Tuşba

Tuşba

Son dakika tuşba haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tuşba ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tuşba haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tuşba

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tuşba gelişmeleri de dahil olmak üzere 196 tuşba haberi bulunmuştur. Tüm tuşba haberleri aşağıda listelenmiştir.
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem!
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem! AFAD, Van Tuşba'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
25.02.2024 Gündem
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem!
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem! Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
12.10.2023 Gündem
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor Van'da sokaklarda tehlike oluşturdukları için toplatılan, 42 yasaklı ırk köpeğe Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakılıyor. Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Yusuf Burhan Burkay, yasaklı ırkların kontrolsüz üremeleri ve satışlarını engellemek amacıyla kayıt altına alınma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, birçok yasaklı ırkın sokaklara bırakıldığını belirterek, "Her gün günlük bakımları ve beslenmeleri yapılmaktadır. Bu hayvanların sahiplendirilmesi yapılmıyor" dedi.
5.08.2023 Yaşam
Van'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Van'da 4,1 büyüklüğünde deprem Van'da 4,1 büyüklüğünde deprem bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, Van'ın Tuşba ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
16.06.2023 Gündem
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme dönemindeki göç yolculuğu, jandarmanın karadan dron, havadan ise bot ile sulak alanlarda 7 gün 24 saat sürdürdüğü koruma çalışmasıyla devam ediyor. Alpaslan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferit Ayas, "2000'li yılarda akarsulara giren balık sayısı yüzde 90 oranında azalmıştı. Denetimlerle, kaçak avcılık sonucunda nesli tükenme noktasına gelen göldeki inci kefali stoku, alınan tedbirler sayesinde bugün itibarıyla gölde 50 bin tona yaklaştı" dedi.
6.06.2023 Yaşam
Pervin Buldan, oyunu Van'da kullandı
Pervin Buldan, oyunu Van'da kullandı Van'da, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için 706 bin 445 seçmen oy kullanacak. Kent genelindeki okullarda kurulan 2 bin 294 sandıkta seçmenler saat 08.00 itibariyle oy kullanmaya başladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, oyunu Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ndeki 1106 nolu sandıkta  kullandı.
14.05.2023 Gündem
Van seçim sonuçları açıklandı! 2023: 14 Mayıs Van ili, ilçeleri Cumhurbaşkanı, milletvekili seçim sonucu canlı oy oranı
Van seçim sonuçları açıklandı! 2023: 14 Mayıs Van ili, ilçeleri Cumhurbaşkanı, milletvekili seçim sonucu canlı oy oranı Van seçim sonuçları 2023, Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçim sonuçlarıyla paralel olarak gazetevatan.com'da anlık olarak takip ediliyor. Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayları olduğu 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Van seçim sonuçları da canlı oy sayımı ile ekrana geldi. Seçim yasakların kaldırılmasıyla birlikte sonuçları canlı takip ediliyor. 28. dönem milletvekili seçimlerinde Van seçim sonuçlarının yanı sıra Van ilçe seçim sonuçları da yayınlanacak. Peki Van'da hangi parti kazandı?
14.05.2023 Seçim
Bakan Kurum: Bu yapılan bir FETÖ kumpasıdır
Bakan Kurum: Bu yapılan bir FETÖ kumpasıdır Seçim çalışmaları kapsamında Pendik’te bir restoranda Vanlılarla kahvaltı programında bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum,  Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi hakkında konuştu. Bakan Kurum, “Sayın İnce 2018’de Sayın Cumhurbaşkanımızın rakibiydi, kaybetti. Ama 2023 seçimleri için aday olacağım dedi; CHP’nin içinden sesler yükseldi. Parti kuracağım dedi; tehditler aldı, kendisine ve partisine parmaklar sallandı. Bu yapılan bir FETÖ kumpasıdır, bir FETÖ oyunudur. Küresel odakların Türk demokrasisine müdahale girişimidir” dedi.
