Tim Başkanı

Tim Başkanı

Son dakika TİM Başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TİM Başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TİM Başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tim Başkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tim başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 577 tim başkanı haberi bulunmuştur. Tüm tim başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
TİM Başkanı Gülle: 212,2 milyar dolar ile yıllık hedefi aştık
TİM Başkanı Gülle: 212,2 milyar dolar ile yıllık hedefi aştık Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı eylül ayı rakamlarına göre Türkiye, ihracatta tarihî bir eşiği daha geçti. Ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan Türk ihracatçısı, eylül ayında ilk kez bir ayda 20 milyar doları aştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TİM Başkanı İsmail Gülle, “Yılın ilk 9 ayında ihracatımız, yüzde 36 artışla 161 milyar dolar oldu. Son 12 ayda ise 212,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek yıllık ihracat hedefimiz olan 211 milyar dolara aşmayı başardık. Son 13 ayın 11’inde ihracat rekorları kırdık. Böylelikle, Orta Vadeli Program hedefini şimdiden yakalamış olduk” dedi.
1.10.2021 Ekonomi
Sağlıkçılar için ekstra koruyucu maske geliştirdi, birinci oldu
Sağlıkçılar için ekstra koruyucu maske geliştirdi, birinci oldu Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce gerçekleştirilen İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine açık olarak düzenlenen "İnovaTİM İnovasyon Yarışması" sonuçlandı. Yarışmada, Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi Mustafa Demirtaş, sağlık çalışanlarına uzun süreli koruma sağlayan özel maske projesiyle birinci oldu. Mustafa Demirtaş, Kovid-19 salgınının yol açtığı sorunlara yönelik yenilikçi çözümler üretilmesi hedefiyle düzenlenen yarışmada “Sirculair” adını verdiği gelişmiş maske projesiyle 25 bin liralık destek ödülünün de sahibi oldu.
26.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Kayıt dışı, yastık altı hepsini piyasaya sokun
Kayıt dışı, yastık altı hepsini piyasaya sokun Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kişi başına milli gelirde bulunduğu 64’üncü sıranın gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Daha çok üretip ihraç ederek yakında olmamız gereken sıralara geleceğiz. Onun için kayıt dışı, yastık altı hepsini piyasaya sokmanın gayreti içinde olmalıyız” dedi
17.06.2017 Ekonomi
Türkiye büyümede 21 AB üyesini solladı
Türkiye büyümede 21 AB üyesini solladı TİM Başkanı Büyükekşi: Türk ekonomisi ikinci çeyrek büyüme performansıyla 21 AB üyesi ülkeden hızlı büyürken, İngiltere, Almanya, ABD, Japonya, Kanada gibi birçok OECD ülkesini de geride bırakarak en hızlı büyüyen 7. ülke oldu
9.09.2016 Ekonomi
‘Akıl teri ile alın terini birleştirmek istiyoruz’
‘Akıl teri ile alın terini birleştirmek istiyoruz’ ‘Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Etkinlikleri’nin açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Üniversitelerin akıl teri ile sanayicilerin alın terini birleştirmek istiyoruz. Mutlaka ve mutlaka fikirlerin pratiğe dönüşmesini istiyoruz” dedi.
4.05.2016 Ekonomi
Şubat ayı 29 çekti de nihayet ihracat arttı
Şubat ayı 29 çekti de nihayet ihracat arttı İhracat 14 ay sonra artıya geçerek Şubat’ta % 3.1 yükseldi. Bunda Şubat’ın 29 çekmesi etkili oldu. TİM Başkanı Büyükekşi, “1 günlük fazlalık olmasaydı % 1 düşebilirdi” dedi
1.03.2016 Ekonomi
Gerçek ihracatımız 170 milyar $
Gerçek ihracatımız 170 milyar $ Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “2014 yılı ihracatımız 157...
4.01.2015 Ekonomi
O tweet'i   atan da aday oldu!
O tweet'i atan da aday oldu! Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay sürpriz şekilde aday gösterilmezken, AK Parti özellikle CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde ilçe başkanlarını sahaya sürdü...
29.09.2021 Gündem
Boğaz'a çılgın proje!
Boğaz'a çılgın proje! Başbakan Erdoğan: 'Bunu bize yaptırmazlar ama...'
29.09.2021 Gündem
Korkutan kriz açıklaması!  'Adeta...'
Korkutan kriz açıklaması! 'Adeta...' 'Kriz bitmedi. Adeta pansumanla...'
22.02.2013 Ekonomi
İhracat rakamları açıklandı!
İhracat rakamları açıklandı! Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) verilerine göre, eylül ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 artarak 11 milyar 408 milyon dolar oldu...
