Web-Tapu

Web-Tapu

Son dakika web-tapu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan web-tapu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını web-tapu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Web-Tapu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan web-tapu gelişmeleri de dahil olmak üzere 97 web-tapu haberi bulunmuştur. Tüm web-tapu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev ve araba satışında yeni dönem! 1 Kasım itibarıyla başlıyor
Ev ve araba satışında yeni dönem! 1 Kasım itibarıyla başlıyor Kimliğini gizleyerek otomobil, ev ve her çeşit taşınmaz ilanı verenlerin önü kesiliyor. 1 Kasım’dan itibaren e-Devlet veya Web Tapu üzerinden kimlik doğrulaması yapılacak. Kendi malı olmayan ya da satmaya yetkili olmadığı ürünler için ilan verenlere 100 bin lira ceza kesilecek.
30.10.2023 Ekonomi
ALO 181'e 6 ayda 640 bin çağrı! Bakan Özhaseki: İşlemleri kolaylaştırıyoruz
ALO 181'e 6 ayda 640 bin çağrı! Bakan Özhaseki: İşlemleri kolaylaştırıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çağrı merkezi ALO 181 hattı ile bu yılın ilk 6 ayında 640 bin 795 çağrıya cevap verildi. Bakan Mehmet Özhaseki, “ALO 181 Çağrı Merkezi ile tapu randevusu, Web tapu başvurusu işlemlerini kolaylaştırıyor, ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize ilişkin soruları cevaplıyoruz.” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
Ev sahiplerine ‘dublör' tuzağı! Büyük vurgun tapuda ortaya çıktı
Ev sahiplerine ‘dublör' tuzağı! Büyük vurgun tapuda ortaya çıktı Antalya’da 50 milyon TL değerinde gayrimenkulü bulunan bir kişi adına, dublör kullanılarak noterden vekalet çıkartıp gayrimenkullerin satışını yapmaya çalışan 11 şüpheli yakalandı. Olayı organize eden 2 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.04.2023 Yaşam
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "81 ilimizin tamamında tam 750 şantiyemizde gece gündüz demeden çalışıyor, halihazırda 135 bin konut ve sosyal eserin inşasına devam ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar 60 bin konutumuzu tamamlayarak, ailelerimizin 2023'e yeni yuvalarında girmelerinin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.
9.11.2022 Ekonomi
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
Tapu randevusu nasıl alınır? Tapu randevusu internetten alınır mı?
Tapu randevusu nasıl alınır? Tapu randevusu internetten alınır mı? Tapuda işlem yapmak isteyenlerin garimenkul alım satımında işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmesi için önceden randevu alması gerekiyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü verdiği hizmetlerle, hem mobil hem de online olarak işlemleri hızlandırıyor. Ev ve taşınmaz alım satımında yapılacak işlemler de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Tapu randevusu nasıl alınır? Tapu randevusu internetten alınır mı? İşte Tapu işlemleri için randevu alma işlemleri!
19.05.2022 Ekonomi
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbir geçerliliği olmadığı duyuruldu. Pandemi sonrası kendi evini yapmak isteyenlerin arsa alımına yöneldiğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyledi. Adlı, noterdeki sözleşmelerin geçerliliği olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini vurguladı. Yabancıya konut satışına da değinen Adlı her isteyenin gayrimenkul almasının mümkün olmadığının altını çizerek, bir kişinin Türkiye'den ev ya da arsa alması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yasaklı olmayan ülkeler listesinde yer almak gerekiyor. Örneğin Suriyeli gerçek kişiler, Türkiye’de gayrimenkul alamıyor. Çünkü yasak ülke listesindeler. Suriyeliler tüzel kişi olarak yani şirket olarak Türkiye’de yatırım yaparlarsa gayrimenkul edinebilirler ama bunun için de öncelikle bulundukları ilin valiliğine başvuruyorlar, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görülürse satışa izin veriliyor.
18.05.2022 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Hemen imzalamayın, flaş tarih detayı, kira kontratı ve tahliye sözleşmesi...