12.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar petrolü müjdesi: Uygun şartlarda vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar petrolü müjdesi: Uygun şartlarda vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Millet İttifakı'na eleştiren Erdoğan, "Bu masa müzakere masası olmaktan çıkalı çok oldu. Direksiyonda Kılıçdaroğlu görünüyor ama onun görevi mutfakta video çekmek, kalp yapmak." dedi. Öte yandan Erdoğan, Gabar'da bulunan petrolün vatandaşa uygun fiyatla verileceğini duyurdu.
5.05.2023 Gündem
Van'da 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Van'da 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi Van’ın Tuşba ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
16.02.2023 Gündem
Kar birden bastırdı! Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı
Kar birden bastırdı! Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 347 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
3.02.2023 Yaşam
Köpeğin saldırısına uğrayan Emir Mete Durna hayatını kaybetti! Skandal ortaya çıktı
Köpeğin saldırısına uğrayan Emir Mete Durna hayatını kaybetti! Skandal ortaya çıktı Korkunç olay Van’ın Tuşba ilçesinde yaşandı. Arkadaşlarıyla top oynayan 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Mete Durna, köpeğinin saldırısına uğradı. Feci şekilde ısırılan Durna, kaldırıldığı hastanede hayata tutunamadı. Emniyet Müdürlüğü’nden olayla ilgili bir son dakika açıklaması gelirken, köpeğin sahibini ifadesi ortaya çıktı. Görgü tanıkları ise o anları anlattı.
31.01.2023 Yaşam
Van'da 345 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı
Van'da 345 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 345 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
29.01.2023 Gündem
10 Ocak kar tatili olan iller hangileri? 10 Ocak kar tatili var mı? MEB Valilik kararıyla kar tatili olan iller ilçeler listesi merak ediliyor! Van, Ağrı, Tunceli, Hakkari, Amasya…
10 Ocak kar tatili olan iller hangileri? 10 Ocak kar tatili var mı? MEB Valilik kararıyla kar tatili olan iller ilçeler listesi merak ediliyor! Van, Ağrı, Tunceli, Hakkari, Amasya… 10 Ocak kar tatili olan iller hangileri? 10 Ocak Salı günü kar nedeniyle okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik açıklamaları yakından takip ediliyor. 9 Ocak Van ile Artvin’in 2 köyü tatil edilince veliler ve öğrenciler arama motorlarına yönelerek 10 Ocak kar tatili olan iller var mı? sorusuna yanıt arıyor.
9.01.2023 Eğitim
Bir ilde taşımalı eğitime kar engeli
Bir ilde taşımalı eğitime kar engeli Van'ın üç ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.
8.01.2023 Gündem
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem Van'ın Tuşba ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.
2.01.2023 Gündem
Araba fiyatlarında son dakika gelişmesi! ÖTV kararı sonrası otomobil fiyatları tek tek açıklandı
Araba fiyatlarında son dakika gelişmesi! ÖTV kararı sonrası otomobil fiyatları tek tek açıklandı İkinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Geçen yıl 40 bin lira olan araçlar bu yıl 149 liraya çıktı, uyarılar art arda geldi. ÖTV gelişmesi sonrası da yeni araba fiyatları belli oldu. Yüz binlerce engelli ÖTV'siz otomobil almak için yapılacak artışı merakla bekliyor. Şu anda 450 bin 500 lira olan limitin yeniden değerleme oranıyla yükselmesi bekleniyor. İşte ÖTV kararı sonrası yeni araba fiyatları ve ikinci el otomobil piyasasında son durum...
10.12.2022 Otomobil
Van'daki tekne faciasında tutuklu sanığa 1033 yıl hapis, tutuksuz 10 sanığa beraat
Van'daki tekne faciasında tutuklu sanığa 1033 yıl hapis, tutuksuz 10 sanığa beraat Van Gölü'nde 61 kaçak göçmenin öldüğü tekne faciasıyla ilgili Van 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10'uncu duruşmada karar çıktı. Kararda 2 yıldır tutuklu yargılanan tekne kaptanlarından Medeni Akbaş'a, 60 kaçak göçmen için 'Olası kast ile adam öldürmek suçundan 60 kez 16 yıl 8 ay, ölen 1 çocuk için 25 yıl, 'Göçmen kaçakçılığı' suçundan ise 8 yıl olmak üzere toplamda 1033 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan 10 sanık için de beraat karar verildi. Olay sırasında teknede bulunan, ancak yapılan aramalarda şu ana kadar ulaşılamayan diğer kaptan Servet Akbaş'ın dosyası ise ayrıldı.
