Tikad

Tikad

Son dakika TİKAD haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TİKAD ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TİKAD haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tikad

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tikad gelişmeleri de dahil olmak üzere 101 tikad haberi bulunmuştur. Tüm tikad haberleri aşağıda listelenmiştir.
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) 8 Mart Kadınlar Günü’nü yazılı bir mesajla kutladı.
8.03.2024 Gündem
TİKAD Başkanı Bulut'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması
TİKAD Başkanı Bulut'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, TİKAD olarak bu yılki tüm 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programlarını iptal ederek, tek hassasiyetleri olan depremzedelerle ilgili çalışmalara odaklandıklarını bildirdi.
8.03.2023 Ekonomi
Women-20 Zirvesi TİKAD'ın Türkiye delegasyonu başkalığında Endonezya’da gerçekleşti
Women-20 Zirvesi TİKAD'ın Türkiye delegasyonu başkalığında Endonezya’da gerçekleşti G20 Türkiye dönem başkanlığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri ve diğer ülke liderlerini ikna etmesi sayesinde 2015 yılında G20 bünyesinde kurulan Women- 20 (W20) açılım grubu, her yıl G20 ülkelerinin dönem başkanlıklarına paralel olarak ilerliyor. Bu yıl G20 dönem başkanlığını yürüten Endonezya’da Temmuz ayında yapılan W20 Zirve’sinde Türkiye Delegasyonu Başkalığını Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) üstlendi. G20 üyesi ülkelerin kadın temsilcileriyle bir yıl boyunca yürütülen ortak çalışmaların neticesinde liderlere sunulacak ortak metin Endonezya’da yapılan W20 Zirvesi’nde tamamlandı.
25.07.2022 Gündem
Asgari ücret zammı sonrası özel sektör maaşlarıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 25...
Asgari ücret zammı sonrası özel sektör maaşlarıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 25... Özel sektör maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Özel sektör maaşlarına zam geliyor. Bazı firmalar çalışanlarına zamlı maaşlarını yatırmaya başladı. Asgari ücret zammının ardından gözler diğer çalışanların ücretlerine yapılacak artışlara çevrilmişken bu artışların ne oranda olacağı da tartışma konusu. Burada kriter, ‘yapılan işin niteliğine göre eşitlik’ olmalı. ‘Eşit işe eşit ücretin’ önündeki en büyük engel olan ‘ücret gizliliğinin’ ise hukuki bir dayanağı yok. Özellikle asgari ücretteki artış sonrası alt-orta kademe işçiler ile işe yeni girmiş işçiler arasındaki ücret makası iyice daraldı. Bu daralmanın yönetilememesi halinde işgücü piyasasında hareketlilik başlayacaktır. Bu da işyerlerinde çalışma barışının kaybolmasına neden olabilir. Bu bağlamda öncelikle işverenlerin brüt ücreti 5 bin 4 TL ile 6 bin 470 TL arasında kalan işçilerin ücretlerinin temmuz ayından itibaren brüt 6 bin 471 TL’ye nette ise 5 bin 500 TL’ye artırılması gerekiyor. Diğer yandan iki yıllık kıdemi bulunan bir işçinin ücreti ile işe yeni giren bir işçinin ücretinin çok yakınlaşması, alt-orta kademe işçiler açısından huzursuzluk yaratan bir durum olacaktır. Bu huzursuzluğun ortadan kaldırılabilmesi için işverenlerin işyerinde bütün kademelerde; meslek, pozisyon, beceri temelli bir ücret analizi ortaya koyarak işyeri içi ücret dengesini koruması gerekli. Aksi taktirde işgücü piyasasında hareketlilikler yaşanacak ve işyeri içi verim azalacaktır. Öte yandan birçok işletme asgari ücret zammı sonrası çalışanlarına ara yapmak için harekete geçti. Özel sektörde maaşların ortalama yüzde 25 oranında artacağı ifade edildi. İşte asgari ücret zammı sonrası özel sektör maaşlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
Emine Erdoğan, Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir Ekonomi ve İş Kadınlarının Rolü başlıklı konferansa katıldı
Emine Erdoğan, Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir Ekonomi ve İş Kadınlarının Rolü başlıklı konferansa katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, New Yorkta Türkiye İş Kadınları Derneğinin (TİKAD) Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir Ekonomi ve İş Kadınlarının Rolü başlıklı konferansına katıldı.
23.09.2021 Gündem
Emine Erdoğan'dan kadınlara ‘sürdürülebilir dünya inşa edelim’ çağrısı
Emine Erdoğan'dan kadınlara ‘sürdürülebilir dünya inşa edelim’ çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, erkek egemen ve kar odaklı iş dünyasının, tabiata sadece kaynak olarak bakan hakim anlayışını dönüştürmenin kadınların elinde olduğunu söyledi.
