VERBİS kayıt süresi ne zaman bitiyor? VERBİS’e kayıt nasıl yapılır, kayıt yaptırmayanlar ne kadar ceza ödeyecek?
VERBİS kayıt süresi ne zaman bitiyor? VERBİS’e kayıt nasıl yapılır, kayıt yaptırmayanlar ne kadar ceza ödeyecek? Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen süre azalıyor. Peki, VERBİS kayıt süresi ne zaman bitiyor? VERBİS kaydı nasıl yapılır, kayıt yaptırmayanlar ne kadar ceza öder?
29.12.2021 Ekonomi
Kamu ve özel sektör... Milyonları kapsıyor! Son tarih 31 Aralık!
Kamu ve özel sektör... Milyonları kapsıyor! Son tarih 31 Aralık! Kamu ve özel sektör... Herkesi ilgilendiriyor. 31 Mart 2021 tarihinde sona erecek olan VERBİS’e kayıt zorunluluğu, 31 Aralık 2021 tarihine uzatıldı. Uymayanlara 2 milyon TL’yi bulan idari para cezalarının kesileceği yükümlülükteki ertelemenin gerekçesi ise Covid-19 nedeniyle yaşanan yoğunluk.
12.03.2021 Ekonomi
Bilişim STK'ları, kişisel verileri koruma konusunu masaya yatırdı
Bilişim STK'ları, kişisel verileri koruma konusunu masaya yatırdı Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Ocak 2017'de göreve başladıklarını anımsatarak, "O günden bugüne kadar hem yurt içi hem yurt dışı olmak üzere bize toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu yapıldı, bu başvuruların 3 bin 769 tanesini sonuçlandırdık. Bu kapsamda yaklaşık 30 milyon TL idari yaptırım uyguladık. Bugüne dek bize 282 veri ihlal bildirimi yapıldı, bu bildirimlerin 55'ini ilan ettik." dedi.
23.07.2020 Bilim ve Teknoloji
1 Ocak'tan itibaren başladı! Yüzde 40’lık dilim...
1 Ocak'tan itibaren başladı! Yüzde 40’lık dilim... 1 Ocak 2020’den itibaren elde edilen kazançlara uygulanan gelir vergisi dilimlerine yüzde 40’lık dilim de eklendi. Detayları yazımızda inceleyelim...
6.01.2020 Ekonomi
'Beğeni sayısını değil kişiliğinizi önemseyin'
'Beğeni sayısını değil kişiliğinizi önemseyin' Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Bilir, internet kullanıcılarına çağrıda bulunarak, "Takipçi sayısı, beğeni sayısı kişisel verilerinizden, sizden daha önemli değil. Önemli olan sizsiniz, sizin kişiliğiniz." dedi.
6.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Yüz binlerce kişiyi rahatlatan karar! VERBİS'e kayıt süresi uzatıldı
Yüz binlerce kişiyi rahatlatan karar! VERBİS'e kayıt süresi uzatıldı Yıllık çalışan sayısı 50'den veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon liradan fazla olan veri sorumluları ile yurt dışında yerleşik veri sorumlularının VERBİS'e kayıt olmaları için tanınan süre 31 Aralık'a kadar uzatıldı.
5.09.2019 Ekonomi