Troid

Troid

Son dakika troid haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan troid ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını troid haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Troid

haberleri sayfasında son dakika yaşanan troid gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 troid haberi bulunmuştur. Tüm troid haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
22.12.2023 Gündem
Dünyada bir ilk! Türk hekimleri buldu, 40'lı yaşlarda başlıyor
Dünyada bir ilk! Türk hekimleri buldu, 40'lı yaşlarda başlıyor Dünyada ilk, Türk hekimler ispatladı. Daha çok saç dökülmesi, kilo alamama veya verememe, halsizlik gibi belirtilere yol açan ve hormonal bir rahatsızlık olan tiroid hastalıkları, omurganın çok daha erken dönemde yaşlanmasına neden oluyor. İşte haberin detayları...
16.01.2023 Sağlık
İltihabı söküp atıyor!  Troid ve Guatr için şifa, curcumin ve ibetain deposu, 1 çay kaşığı yetiyor
İltihabı söküp atıyor! Troid ve Guatr için şifa, curcumin ve ibetain deposu, 1 çay kaşığı yetiyor Sağlığa sağlık katıyor. Vücuttaki iltihabı tamamen temizliyor! eklem iltihabında oldukça etkili. Vücudun savunma mekanizmalarından biri olan ilthap; bakteri, virüs ve çevresel etmenlere bağlı olarak vücuda alşınan kimyasal maddelerden dolayı oluşabilir. İltihap, tedavi edilmediğinde ve önemsenmediğinde vücuda ciddi hasarlar bırakarak kronik hastalıklara zemin hazırlar. Uzmanların açıklamalarına göre, bazı besinler vücuttaki iltihabı adeta söküp atıyor. Peki, hangi besinler iltihabı bitiriyor? İşte iltihap bitiren besinler...
2.06.2022 Sağlık
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Tuz ile ilgili uyarı geldi! Bir çay kaşığı...
Tuz ile ilgili uyarı geldi! Bir çay kaşığı... İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hatice Karagöz; günlük tuz tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini belirterek; "Türkiye’de tuz kullanımı çok yüksek oranlarda, günlük maksimum önerilen tuz kullanım miktarı 5 gram olması gerekirken Türk Hipertansiyon Derneği'nin yaptığı çalışmalarda bu oranın maalesef 18 grama kadar çıktığı gösterilmiştir. Oysa fazla tuz, hastalıklara zemin hazırlıyor" dedi.
18.03.2022 Sağlık
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır?
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? Peru ve Bolivya bölgelerinde yetişen Brezilya cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Tiroid hormonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle sık sık tüketilen Brezilya cevizi, omega-3 yağ asidi açısından oldukça zengindir. Peki, Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? İşte detaylar…
31.01.2022 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği...
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği... Küresel bir sağlık meselesi haline gelen iyot eksikliğinin zeka geriliğine sebep olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, Dünya nüfusunun üçte birinin iyot eksikliği bulunduğunu belirtti.
27.01.2022 Sağlık
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi Polikistik over sendromunda hastalığın zeminini oluşturan nedenlere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Beslenme Uzmanı Uzm. Diyetisyen Yasemin Bekmezci, polikistik over sendromu tedavisinde uygulanan bağırsak terapisi hakkında merak edilenleri sizin için anlattı.
13.01.2022 Sağlık
Tekrarlayan gebelik kayıplarına neden olan problemler nelerdir?
Tekrarlayan gebelik kayıplarına neden olan problemler nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum & Yüksek Riskli Gebelikler (Perinatoloji) Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Esin, tekrarlayan gebelik kayıplarına neden olan problemlerin tanı ve tedavileri hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
24.12.2021 Sağlık
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor!
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor! Dünya üzerinde iyot eksikliği problemi yaşayan 30 milyon insan olduğunu ve bu durumun beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “İyot eksikliğinin önlenmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gereklidir. Brokoli, turp, şalgam, kara lahana, ıspanak, soya fasulyesi, karnabahar gibi besinleri iyot eksikliği olan bireyler kullanmamalıdır. Balık, taze meyve ve sebze, deniz yosunu ve süt ve süt ürünleri ise iyot bakımından zengin gıdalardır” dedi.
