Terhune

Terhune

Son dakika Terhune haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Terhune ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Terhune haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Terhune

haberleri sayfasında son dakika yaşanan terhune gelişmeleri de dahil olmak üzere 63 terhune haberi bulunmuştur. Tüm terhune haberleri aşağıda listelenmiştir.
Libya'da sıcak gelişme! Kent resmen toplu mezarlığa döndü, yüzlerce ceset...
Libya'da sıcak gelişme! Kent resmen toplu mezarlığa döndü, yüzlerce ceset... Libya hükümeti, Haziran 2020'de ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarılan Terhune kentinde üç mezar daha bulunduğunu duyurdu.
7.11.2021 Dünya
Dünyanın gözü bu zirvede! Türkiye ile Libya arasında 5 kritik anlaşma...
Dünyanın gözü bu zirvede! Türkiye ile Libya arasında 5 kritik anlaşma... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Heyetler arası görüşmelerinin ardından, 5 anlaşmanın imza töreni yapıldı. Erdoğan, Türkiye'nin Libya'ya her türlü desteği vereceğini belirterek, "Bu vesileyle corona belasının yaygın şekilde devam ettiği sürede yarın 150 bin doz aşıyı da kendilerine teslim edeceğiz" dedi.
12.04.2021 Siyaset
Libya'dan son dakika Türkiye açıklaması
Libya'dan son dakika Türkiye açıklaması Libya Savunma Bakanlığı ve Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK), ayrı ayrı yayımladıkları açıklamalarda, Cenevre'deki 5 5 Ortak Askeri görüşmelerinde varılan ateşkes anlaşmasının, Türkiye ve Libya arasındaki askeri anlaşmaları olumsuz etkilemeyeceğini ve Türkiye ile işbirliğinin devam edeceğini duyurdu.
25.10.2020 Dünya
Libya’da 5 toplu mezar daha bulundu
Libya’da 5 toplu mezar daha bulundu Libya'nın Terhune kentinde 5 toplu mezar daha bulundu.
18.10.2020 Dünya
Bakan Akar'dan dünyaya Libya mesajı: Ne anlama geldiğini herkesin bilmesi gerekiyor
Bakan Akar'dan dünyaya Libya mesajı: Ne anlama geldiğini herkesin bilmesi gerekiyor Bakan Akar, Türkiye'nin, ortak kültür ve ortak tarihe sahip olduğu Libya'nın bütünlüğü, güvenliği ve halkının refahı içinde elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini bildirdi. Yunanistan ve Mısır arasındaki "münhasır ekonomik bölge" anlaşması için "hiçbir hükmü yok" değerlendirmesinde bulunan Akar, "Herhangi bir oldubitti ile, birtakım olayları çarpıtarak bir yere varılamayacağını herkesin görmesini bekliyoruz." dedi.
18.08.2020 Gündem
Libya'dan flaş açıklama: Harekete geçtiler
Libya'dan flaş açıklama: Harekete geçtiler Libya Ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı paralı askerlerin Cufra'dan Sirte'ye doğru hareketini gözlemlediğini açıkladı.
5.08.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı Libya Ordusu, Rus Ulyişin kargo uçaklarıyla ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerine yeni sevkıyatlar yapıldığını duyurdu.
2.08.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya ve Akdeniz açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya ve Akdeniz açıklaması Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılması, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin zaferi, Türkiye’nin Covid-19 salgınıyla mücadelesi, Libya ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere dış politika, iç siyaset ve ekonomi konularında önemli açıklamalarda bulundu.
12.07.2020 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar: Fransa Türkiye'den özür dilemeli
Milli Savunma Bakanı Akar: Fransa Türkiye'den özür dilemeli Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya'da Mehmetçik'le bir araya geldi, Orta Akdeniz'de görev yapan Türk Deniz Görev Grubu gemisi TCG Giresun'u ziyaret etti. Akar, (Fransız gemisinin taciz edildiği iddiası) "Askeri değil politik birtakım hesaplar peşinde yapılan kumpaslar. Fransa Türkiye'den özür dilemeli." açıklamasını yaptı.
4.07.2020 Gündem
Libya'da toplu mezarlardan 5 ceset daha çıkarıldı
Libya'da toplu mezarlardan 5 ceset daha çıkarıldı Libya ordusunun 5 Haziran'da ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislerden kurtardığı Terhune şehrinde bulunan toplu mezarlardan 5 ceset daha çıkarıldı.
30.06.2020 Dünya
Libya ordusu: Sirte ve Cufra'yı paralı askerlerden temizlemek  zorunluluk oldu
Libya ordusu: Sirte ve Cufra'yı paralı askerlerden temizlemek zorunluluk oldu Kununu, Libya ordusu tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu basın birimi tarafından yayımlanan yazılı açıklamasında, "Başkent Trablus'tan ve Terhune'den çıkarılan suç unsurları ve Rus paralı askerlerinin odak noktası haline gelen Sirte, ülkemizde barış ve güvenlik bakımından en tehlikeli yer haline geldi." ifadesini kullandı.
27.06.2020 Dünya
Korkunç açıklama: Libya'da 11 toplu mezar bulundu
Korkunç açıklama: Libya'da 11 toplu mezar bulundu Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda, Libya’da bulunan toplu mezarların, "savaş suçu" veya "insanlığa karşı suç"lara delil teşkil edebileceğini belirtti.