1.10.2012 Ekonomi
'Hukuk devleti olma yolunda kararlıyız'
'Hukuk devleti olma yolunda kararlıyız' Erdoğan: 'Ekonomik yapıyı güçlendirici yapısal reformların uygulanması konusunda kararlıyız ve asla taviz vermeyeceğiz' YENİ
29.09.2021 Gündem
İkinci 500 ihracatın % 8'ini yapabildi
İkinci 500 ihracatın % 8'ini yapabildi 40 milyar doları geçen ihracatı gerçekleştiren ilk 500 firmayı geçtiğimiz günlerde açıklayan TİM, ikinci 500 büyük firmayı da dün açıkladı. Yılda 9 milyon 375 bin dolar ihracat yapan Contitech Lastik ikinci 500'ün en büyüğü oldu
9.11.2003 Ekonomi
İhracatçının matematiği '2x1 eşittir 3 eder' diyor
İhracatçının matematiği '2x1 eşittir 3 eder' diyor Türkiye İhracatçılar Meclisi (TiM) Başkanı Oğuz Satıcı, yatırım ortamının siyasi istikrarsızlıklar ve krizlerle daha bozuk ve güvenilmez bir hale geldiğini, borcun içinden çıkılması güç bir sarmala döndüğünü belirterek, "Gol atmayı düşünürken, gol üstüne gol yedik" dedi
31.07.2003 Ekonomi
İhracat hedefi bir ay öncesinden yakalandı
İhracat hedefi bir ay öncesinden yakalandı TİM verilerine göre bu yılın 11 ayında 32.9 milyar dolar ihracat yapıldı ve 2002 yıllık ihracat hedefi bir ay öncesinden yakalandı
3.12.2002 Ekonomi
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
ABD’de başkanlık yarışı kızışıyor! Mike Pence resmen aday oldu
ABD’de başkanlık yarışı kızışıyor! Mike Pence resmen aday oldu ABD’nin eski Başkanı Donald Trump döneminde başkan yardımcısı olan Mike Pence, 2024’te gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde resmen aday oldu.
5.06.2023 Dünya
Bakan Soylu: Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira
Bakan Soylu: Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1984-2019 tarihleri arası cari fiyatlarla, terörün hesaplanabilir toplam maliyeti yaklaşık 3 trilyon 722 milyar lira olarak hesaplanmıştır. PKK'dan kaynaklı hesaplanabilir yaklaşık maliyeti ise 3 trilyon 423 milyar liradır" dedi.
23.01.2023 Yaşam
Kaliforniya'da dans salonuna silahlı saldırı düzenleyen şüpheli intihar etti
Kaliforniya'da dans salonuna silahlı saldırı düzenleyen şüpheli intihar etti ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen ve 10 kişini hayatını kaybettiği silahlı saldırının şüphelisi, özel timin operasyonu sırasında bulunduğu kamyonette intihar etti.
23.01.2023 Dünya
'Bilge Ana' Mevlüde Genç, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı
'Bilge Ana' Mevlüde Genç, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı Almanya'nın Solingen kentinde Neo-Nazilerce kundaklanan evinde kızları dahil 5 yakınını kaybedip, her şeye rağmen hoşgörü mesajları veren, bu nedenle 'Bilge Ana' olarak kabul edilen Mevlüde Genç'in (80) cenazesi, memleketi Amasya'nın Taşova ilçesinde toprağa verildi.
2.11.2022 Gündem
ABD Başkanı Biden'ın akıl sağlığı sorgulanıyor! ABD'de infial yarattı
ABD Başkanı Biden'ın akıl sağlığı sorgulanıyor! ABD'de infial yarattı Gelecek ay 80 yaşına basacak olan ABD Başkanı Biden’ın kekemeliğin yanı sıra dalgınlığı, isimleri unutması, şaşkın haldeki görüntüleri 2024’teki başkanlık seçimleri öncesinde Amerika’da tartışma konusu oldu.
22.10.2022 Dünya
Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Eker'in katil zanlısı Ufuk Akçekaya tutuklandı
Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Eker'in katil zanlısı Ufuk Akçekaya tutuklandı Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in cinayet zanlısı Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
17.07.2022 Gündem
Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan cinayetinin detayları ortaya çıktı
Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan cinayetinin detayları ortaya çıktı Çanakkale'de Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in katil zanlısı Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, özel olarak oluşturulan jandarma ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı. 120 saatlik kamera kayıtlarının incelendiği olayda, Akçekaya’nın cinayeti daha önceden tasarladığı belirlendi.
17.07.2022 Yaşam
Gıda fiyatlarına zam! Yeni kriz geliyor, işte gıda fiyatlarındaki artışın perde arkası...
Gıda fiyatlarına zam! Yeni kriz geliyor, işte gıda fiyatlarındaki artışın perde arkası... Gıda fiyatlarıdaki fahiş fiyat artışı vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Yapılan zamlar özellikle alt ve orta gelir seviyesindeki kişileri ekonomik olarak zorlarken uzmanlardan art arda endişelendiren açıklamalar geliyor. Avrupa'nın ‘ekmek sepeti’ ve dünyanın ‘tahıl ambarı’ olarak anılan Ukrayna’daki savaşın ardından ‘gıda krizi derinleşiyor’ uyarıları çok daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Uluslararası toplum, limanlarda bekleyen milyonlarca ton tahılın küresel pazara nasıl güvenli bir şekilde taşınacağına yönelik çareler arıyor. Tarımsal güç merkezi iki ülkenin arasındaki çatışmaların yanı sıra küresel ticarette yeni eğilimler de gözlemleniyor.
4.07.2022 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan kritik ekonomi toplantısı
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan kritik ekonomi toplantısı Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TİM'e ziyaret gerçekleştirdi.
24.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tim Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tim başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.