Bu mesajı aldıysanız dikkat! Hemen e-Devlet'e girip bakın, 'dosya numarası' detayı...
Bu mesajı aldıysanız dikkat! Hemen e-Devlet'e girip bakın, 'dosya numarası' detayı... Böyle bir mesaj aldıysanız dikkat! Hemen e-Devlet'ten kontrol edin. Vatandaşlar her gün yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle karşılaşıyor. Şimdiki yöntemleri ise icra borcu mesajları... Arayarak ya da mesaj yoluyla ‘İcra borcunuz hukuk ofisimize devredildi, ödeme yapmanız gerekiyor' ya da 'Sizi icraya veriyoruz' şeklinde ifadeler kullanan dolandırıcılar. vatandaşların panik halinden faydalanıyor. Böyle bir mesaj alındığı takdirde soğukkanlı olunması gerektiğini bildiren Av. Hayri Eryılmaz, e-Devlet üzerinden icra takibi olup olmadığını kontrol edebilir. Peki gerçekten icra borcu bulunan kişilere bu mesaj gelirse dolandırıcıların tuzağına düşmemek için ne yapmalı? İşte detaylar...
7.04.2022 Ekonomi
Yangınların ardından şikayet yağdı! Fahiş fiyattan satılıyor
Yangınların ardından şikayet yağdı! Fahiş fiyattan satılıyor Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, Türkiye'nin birçok yerinde çıkan yangınların ardından, yangın ihtiyaç malzemelerinin fahiş fiyattan satıldığına ilişkin şikayetlerin arttığını söyledi.
4.08.2021 Ekonomi
Para iadesi ile ilgili flaş talep! Banka hesaplarına...
Para iadesi ile ilgili flaş talep! Banka hesaplarına... Para iadeleri ile ilgili milyonlarca kişiyi ilgilendiren flaş açıklama. Banka hesaplarına paranın hemen yatırılması için 'anında iade' talebi geldi. İnternet bankacılığı üzerinden ödemesi gerçekleştirilen internet alışverişinin iptali durumunda para iadesi genellikle 3 ila 5 gün içinde yapılıyor. Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, internet üzerinden yapılan alışverişlerin iptali durumunda paranın iadesinin anında tüketicinin hesabına geçmesi gerektiğini söyledi.
29.03.2021 Ekonomi