Ödeme yapılması gerekiyor! Cezalar 39 bin liradan başlıyor
Ödeme yapılması gerekiyor! Cezalar 39 bin liradan başlıyor Birçok kişi ve işletmeyi ilgilendiriyor. Son günlere gelindi. Yapmayanlar ceza öder. Ancak birçok kişi farkında değil ve başvuru yapmadı. Kişilerin özel nitelikli verilerini elinde tutan eczane, klinik, dişçi ve rehabilitasyon merkezi gibi kurumların 31 Mart’a kadar, kısa adı VERBİS olan Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne kaydını yapması gerekiyor. Ancak kurumların yüzde 10’u bile işlemleri henüz tamamlamadı. Yapmayanları 2 milyon liraya kadar ceza bekliyor.
17.02.2021 Ekonomi
Yıllık gelir vergisi beyanname süresi nisan sonuna kadar uzatıldı
Yıllık gelir vergisi beyanname süresi nisan sonuna kadar uzatıldı Çin'de başlayıp tüm dünyayı saran corona virüs salgının Türkiye'de de görülmesinin ardından hükümet tarafından bir dizi önlem alındı. Bunlardan en önemlisi ileri yaştaki vatandaşların salgın hastalığa yakalanmalarını engellemek için başlatılan sokağa çıkma kısıtlamasıydı. 65 yaş ve üzerindeki vatandaşları kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle birçok alanda yapılması gereken ödeme işlemleri ileri bir tarihe ertelendi. Maliye de vergi beyanname süresini uzattı. Yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi nisan sonuna kadar uzatıldı.
31.03.2020 Ekonomi
Vergi ödemelerinde son gün 2 Aralık Pazartesi
Vergi ödemelerinde son gün 2 Aralık Pazartesi Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri’nin ikinci taksitleri için ödeme süresi 2 Aralık Pazartesi günü mesai bitimi sona eriyor. Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi vezneleri 30 Kasım Cumartesi ve 1 Aralık Pazar günleri de açık olacak.
29.11.2019 Ekonomi