Kiracılar dikkat! Hemen imzalamayın, flaş tarih detayı, kira kontratı ve tahliye sözleşmesi... Milyonlarca kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası ev sahipleri kiracılarını çıkarmanın yollarını artıyor. Mülkünü yüksek bedeller ile yeniden kiralamak isteyen fırsatçı ev sahipleri kiraların daha da yükselmesine neden oluyor. Kiralık ev sayısının talebi karşılamaması nedeniyle kiracılar ev sahiplerinin pek çok talebini kabul etmek zorunda kalıyor. Bazı mülk sahipleri tahliye sözleşmesi talep etmeye başladı. Kiracılar kiralık ev bulduklarında tahliye sözleşmesini imzalayarak evi kiralayabiliyor. Tahliye sözleşmesinin amacı ev sahibinin istediği herhangi bir zamanda kiracıyı çıkarabilmesini sağlamak. Peki gerçekten öyle mi? Tahliye sözleşmesinin yaptırımı bulunuyor mu? İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren konunun detayları...
15.05.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor, gayrimenkul sektöründe artık...
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor, gayrimenkul sektöründe artık... Tapuda yeni dönem! Ev alıp-satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul sektöründe büyük değişiklik. Ev alım satımında tapu dairelerinde gerçekleştirilen devir işlemleri yapılacak yeni düzenleme ile noterlerde de gerçekleştirilecek. Gayrimenkul Hukukçusu Ali Güvenç Kiraz noter ile tapu arasında çok büyük fark olmadığını, tam yetki verilmesi halinde sorun olmadan alım satım işlemlerinin gerçekleşebileceğini söyledi. Avukat Çiğdem Kezer ise noterler aracılığıyla alım satımın yapılmasının daha güvenilir olabileceğini ve vergi kaçırmanın da engellenebileceğini belirtti.
1.04.2022 Ekonomi
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı...
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı... Ev alacak herkes için geçerli. Tapuda büyük oyun! Gayrimenkul sektöründe hemen herkes başvuruyor. Ancak yasal değil. Cezai yaptırımı var. tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı gibi ödemelerden kurtulmak isteyenler bu yönteme başvuruyor. Gayrimenkul alım satımında tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü tapu harcı olarak ödeniyor. Satış bedelini düşük göstererek tapu harcından kaçmak yasal değil ama sık başvurulan bir yöntem. Öyle ki ilk teklif edilen bu oluyor.
17.01.2022 Ekonomi
Tapu masrafı ile ilgili flaş açıklama! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor...
Tapu masrafı ile ilgili flaş açıklama! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor... Tapu ile ilgili flaş açıklama! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor. Değişiyor. Tapu harcı ödemelerinde yeni yıldan itibaren zam olabileceği belirtildi. Web-tapu kullanımı ise giderek artıyor. Şirketler de artık yoğun olarak kullanmaya başladı. 2021 yılı toplam işlem sayısı 12 milyon 726 bini geçti. Tapu harcı toplamı da 20 milyara yaklaştı. E-Devlet'te TC kimlik numarası ile eşleşmeyen taşınmazlar varsa, tapu taşınmaz beyan ya da web tapu sistemindeki taşınmaz ilişkilendirme başvurusu linkleri üzerinden başvuru yapılabiliyor. İşte tapu işlemlerine ilişkin bilgiler...
29.11.2021 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Genelge yayınlandı artık...
Tapuda yeni dönem! Genelge yayınlandı artık... Ev alım ve satımında yeni dönem başladı. Genelge yayınlandı. Hileler tek tek tespit edildi. Yabancıya gayrimenkul satışı ‘değer’ karmaşasıyla durma noktasına geldi. Düşük değerli evleri vatandaşlık için gerekli olan 250 bin dolar gibi gösterenler, yeni ekspertiz uygulamasıyla tespit edildi. Düzenleme, kötü niyetli işlemleri engelledi ancak birçok ekspertiz raporunun, konutların satış değerinin altında kalmasıyla iptaller tüm sektöre sıçradı. Vatandaşlık alamayan yabancı evden de vazgeçti, 500 milyon liralık satış iptal edildi.
