Son dakika... Dar gelirliye ucuz konut müjdesi! Kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün, sınırı geçen başvuramıyor
Son dakika... Dar gelirliye ucuz konut müjdesi! Kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün, sınırı geçen başvuramıyor Milyonlarca kişi kendi evine sahip olmanın hayalini kuruyor. Belli bir birikimi olan konut kredisi kullanarak hayallerindeki evi satın alıyor. Ancak konut fiyatlarındaki fahiş artış ile birlikte kredi faizlerinin de yüksek oranlarda olması özellikle dar gelirlilerin ev sahibi olmasını engelliyor. Hükümet dar gelirli vatandaşın ev sahibi olabilmesi için Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyor. 'Kira öder gibi ev sahibi olma' prensibi ile yola çıkılan projede detaylar netleşiyor. En çok merak edilen konu sosyal konut projesinden kimlerin yararlanabileceğiydi. Sosyal konut projesinden İstanbul'da geliri 16 bin lira, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar yararlanabilecek. Peki aylık taksitler ne kadar olacak? Dar gelirlli vatandaşlar bu proje ile ev sahibi olabilecek mi? İşte yeni sosyal konut projesi ile igili merak edilen tüm ayrıntılar...
24.08.2022 Ekonomi
TOKİ'den 50 bin sosyal konut! Talep patladı, duyan bankaya koştu
TOKİ'den 50 bin sosyal konut! Talep patladı, duyan bankaya koştu TOKİ 6 bin 300’ü İstanbul’da olmak üzere yurt genelinde 50 bin sosyal konut inşa edecek. Talep toplama sürecinin 6 Mart'ta başladığı projeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle TOKİ'nin internet sitesi kilitlendi. Vatandaşlar proje hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak için bankalara akın etti. 2+1 konutlar için 500 TL'lik başvuru ücretini ödeyenler ‘hak sahibi belirleme’ kurasını beklemeye başladı.
14.03.2019 Ekonomi
TOKİ 50 bin konut projesine kimler başvurabilir?
TOKİ 50 bin konut projesine kimler başvurabilir? TOKİ’nin 50 bin konutluk sosyal konut projesini duyurması ile birlikte milyonlarca vatandaş ev hayali kurmaya başladı. Özellikle birikmiş parası bulunmadığı için ev sahibi olamayanlar TOKİ’nin sunduğu fırsatlarla konut alabilecek. Aylık taksitlerin 388 liradan başladığı TOKİ konut projesinin tüm detaylarını sizler için derledik.
7.03.2019 Ekonomi
Küçük birikimli gayrimenkul yatırımcılarına müjde!
Küçük birikimli gayrimenkul yatırımcılarına müjde! Gayrimenkul sektöründe TOKİ ile bir ilk gerçekleşecek. Büyük yatırım yapamayanların önünü açan bu gelişme küçük paylarla inşaat projelerine topraktan girmeyi sağlıyor. Bu proje ile Türkiye’nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracı gerçekleşmiş olacak.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri