Unutkanlığa karşı hafızayı güçlendirmenin 9 doğal yolu!
Unutkanlığa karşı hafızayı güçlendirmenin 9 doğal yolu! Hayatımızda köklü değişikliklere neden olan koronavirüs salgını beslenme ve yeme alışkanlıklarımızı derinden etkiledi. Virüs nedeniyle yaşadığımız belirsizlik ve sosyal aktivitelerin ara verilmesi pek çok kişi de duyusal yeme problemleriyle birlikte unutkanlığın da artmasına neden oldu. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, salgın sürecinde özellikle yüksek yağ ve ilave şeker içerikli gıdalara yönelimin arttığını belirterek “Yapılan araştırmalar bu tarz beslenen kişilerin, Akdeniz diyeti ile beslenen kişilere oranla hafıza testlerinden daha kötü puan aldıklarını ve beynin hafıza bölgesi olarak adlandırılan hipokampus bölgesinin işlev bozukluğuna sebep olduğunu göstermektedir. Sağlıklı beslenme düzeninde yağ alımının azalması ve ilave şekerin neredeyse hiç kullanılmaması, vücudumuzdaki iltihabın azalmasına, vitamin ve mineral dengesizliklerinin iyileşmesine ve kolesterolü düşürerek beyin fonksiyonlarımızın da daha işlevsel hale gelmesine yardımcı oluyor.” dedi. Diyetisyen Elif Gizem Arıburnu unutkanlığa karşı hafızayı güçlendirmenin doğal yollarını anlattı.
19.04.2021 Sağlık
Unutkanlık hastalık belirtisi olabilir!
Unutkanlık hastalık belirtisi olabilir! Unutma ve unutkanlık arasında belirgin ve önemli farklılıklar bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, unutmanın tıpkı öğrenme gibi doğal ve fizyolojik bir işlev olduğunu vurguluyor. Unutmanın normal hayatımızın bir parçası olduğunu, kişilik yapısına göre öğrenme ve unutmanın kişilere göre farklılık gösterebildiğine dikkat çeken uzmanlar, 4 tip unutkanlığın olduğunu belirtiyor.
22.02.2021 Sağlık
7 adımda hafızayı güçlendirmenin yolları
7 adımda hafızayı güçlendirmenin yolları Günümüzde birçok insan unutkanlıktan şikayet ediyor. Dilinin ucuna gelen tanıdık bir ismi hatırlayamamak ya da bir eşyasını koyduğu yeri unutmak, hepimizin başına gelen nahoş durumlardan sadece birkaçı. Hafıza kaybı her yaşta ortaya çıkabilir; gençler de orta yaşlılar da unutkanlık yaşayabilir. Tabii herkesin başına ara sıra gelen ‘unutkanlık’, ileri yaşlarda daha çok görülüyor. Peki, Unutkanlık neden olur? Unutkanlığa ne iyi gelir? Akdeniz diyeti unutkanlığa iyi gelir mi? Prof. Dr. Y. Birol Saygı Akdeniz diyetinin hafıza üzerindeki etkilerini anlattı. İşte 7 adımda hafıza güçlendirici öneriler...
29.06.2020 Sağlık