9.10.2021 Ekonomi
Kimlik, ehliyet ve pasaport ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 100 dolu
Kimlik, ehliyet ve pasaport ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 100 dolu Kademeli normalleşmeyle birlikte pasaport ve kimlik işlemlerine talep artarken yoğunluk nedeniyle randevu almak bile günler sürüyor. Esnek çalışma ve karantinadaki personel nedeniyle nüfus müdürlükleri taleplere yetişemiyor.
4.06.2021 Gündem
Kısıtlamada konut satışı yapılacak mı? Yasaklarda tapu dairesi açık mı? Tapu müdürlükleri tam kapanmadan muaf mı?
Kısıtlamada konut satışı yapılacak mı? Yasaklarda tapu dairesi açık mı? Tapu müdürlükleri tam kapanmadan muaf mı? Türkiye, 29 Nisan’da 'Tam Kapanma'ya geçiyor. Milyonlar 29 Nisan Perşembe günü başlayacak 17 günlük kısıtlamaya hazırlanıyor. Pek çok sektör tam kapanmada faaliyetlerine ara verirken ksıtılama sürecinde tapu dairelerinin açık olup olmadığı işlemlerini gerçekleştirecek vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İnternette sıklıkla 'Kısıtlamada Tapu daireleri açık mı? Tapular yasaktan muaf mı?' sorularını araştırıyor. Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırımızıtaş kısıtlamada tapu dairelerinin açık olacağını ve konut satışları devam edeceğini belirtti.
28.04.2021 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, artık herkes...
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, artık herkes... Evi olan, ev alacak herkes için geçerli. Tapuda bir dönem sona eriyor. Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Karar uygulanmaya başladı. Artık ulaşılabiliyor. TAKBİS üzerinden bilgi alınabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdesini duyurmuştu. Uygulama pilot bölgede başladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların bulunduğu yerlere ait "afet alanları, fay hatları, riskli bölgeler, sit alanları, çevre ve turizm alanları" gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini bildirdi.
18.03.2021 Gündem
Tapuda yeni dönem! 4 kat arttı...
Tapuda yeni dönem! 4 kat arttı... Tapuda yeni dönem başladı. "Web Tapu"dan yapılan satışlar salgın döneminde 4 kattan fazla arttı. En yoğun olduğu dönemlerde dahi 'Web Tapu'dan işlemlerin tamamlanma süresi 3 günü geçmedi.
9.01.2021 Ekonomi
Ev alacak ve evi olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu...
Ev alacak ve evi olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu... Ev alacaklar için 'tapu' uyarısı. Ev sahibi olmaya hayali kuran vatandaşlar, uygun fiyatlı ev almaya çalışırken milyonlarca lira zarara uğrayabiliyor. Değeri 1 milyon lira olan bir mülkün 500 bin TL ile satışa çıkarılıyor. Kelepir' olarak satışa sunulduğu duyurulan ilanlar ise uygun fiyat ile mülk sahibi olmak isteyenlere cazip geliyor. Fakat bir mülkün fiyatının yarısına satılabilmesi çok olası bir durum değil. Böyle bir ilan ile karşılaşan vatandaşların bu durumun nedenini sorgulaması gerekiyor. Ucuza ev aldığını düşünen çok sayıda kişi dolandırılıyor. Dolandırıcıların son yöntemi şaşırtıyor. Tapuda 'dublör' yöntemiyle yapılan dolandırıcılıkla milyonlarca liralık vurgun yapıldığını söyleyen İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, "Ustaca yapılan makyajla sahte kişi mülk sahibine benzetiliyor. Pandemi nedeniyle takılan maske de dolandırıcıların işini kolaylaştırıyor" açıklamasında bulundu. İşte tapuda yeni vurgun uyarısının çarpıcı detayları.
