MEB resmen duyurdu! 81 ilde geçerli, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, ilk kez...
MEB resmen duyurdu! 81 ilde geçerli, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı yeni gelişmeyi son dakika olarak duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için hareke geçti. 81 ilin tamamında geçerli. Bakanlık detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki ölçme ve değerlendirme faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla 81 ilde ölçme ve değerlendirme merkezi kurdu. Optik okuyucu, baskı makinesi, bilgi iletişim teknolojileri gibi altyapılarla donatılan merkezlerde çalışacak öğretmenler, eğitimlerini tamamlayarak birimlerinde göreve başladı.
18.04.2022 Eğitim
"Büyük eğitim araştırması "TIMSS" Türkiye'de tamamlandı"
"Büyük eğitim araştırması "TIMSS" Türkiye'de tamamlandı" Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,"Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu tarafından 4'üncü ve 8'inci sınıf öğrencilerinin matematik ve fen bilimleri derslerindeki bilgi ve becerilerini ölçmeye yönelik dünya genelinde düzenlenen TIMSS'in Türkiye uygulaması tamamlandı" dedi.
15.04.2019 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı ilk elektronik "TIMSS" için kolları sıvadı
Milli Eğitim Bakanlığı ilk elektronik "TIMSS" için kolları sıvadı Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS)sınavı için harekete geçti. Okul idarecileri ile fen ve matematik branş öğretmenlerine nisanda Türkiye'de ilk kez elektronik ortamda yapılacak Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması için hazırlık eğitimi düzenlendi. TIMSS uygulamasının yapılacağı okullardaki idarecilerle fen ve matematik branş öğretmenleri olmak üzere yaklaşık 650 eğitimcinin katıldığı büyük çaplı bir çalıştay düzenleyen MEB, öğrencileri de uygulamanın teknik detayları hakkında bilgilendirecek.
9.02.2019 Eğitim
MEB: Ölçme değerlendirme merkezleri kurulacak
MEB: Ölçme değerlendirme merkezleri kurulacak MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre PISA ile TIMSS'e rakip olarak ölçmek ve eğitimi etkileyen faktörleri ortaya çıkarmak için “ölçme değerlendirme merkezleri” kurulacak.
11.08.2017 Eğitim