Sağlığımızı mahvediyor! Sakın yapmayın, işte doğru bilinen yanlışlar....
Sağlığımızı mahvediyor! Sakın yapmayın, işte doğru bilinen yanlışlar.... Sağlıklı yaşamın önemi her geçen gün daha da çok ortaya çıkıyor. Herkes sağlıklı yaşamanın yollarını arıyor. Ancak sağlıklı olduğunu sağdığımız bazı davranışlar ne yazık ki sağlığımızı tehdit edebiliyor. Birçok besini sağlığımıza sağlık katması için tüketiyoruz. Peki gerçekten daha sağlıklı olmak adına doğru mu yapıyoruz?
1.09.2023 Sağlık
Tip 2 diyabet, obezite, kalp çarpıntısı, omurga kayması, kulak zarı delinmesi… Sağlığı mahvediyor, Sakın yapmayın
Tip 2 diyabet, obezite, kalp çarpıntısı, omurga kayması, kulak zarı delinmesi… Sağlığı mahvediyor, Sakın yapmayın Sağlıklı yaşamın önemi her geçen gün daha da çok ortaya çıkıyor. Herkes sağlıklı yaşamanın yollarını arıyor. Ancak sağlıklı olduğunu sağdığımız bazı davranışlar ne yazık ki sağlığımızı tehdit edebiliyor. Birçok besini sağlığımıza sağlık katması için tüketiyoruz. Peki gerçekten daha sağlıklı olmak adına doğru mu yapıyoruz?
28.02.2022 Sağlık
Uzmanlar uyarıyor! Ülkemizde 4 kat arttı
Uzmanlar uyarıyor! Ülkemizde 4 kat arttı Çağın vebası olarak gösterilen Tip 2 diyabet hastalığının yayılım hızı kadar diyabet hastası adayları olarak tanımlanan pre-diyabetlilerin sayısındaki artışın da ürkütücü boyutlara yükseldiğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Geleceğin diyabet hastası adayları, Türkiye’de son 20 yılda 4 kat artmış durumda. Bu dehşet verici bir artış hızı. Kendimizi ve çocuklarımızı beslerken hasta ediyoruz, farkında değiliz! Anti- diyabet yaşam tarzını bir seçim olarak değil, zorunlu olarak benimsememiz gerekiyor. Aksi halde ülkemizde 40 yıl sonra herkes diyabet hastası olacak!” diye uyarıyor.
11.11.2019 Sağlık