22.09.2021 Gündem
Emine Erdoğan: Kadınların iş gücüne katılma oranı, erkeklere göre 4 kat daha hızlı arttı
Emine Erdoğan: Kadınların iş gücüne katılma oranı, erkeklere göre 4 kat daha hızlı arttı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Borsa İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen, "Gong Kadın-Erkek Eşitliği İçin Çalıyor" programına katıldı. Programa Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle katıldı. Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığının koronavirüsten korunmak amacıyla "tokalaşmayın" uyarısının ardından Türkiye'de henüz görülmemesine rağmen programda kendisini karşılayan protokol üyeleri ve sunucu Oylum Talu ile el sıkışmadı. Talu, Erdoğan'ın bu hassasiyetinin takdire şayan olduğunu ifade etti.
6.03.2020 Siyaset
Bakanı Selçuk: Girişimcilik eğitim programımıza 42 bin kişi katıldı
Bakanı Selçuk: Girişimcilik eğitim programımıza 42 bin kişi katıldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Girişimcilik Eğitim Programımız çok az tanınıyor fakat geçen sene bu programımıza 42 bin kişi katıldı. Bunların yüzde 47'si kadın. Yani yaklaşık 20 bin kadınımız geçen sene İŞKUR'umuzun düzenlediği girişimcilik eğitim programından istifade etmiş durumda." dedi.
22.02.2020 Çalışma Hayatı
Emine  Erdoğan:İsteğimiz kadınların sadece çalışan olmaları değil, girişimciler haline gelmeleridir
Emine Erdoğan:İsteğimiz kadınların sadece çalışan olmaları değil, girişimciler haline gelmeleridir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı 2004 yılında yüzde 23 iken, 2018 yılında yüzde 34'e yükseldiğini belirterek, "Fakat artık istediğimiz, kadınların sadece çalışan olmaları değil, girişimciler haline gelmeleridir. Çünkü girişimcilik sayıca olduğu kadar nitelik olarak da arttığında, ekonomik büyümeye olumlu etkiler yapıyor." dedi.
22.02.2020 Ekonomi
İş dünyası 'Yapısal Dönüşüm Adımları'nı nasıl değerlendirdi?
İş dünyası 'Yapısal Dönüşüm Adımları'nı nasıl değerlendirdi? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"a ilişkin iş dünyasından açıklamalar geldi.
11.04.2019 Ekonomi
Emine Erdoğan: Cinsiyet değil inanç meselesi olduğunu anlatın
Emine Erdoğan: Cinsiyet değil inanç meselesi olduğunu anlatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Anne baba olarak çocuklarımıza yapabileceğimiz en büyük katkı, onların hayallerine yatırım yapmak ve onları yüreklendirmektir. Bu nedenle onlara, dünyanın dertlerine çözüm üretecek işleri başarmanın, cinsiyet değil, inanç meselesini olduğunu anlatın" dedi.
14.03.2019 Siyaset
Bakan Selçuk: Kadın istihdamını 9 milyona yaklaştırdık
Bakan Selçuk: Kadın istihdamını 9 milyona yaklaştırdık Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2005 yılında 5 milyon olan kadın istihdamını, bugün 9 milyona yaklaştırdıklarını belirterek, "Kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 34,1. Hedefimiz, inşallah, bu oranı 2023 yılına kadar yüzde 41'e ulaştırmak." dedi.
8.03.2019 Ekonomi
Emine Erdoğan: Kadın dünya yaşamı için güneştir
Emine Erdoğan: Kadın dünya yaşamı için güneştir Emine Erdoğan, "Kadınlarımızın bilişim sektöründe de daha fazla yer alması gerekiyor. Kadın her zaman hayatın tam merkezindedir.Kadın dünya yaşamı için güneştir" dedi.
8.03.2019 Gündem
Bakan Albayrak'tan flaş sözler: 15 yılda önemli mesafe katettik!
Bakan Albayrak'tan flaş sözler: 15 yılda önemli mesafe katettik! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin son 16 yıldaki başarı hikayesine kadınların çok değerli katkılar sunduğunu belirterek, "Türkiye'nin başarı hikayesinin büyüyerek devam etmesi için kadınlarımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra engel tanımadan yeni hikayelerle bizlere yeni ufuklar açması çok önemli. Kadınlarımıza güveniyoruz, Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne vazgeçilmez katkılar sunacaklarına sonuna kadar inanıyoruz." dedi.
8.03.2019 Siyaset
TİKAD’dan ‘KOBİ Değer Kredisi’ açıklaması
TİKAD’dan ‘KOBİ Değer Kredisi’ açıklaması Türkiye İş Kadınları Derneği'nden (TİKAD) Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan KOBİ ekonomik paketiyle ilgili açıklama geldi.
