Borcu olan yüz binleri kapsıyor! Hafta sonu açık olacak
Borcu olan yüz binleri kapsıyor! Hafta sonu açık olacak Trafik cezası, vergi borcu, KYK borcu, olan vatandaşlar için güzel haber geldi. Borcu olan vatandaşların yapılandırmadan azami ölçüde yararlanılabilmesi için ödemelerin 1 Mart gün sonuna kadar vergi dairelerine, yetkili bankalara (vezne, internet bankacılığı, mobil uygulama, banka kartı ile kredi kartı) ve PTT’ye yapılması gerekiyor. Bu amaçla bu hafta sonu vergi daireleri açık olacak. Ödeme yapacaklar, kısıtlamaya rağmen belgelerini ibraz ederek dışarı çıkabilecek.
27.02.2021 Ekonomi
SGK, KDV, MTV, ÖTV, KYK, GSS... Tüm borçlar yeniden yapılandırılacak!
SGK, KDV, MTV, ÖTV, KYK, GSS... Tüm borçlar yeniden yapılandırılacak! Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV ile SGK primi, trafik, seçim, nüfus para cezaları, Karayolu Taşıma Kanunu’na göre kesilen para cezaları, kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yeniden yapılandırılabilecek. Toplumun büyük bölümünü yakından ilgilendiren borçları yeniden yapılandıran düzenleme önceki gece Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.
13.11.2020 Ekonomi
Vergi yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor? Başvuru nasıl yapılır, başvuru tarihi ne?
Vergi yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor? Başvuru nasıl yapılır, başvuru tarihi ne? Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasını sağlayan düzenleme Meclis’ten geçti. Vergi ve SSK prim borçlarının yapılandırılmasının dışında, istihdam teşviki ile ilgili düzenlemeleri de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi de Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu ile olan görüşmede kabul edildi. Peki, vergi yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor? Vergi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İşte Vergi yapılandırma başvuru tarihi ve diğer merak edilen detaylar…
12.11.2020 Gündem