ve yıllık izin sürelerine eklenecek mi? Kısa çalışma, işyerinde faaliyetin tamamen durdurulması şeklinde uygulanması halinde yani iş sözleşmesinin askı halinin söz konusu olduğu dönemde geçen süre işçinin kıdeminden sayılıyor. Bu nedenle kısa çalışma süresi, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ile yıllık izin hakkının belirlenmesinde göz önünde bulunduruluyor. Ücretsiz izin sürelerinin hizmet sürelerine eklenip eklenmeyeceği hususunda da yasal bir düzenleme bulunmuyor. Ancak belirtilen nedenlerle ücretsiz izin sürelerinin işçinin kıdemine eklenmesi gerektiği ileri sürülüyor. İşte tüm detaylar...
25.08.2021 Ekonomi
SGK ödemeyi kabul etti maaş da bağlanıyor! 5 yıl sürdü ve...
SGK ödemeyi kabul etti maaş da bağlanıyor! 5 yıl sürdü ve... Milyonlarca çalışan için çok önemli karar. Yargıtay son noktayı koydu ve SGK ödemeyi kabul etti. Emsal nitelikli karar sonrası maaş da bağlandı... Uçakla iş gezisinden döndüğü sırada beyin kanaması geçiren 48 yaşındaki Şener Kesen, 35 yaşındayken felç kaldı. Yıllarca tedavi gören Kesen, çevresindekilerin tavsiyelerinin ardından 2014 yılında dava açtı. 5 yıl süren dava sonucunda Yargıtay "İş kazasıdır" kararı vererek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK) Şener Kesen'e 1 milyon lira tazminat ödenmesine karar verdi. Ailenin avukatı Ayşe Güney işle bağlantılı tüm olayların Yargıtay'ca iş kazası olarak nitelendirildiğini vurguladı.
23.07.2021 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Yargıtay Kararları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yargıtay kararları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.