Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı Beylikdüzü'nde uluslararası bir emlak firmasında gayrimenkul danışmanı olan Ahmet Temel, dünya çapındaki satış kotasını aşarak "uzaya gitme" ödülü kazandı. Virgin Galactik firmasıyla uzaya gitmeye hazırlanan Ahmet Temel, uzaktan eğitimlerini tamamladı. Önümüzdeki günlerde Amerika'ya giderek yüz yüze eğitimlere katılacak Temel, yıl sonunda Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in ardından uzaya gidecek üçüncü Türk olacak.
21.04.2024 Gündem
İlk Türk astronot ne zaman gelecek? Uzaya giden Türk astronot ne yapacak, Alper Gezeravcı uzayda kaç gün kalacak?
İlk Türk astronot ne zaman gelecek? Uzaya giden Türk astronot ne yapacak, Alper Gezeravcı uzayda kaç gün kalacak? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu AX-3 misyonunun içinde bulunduğu Dragon uzay aracının kapsülü TSİ 00.49'ta Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı. Tarihi uzay yolculuğu 36 saat sürecek. Peki, uzaya giden ilk Türk Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezerav kaç gün kalacak?
20.01.2024 Gündem
Uzaya kaç günde gidilir? Uzaya giden Türk kaç gün kalacak, Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak, dünyadan uzaya kaç günde, kaç saatte gidilir?
Uzaya kaç günde gidilir? Uzaya giden Türk kaç gün kalacak, Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak, dünyadan uzaya kaç günde, kaç saatte gidilir? Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında yapılan uzay yolculuğu başladı. Bu, sadece bir başlangıç." ifadeleri ile uzay misyonunu aktaran Gezeravcı, yapacağı uzay yolculuğunun Türk insanının hayallerini gökyüzünden, uzayın derinliklerine taşıyacağını söyledi. Peki, dünyadan uzaya kaç günde, kaç saatte gidilir, uzaya giden Türk kaç gün kalacak, Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak?
19.01.2024 Gündem