11.01.2019 Ekonomi
TİKAD’dan ‘Marka Şehir’ projesinde ikinci adım
TİKAD’dan ‘Marka Şehir’ projesinde ikinci adım Türkiye İş Kadınları Derneği heyeti, Kültür ve Turizm Bakanı ile buluştu. TİKAD, Bakan’a ‘Turizm sektöründeki sorunların tespiti ve öneriler’ başlıklı bir rapor sundu.
27.10.2018 Ekonomi
TİKAD heyeti Bakan Ersoy'u ziyaret etti
TİKAD heyeti Bakan Ersoy'u ziyaret etti Türkiye İş Kadınları Derneği heyeti (TİKAD), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u bugün Lütfi Kırdar’daki çalışma ofisinde ziyaret etti. Heyette TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Demet Sabancı Çetindoğan, Sema Güral Sürmeli, Ayşe Cevahir Ersoy, Emine Sabancı Kamışlı, Pelin Akın Özalp yer aldı. Turizmin ve sektörün yaşadığı problemlerin ele alındığı toplantıda, “Turizm Sektöründeki Sorunların Tespiti Ve Öneriler” başlıklı bir raporu da TİKAD Heyeti tarafından, Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy'a iletildi.
27.10.2018 Gündem
İş kadınlarından hükümete, ekonomik saldırılarla mücadele için tam destek
İş kadınlarından hükümete, ekonomik saldırılarla mücadele için tam destek Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırıları değerlendiren Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut, “Bağımsızlık savaşı veriyoruz. Cumhurbaşkanımıza inanıyoruz, hükümetimizin yanındayız. Milli seferberlikle bu süreci atlatacağız” dedi.
20.08.2018 Ekonomi
Otobana nasıl çıkarız?
Otobana nasıl çıkarız? Seçim heyecanı bitti, sıra ekonomiye geldi. Yeni dönemde, ‘Türkiye ekonomisi otoban hızına ulaşacak’ diyen iş dünyası temsilcileri, bu yola çıkarken yapılması gerekenlerin rotasını çizdi. Yeni dönem beklentileri arasında, OHAL’in kaldırılması, reformlara odaklanılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve kısa vadeli teşvikler yerine uzun dönemli yol haritalarının belirlenmesi var
25.06.2018 Ekonomi
TİKAD melek oldu
TİKAD melek oldu TİKAD, kadın girişimcilerin şirketlerine bir melek yatırımcı gibi ortak olacak TİKAD Yatırım’ı kurdu. Kadın girişimcileri ise şirketlerine sermaye girmesinden çok, ülkenin önde gelen iş insanlarının network’ünden ve deneyiminden yararlanacak olmak heyecanlandırıyor.
3.06.2018 Ekonomi
TİKAD'ın geleneksel iftar yemeğinin 13'üncüsü yapıldı
TİKAD'ın geleneksel iftar yemeğinin 13'üncüsü yapıldı Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD)'ın, geleneksel iftar yemeğinin 13'üncüsü Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. İftarda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, toplumun yarısını oluşturan kadınların katkısı alınmadan sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyümenin sağlanamayacağını söyledi
2.06.2018 Gündem
TİKAD’dan erken seçime tam destek
TİKAD’dan erken seçime tam destek Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, “Seçimin 24 Haziran’a alınması, belirsizliği süratle giderecek” dedi, kadın vekil sayısının artırılmasını istedi
19.04.2018 Gündem
Emine Erdoğan'dan, kadınlara 'Sıfır Atık' temasıyla davet
Emine Erdoğan'dan, kadınlara 'Sıfır Atık' temasıyla davet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadınlara seslenerek, "Ben merkezli' anlayıştan, 'insan merkezli' anlayışa geçmezsek her şey için çok geç olacak. İşte bu nedenle sizleri çevre sorunlarının çözümünde rol almaya davet ediyorum." dedi.
15.03.2018 Gündem
Enerji Bakanı Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar
Enerji Bakanı Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektöründe çalışan kadın sayısının arzu edilen seviyede olmadığını belirterek, "Bugün kadınlara bir çağrı yapmak istiyorum. Özellikle kariyerinin hemen başında ya da kariyer planlaması aşamasında olanlara. Enerji ve maden alanında sizlere büyük ihtiyaç duyuyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak, kadın çalışan oranının arzu ettiğimiz noktada olmadığı bu alanda biz sizlere pozitif ayrımcılık yapacağız." dedi
6.03.2018 Ekonomi
Süleyman Soylu'nun çizdiği resim 500 bin TL'ye satıldı
Süleyman Soylu'nun çizdiği resim 500 bin TL'ye satıldı Kelebek hastası çocuklar için farkındalık yaratmak amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çizdiği resim 500 bin liraya satıldı.
23.02.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tikad ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tikad haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.