3.12.2021 Sağlık
Türk doktor parotis cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne girdi
Türk doktor parotis cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne girdi Dicle Üniversitesi (DÜ) Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferit Akıl, tükürük bezi (parotis) cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne geçti. Soy isminin verildiği 'Akil Groove' isimli buluş ile tükürük bezi ameliyatlarında yüz sinirinin bulunması ve korunması sağlanıyor. Doç. Dr. Akıl'ın buluşu, dünyada kabul edilmiş önemli tıp dergilerinden biri olarak kabul edilen European Review for Medical and Pharmacological Sciences dergisinde yayımlandı.
1.10.2021 Sağlık
Göz muayenesinde birçok hastalık tespit ediliyor
Göz muayenesinde birçok hastalık tespit ediliyor Göz muayenesinin sadece göz hastalıkları hakkında bilgi vermediğini belirten Op. Dr. Nihat Tamer, "Hipertansiyon, kalp damar, multiple skleroz (MS), troid, migren, diyabet ve beyin tümörü gibi hastalıkları göz muayenesi sırasında belirleyebiliyoruz" dedi.
29.08.2021 Sağlık
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir Gebelik döneminde yaşanan biz dizi fizyolojik ve hormonal değişikliklerin tiroid hormonlarını da etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Koçer Yazıcı, “Gebelikte yaşanan tiroid hastalıklarının hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi. Tedavi edilmeyen şiddetli hipotroidin bebeğin beyin gelişimini de etkileyebildiğini söyleyen Yazıcı, konjenital hipotiroidizmin de hemen fark edilmez ve tedavi edilmezse çocukta ciddi bilişsel ve gelişimsel anormalliklere neden olabileceğini kaydetti.
9.08.2021 Sağlık
Guatr ameliyatı sonrası ses kısıklığı riski
Guatr ameliyatı sonrası ses kısıklığı riski Tiroid ameliyatından sonra hastalarda çok nadiren de olsa ses kısıklığı görülebildiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İlker Murat Arer, geçici ses kısıklığında 9-12 ay içerisinde sesin yerine geldiğini, kalıcı ses kısıklığının ise yüzde 1’den az olduğunu belirtti.
9.07.2021 Sağlık
Kovid-19 sonrası boyun ağrısına dikkat
Kovid-19 sonrası boyun ağrısına dikkat Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu, koronavirüs sonrası gelişen boyun ağrıları hakkında açıklamalarda bulundu. Sıldıroğlu, “Kovid-19 sonrası tiroid iltihabı sık görülüyor” dedi.
17.05.2021 Sağlık
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları!
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları! Türkiye'de yılda yaklaşık bin canlı doğumda 1 Down Sendromlu bebek dünyaya geliyor. Down Sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunmasıyla ortaya çıkan hastalık değil, genetik bir durum. 21 Mart tarihi Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan edildi. 21 Down Sendromu Farkındalık Günü'nde pek çok kişi Down Sendromlu bireyler ile ilgili farkındalik oluşturmak amacıyla bugüne özel sözleri ve mesajları paylaşıyor ve Down Sendromu ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Down Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Down Sendromu kromozom sayısı kaç? İşte Down Sendromu ile ilgili tüm bilgiler ve en güzel 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları...
21.03.2021 Gündem
Tedavi edilmezse, kalıcı hasarlara neden olabiliyor
Tedavi edilmezse, kalıcı hasarlara neden olabiliyor Tiroid hormonlarının hayati önem taşıdığını ve az ya da çok çalışması durumunda birçok hastalığı beraberinde getirdiğini aktaran Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erhan Ayşan, “Bazen de hormon salınımlarındaki artışın çok hızlı ve bol miktarda kana verilmesi durumunda ‘tiroid fırtınası’ tablosunun ortaya çıkabiliyor. İşte içimizdeki fırtına bundan sonra kopar” diye konuştu.
