15 Temmuz 2016'da Türk halkı destan yazdı!
15 Temmuz 2016'da Türk halkı destan yazdı! Tarihinde birçok darbe ve müdahale yaşanan Türkiye, bu kez topluca ayağa kalktı. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği her yaştan ve her kesimden insan yan yana geldi. Bayrağını alan meydanlara koştu. 15 Temmuz Cuma günü saat 22.00 sıralarında başlayan darbe girişimi, 16 Temmuz Cumartesi akşam saat 20.00 sıralarında tamamen bertaraf edildi. Kara gecenin en ağır yaşandığı yerlerden biri olan Ankara’da halkın direnişiyle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi akşam saatlerinde başlayan darbe girişimi sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hain karanlığa gömüldü, Türk halkı bir destan yazdı.
15.07.2022 Gündem
Dünya tarihine yön veren savaşlar! Akdeniz'i Türk gölüne çevirdiler: Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis, İshak Reis...
Dünya tarihine yön veren savaşlar! Akdeniz'i Türk gölüne çevirdiler: Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis, İshak Reis... Türklerin vatanlarını korumak adına gösterdiği mücadeleler tarih boyunca tüm medeniyetleri kendine hayran bıraktı. Mete Han’ın Çin'i fethetmesi, Alparslan'ın destansı zaferleri, 2 saat süren Mohaç Meydan Muharebesi, Doğu Roma İmparatorluğu'na son verip çağ kapatıp çağ açan fetih, Oruç Reis, Hızır Reis ve ağabeyleri İshak ile Cezayir'i alıp Akdeniz'i Türk gölüne çevirmeleri...
10.05.2022 Yaşam
Alp Er Tunga'nın mezarı hakkında flaş gelişme! Bulunduğu yeri de açıkladı
Alp Er Tunga'nın mezarı hakkında flaş gelişme! Bulunduğu yeri de açıkladı Türk dünyasını heyecanlandıran keşifte yeni gelişme! Daha önce ünlü Türk hakanı Alp Er Tunga'nın mezarını bulduğunu iddia eden bilim insanı yeni açıklamada bulundu. Prof. Dr. Necati Demir, Alp Er Tunga'nın mezarının Özbekistan'ın Buhara şehrinde olduğunu öne sürerek "Eldeki kaynakların bazıları, mezarın aslında direkt nerede olduğunu söylüyor. Güvenlik açısından bunu söyleyemiyorum ama ben çok da sıkıntı çekmeden gidip mezarın yerini bulabildim" dedi.
3.10.2021 Gündem