26.10.2022 Gündem
Van’da 3.6 büyüklüğünde deprem
Van’da 3.6 büyüklüğünde deprem Van’ın Tuşba ilçesinde 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
21.10.2022 Gündem
Van Arısu'da güneş enerji santrali hizmete girdi
Van Arısu'da güneş enerji santrali hizmete girdi Van’ın Tuşba ilçesinde Erciyes Anadolu Holding’in yenilenebilir enerji alanındaki yatırımı RHG EnerTürk Enerji tarafından devreye alınan Van Arısu Güneş Enerji Santrali, akıllı güneş takip sistemi teknolojisi kullanılan ve güneş hareketlerini takip edebilen 138.213 adet güneş paneli ile hizmete açıldı.
13.10.2022 Ekonomi
Bakan Kurum: Van Gölü'nden 500 bin metreküp dip çamuru çıkartıldı
Bakan Kurum: Van Gölü'nden 500 bin metreküp dip çamuru çıkartıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,"Şu ana kadar Van Gölü'nden 500 bin metreküp dip çamuru çıkartıldı. Gölümüzde arıtılmamış bir gram su bırakmayacağız" dedi
5.09.2022 Gündem
Van Gölü'nün su seviyesi düşünce balıkçı tekneleri karaya oturdu
Van Gölü'nün su seviyesi düşünce balıkçı tekneleri karaya oturdu Van Gölü'nün su seviyesi düşünce Tuşba ilçesine bağlı Adır Mahallesi'ndeki barınakta balıkçı tekneleri karaya oturdu. Göle açılamayan balıkçılar, teknelerinin altındaki kum ve taşları küreklerle temizlemeye çalıştı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü'ndeki çekilmenin son yıllarda gündemde olduğunu ve kimi yerlerde 2-3 kilometrelik kıyı çizgisinin değiştiğine şahitlik ettiklerini söyledi.
30.08.2022 Yaşam
Van'da korkutan deprem! Büyüklüğü...
Van'da korkutan deprem! Büyüklüğü... Van'ın Tuşba ilçesinde saat 12.25'te, 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
1.08.2022 Gündem
Serinlemek için Van Gölü'ne giren 6 çocuk akıntıya kapıldı! 3'ü boğularak hayatını kaybetti
Serinlemek için Van Gölü'ne giren 6 çocuk akıntıya kapıldı! 3'ü boğularak hayatını kaybetti Van Gölü'nde serinlemek isterken akıntıya kapılan 6 çocuktan 3’ü boğularak hayatını kaybetti. 3 çocuk ise kendi imkanlarıyla kıyıya çıktı. Ekiplerin sudan çıkardığı çocuklar, otopsi işlemleri için hastaneye götürülürken, olay yerine gelen yakınları fenalık geçirdi.
21.07.2022 Yaşam
TOKİ ucuz konut başvurusu 2022! 2022 TOKİ başvuruları başladı mı, başvuru şartları neler? 24 ilde 3151 konutu satılacak!
TOKİ ucuz konut başvurusu 2022! 2022 TOKİ başvuruları başladı mı, başvuru şartları neler? 24 ilde 3151 konutu satılacak! Toplu Konut İdaresi TOKİ, dar ve orta gelirli aileler için 24 ilde 3.151 konut projesi başlatıyor. Uygun ödeme şartları ve düşük taksitlerle konut satışı yapılacak. Ev sahibi olmak isteyenler TOKİ başvurularının yapılacağı tarihi araştırıyor. Peki, 2022 TOKİ başvuruları başladı mı, ne zaman, başvuru şartları neler?
18.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tuşba ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tuşba haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.