8.03.2021 Sağlık
"Fonksiyonel tıp ile kronik hastalıklara son verilebilir"
"Fonksiyonel tıp ile kronik hastalıklara son verilebilir" İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Feryal İlkova, fonksiyonel tıp yaklaşımı ile her bireye özel tedavi uygulandığını belirterek, ''Fonksiyonel tıpta doktor adeta dedektif gibi çalışır ve hastanın tüm alışkanlıklarını, yaşam tarzını öğrenir, kişiye özel yöntem uygular. Hedef; hastalığın belirtilerini değil, nedenlerini ortadan kaldırmaktır. Bu yönüyle, kronik hastalıklar için önemli bir çözüm iddiası taşır'' dedi.
26.01.2021 Sağlık
Sağlık ve güzelliğin sırrı bakır!
Sağlık ve güzelliğin sırrı bakır! Kadim kültürde bilinen kısmıyla 5000 yıldan fazla zamandır kullanılan bakır gerek mutfak malzemesi gerek aksesuar olarak hem ailesinin sağlığının ayakta tutmak hem güzelliğini korumak isteyen kadınların kurtarıcısıydı. Günlük hayatımızda insanlığa katkısı ise: kablo içindeki kullanımından daha fazlası. Enerji Tıbbi Uzmanı Emine Baran, bakır mineraline dikkat çekiyor ve uyarıyor. “Bakırı mutfaklardan çıkardık ve kanser vakaları artmaya başladı.”
20.12.2020 Sağlık
Omuz ağrısı ciddi hastalıkların belirtisi olabilir
Omuz ağrısı ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Omuz ağrısı ciddi hastalıkların belirtisi olabileceğini kaydeden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, "Sıkışma, fibromiyalji, kireçlenme, sinir yaralanmaları, enfeksiyonlar, boyun fıtığı, diyabet, troid hastalıkları ve bazı iç organ hastalıkları omuzda ağrıya neden olabiliyor." dedi.
30.05.2020 Sağlık
“Bebeğinizin zeka gelişimi gebelikteki tiroide bağlı”
“Bebeğinizin zeka gelişimi gebelikteki tiroide bağlı” Gebelerde tiroid hormonlarının yetersizliğinin, bebeğin özellikle zeka ve sinir sistemi gelişiminde geri dönüşü mümkün olmayan hasarlara yol açabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "Hipotiroidinin diğer önemli etkileri arasında düşük riski, düşük doğum ağırlığı, erken doğum, gebelik zehirlenmesi ve kansızlık sayılabilir" dedi.
30.03.2020 Sağlık
Glutatyon ile yaşlanmaya son
Glutatyon ile yaşlanmaya son Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Erbağ, glutatyon tedavisi ile seviyenin yükseltilmesinin yaşlılığı geciktirdiğini ve zihin performansını arttırdığını söyledi.
15.03.2020 Sağlık
Gebeler tiroid taramasını ihmal etmemeli
Gebeler tiroid taramasını ihmal etmemeli İyot eksikliği sebebiyle kendini gösteren tiroid nodüllerinin, doğum sayısı, sigara kullanımı, stres, radyasyona maruz kalmak gibi risk faktörlerine bağlı olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Cafer Kaya, gebelerde de nodüllü guatrın tedavisinin yapılabildiğini söyledi.
27.02.2020 Sağlık
Ses kısıklığı kanser belirtisi olabilir
Ses kısıklığı kanser belirtisi olabilir Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Koyuncu, ses kısıklığının troid kanserinin belirtisi olabileceğini söyledi.
18.02.2020 Sağlık
"Bebeklerde inek sütü alerjisi, kabızlık yapabilir"
"Bebeklerde inek sütü alerjisi, kabızlık yapabilir" Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Başıbüyük, “Anne sütü ile beslenen bebeklerde kabızlık görüldüğünde inek sütü alerjisi mutlaka akla gelmeli. Anneye inek sütü içermeyen diyet önerilmeli” dedi.
6.11.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Troid ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki troid haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.