14.12.2020 Ekonomi
Bakan Kurum açıkladı! Tüm Türkiye'de uygulanacak, 2021'de devreye alınıyor
Bakan Kurum açıkladı! Tüm Türkiye'de uygulanacak, 2021'de devreye alınıyor Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşüm kapsamında yatırım bedeli 39 milyar lira olan 110 bin konutun dönüşümünü başlattık. 98 bin 524 bağımsız bölümü riskli yapı olarak tespit ettik. Bütün Türkiye'de uygulanacak Bina Kimlik Sistemini 2021 yılında devreye alacağız." dedi.
20.11.2020 Ekonomi
Tapuda yeni uygulama! Artık...
Tapuda yeni uygulama! Artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli gelişme! Tapuda bir dönem sona erdi. Protokol imzalandı. Gayrimenkul alıp satarken yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir adım atılmış oldu. Artık daha güvenli bir şekilde yapılabilecek.
15.11.2020 Ekonomi
Gemi işlemleri e-Devlet'ten yapılabilecek
Gemi işlemleri e-Devlet'ten yapılabilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından gemi işlemlerinin e-Devlet ortamına aktarılmasıyla ilgili, "Yeni e-Devlet hizmetimiz ile vatandaşlarımız; bilgi sorgulama, ilk kayıt, nakil-terkin başvurusu, ödeme işlemlerini online olarak gerçekleştirebilecek" dedi.
10.11.2020 Ekonomi
'Web tapu' kullanımı 1 milyon 700 bine ulaştı
'Web tapu' kullanımı 1 milyon 700 bine ulaştı Tapu Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, pandemi döneminde memurla vatandaş temasını azaltmak için yaygınlaştırdıkları web tapuyu 1 milyon 700 bin kişinin kullandığını söyledi.
17.09.2020 Ekonomi
Alım satımda yeni dönem başlıyor! Kağıt tapu tarih olacak
Alım satımda yeni dönem başlıyor! Kağıt tapu tarih olacak Türkiye'de tapu senedi sayısı 200 milyonu geçti. Alım-satımda yeni dönem başlıyor. Türkiye'deki bütün tapu senetlerinin kayda geçilip 2021'de tamamlanmasıyla birlikte alım ve satımda artık kağıt tapuları taşımaya ve proje tamamlandığında ıslak imzalı belgelerin fiziki arşivden çıkarılmasına gerek kalmayacak.
17.08.2020 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Artık işlemlerde...
Tapuda yeni dönem! Artık işlemlerde... Tapuda yeni dönem... Haziran ayında yapılan 357 bin işlemin, 113 bini web tapu üzerinden gerçekleşti. Bu dönemde tapuda yaşanan aşırı yoğunluk, web tapu uygulaması ile azaldı. Uygulamayla tapu işlemleri için talep edilen kimlik belgeleri, emlak beyan değerini gösterir belgeler, şirket yetki belgeleri ve DASK poliçeleri talep edilmeden işlemler gerçekleşti ve vatandaşların tapu müdürlüklerine sadece son imza aşamasında gelmesi sağlandı. Resmi geçerliliği bulunan tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örnekleri de web tapu sistemi üzerinden alınabildi.
6.07.2020 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Tapu fırsatçılarına para kaptırmayın
Ev alacaklar dikkat! Tapu fırsatçılarına para kaptırmayın Konut kredi faizlerinin düşmesiyle tapu müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı yaptığı açıklamada, “Emlakçıya, takipçiye e-devlet şifrenizi verip, boşuna da paranızı kaptırmayın. Biz kimseye randevu ayrıcalığı tanımıyoruz. Web tapu uygulamamızı kullanan tüm vatandaşlarımız tapu işlemlerini aynı gün tamamlayabiliyor. İstisnai durumlarda ertesi güne kalıyor” dedi.
30.06.2020 Ekonomi
Bakan Murat Kurum müjdeyi verdi: TOKİ taksitleri 3 ay öteledik
Bakan Murat Kurum müjdeyi verdi: TOKİ taksitleri 3 ay öteledik Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu süreçte vatandaşlarımız ödeme zorluğu çekmesin diye Cumhurbaşkanımızın talimatıyla düzenleme yaptık. Bu kapsamda 300 bin konutun 742 milyon liralık taksitini 3 ay öteledik." dedi.
3.04.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Web-Tapu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki web-tapu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.