22.06.2020 Dünya
Libya dönüşü Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar
Libya dönüşü Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk heyetinin Libya'yı ziyaret etmesinin ülkede büyük bir memnuniyet yarattığını belirterek "Ziyaretimizin amacı belli: Libya'ya olan desteğimizi bir kere daha güçlü bir şekilde vurgulamak için bu ziyareti gerçekleştirdik." dedi.
17.06.2020 Gündem
AB'den kritik Libya çağrısı!
AB'den kritik Libya çağrısı! Avrupa Birliği (AB), Trablus’un güneydoğusundaki Terhune kentinde bulunan toplu mezarlarla ilgili acilen bağımsız bir soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti.
16.06.2020 Dünya
Reuters dünyaya duyurdu! Türkiye iki askeri üste...
Reuters dünyaya duyurdu! Türkiye iki askeri üste... Türkiye ve Libya Kuzey Afrika ülkesindeki iki askeri üssün Türk ordusunun kullanımına açılması için görüşmeler yapıyor. Reuters haber ajansına konuşan bir Türk kaynak, tarafların Vatiyye Hava Üssü ile Misrata'daki deniz üssünü masaya yatırdığını bildiriyor.
15.06.2020 Dünya
Hafter'e büyük şok! Sağ kolu Tümgeneral Madi'den istifa kararı
Hafter'e büyük şok! Sağ kolu Tümgeneral Madi'den istifa kararı Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Trablus Uluslararası Havaalanı’nda, Terhune gibi kritik kentlerde kontrolü sağlamasının ardından kritik bir gelişme yaşandı. Hafter'e bir darbe de Batı Libya'da koordinasyondan sorumlu Tümgeneral İdris Madi'den geldi. Madi, " Hafter'e verdiğim destek ve görevimi bırakıyorum. Tüm silah arkadaşlarımı UHM çatısı altında birleşmeye davet ediyorum" dedi.
6.06.2020 Dünya
Libya'nın BM Daimi Temsilcisi: "Hafter'in macerası resmen sona  erdi"
Libya'nın BM Daimi Temsilcisi: "Hafter'in macerası resmen sona erdi" Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Tahir es-Sunni, "iktidar hırslısı" olarak nitelendirdiği ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in macerasının resmen sona erdiğini belirtti.
5.06.2020 Dünya
Libya'dan "Hafter'e destek veren ülkelerden hesap soracağız"  açıklaması
Libya'dan "Hafter'e destek veren ülkelerden hesap soracağız" açıklaması Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Kablavi, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e destek veren ülkelerden hesap sormaya devam edeceklerini söyledi.
5.06.2020 Dünya
Libya ordusu, milislerden temizlediği Terhune vilayetini sivil  yönetime devrediyor
Libya ordusu, milislerden temizlediği Terhune vilayetini sivil yönetime devrediyor Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalinden kurtarılan Terhune vilayetinde güvenlik mekanizmasını ordu birliklerinden devraldıklarını ve vilayetin güvenliğini hükümete bağlı emniyet güçlerinin sağlayacağını belirtti.
5.06.2020 Dünya
Libya Savunma Bakanlığından güneydeki halka "özgürlük" müjdesi
Libya Savunma Bakanlığından güneydeki halka "özgürlük" müjdesi Libya Savunma Bakanlığı, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki güney bölgelerinin özgürlüğünün yakın olduğunu bildirdi.
5.06.2020 Dünya
Libya Terhune'deki bir hastanede 106 ceset bulundu
Libya Terhune'deki bir hastanede 106 ceset bulundu Libya ordusunun ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalinden kurtardığı Terhune kentindeki bir hastanede aralarında kadın ve çocukların da olduğu sivillere ait 106 ceset bulundu.
5.06.2020 Dünya
Hafter milisleri, Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid kentini terk  etti
Hafter milisleri, Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid kentini terk etti Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler, başkent Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid kentini de terk etti.
5.06.2020 Dünya
Libya ordusu, Terhune vilayet merkezini kontrol altına aldığını  duyurdu
Libya ordusu, Terhune vilayet merkezini kontrol altına aldığını duyurdu Libya ordusu, Terhune vilayet merkezini ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden temizleyerek kontrol altına aldığını duyurdu.
5.06.2020 Dünya
Libya ordusunun yeni hedefi Terhune vilayeti
Libya ordusunun yeni hedefi Terhune vilayeti Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'e bağlı milislere karşı başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havalimanı, Ayn Zara, Vadi er-Rebi, Kasr Bin Gaşir bölgelerinde tamamen kontrolü sağladıktan sonra Hafter milislerinin harekat ve ikmal merkezi olarak kullandığı Terhune vilayetini yeni hedef olarak belirledi.
4.06.2020 Dünya
Libya ordusu: Saldırılardan büyük oranda kurtarıldı
Libya ordusu: Saldırılardan büyük oranda kurtarıldı Libya ordusu, başkent Trablus'taki sivillerin ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin saldırılarından büyük oranda kurtarıldığını duyurdu.
3.06.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Terhune ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki terhune haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.